FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Cola Quizzes, Trivia and Puzzles
Cola Quizzes, Trivia

Cola Trivia

Cola Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Beverages (Non-Alcoholic)

Fun Trivia
11 Cola quizzes and 154 Cola trivia questions.
1.
Caffeinated No Bull
  Caffeinated: No Bull   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
There has been a proliferation of energy drinks placed on the market these days. See if you can identify the product from the "indirect" clues given.
Easier, 10 Qns, pollucci19, Mar 05 20
Easier
pollucci19 gold member
Mar 05 20
519 plays
2.
  Pepsi   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Pepsi has always been my favorite soft drink. All you need to do is answer these questions . good luck.
Average, 10 Qns, diamondjim68, Apr 07 23
Average
diamondjim68
Apr 07 23
803 plays
3.
  I'd Like To Give The World a Coke   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Yes, it's fattening, yes it's got caffeine and sodium in it, but I still love Coca Cola! Find out some interesting facts about one of the world's best-selling soft drinks.
Tough, 10 Qns, Quiz_Beagle, Feb 20 17
Tough
Quiz_Beagle gold member
1150 plays
4.
  Ahhh....That's Good Cola!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Bubbly. Refreshing. Sweet. Ahhh, that's good cola. Enjoy this quiz about cola varieties and their companies.
Tough, 10 Qns, dotsnoopyfan, Jun 01 21
Tough
dotsnoopyfan gold member
Jun 01 21
1210 plays
5.
  Types of Coca-Cola    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a general quiz on different types of coca-cola soft drinks!
Tough, 10 Qns, the_montrealer, Oct 07 10
Tough
the_montrealer
2247 plays
6.
  The Joy of *Pepsi*: The *Pepsi* Legacy    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz has questions based on the history of Pepsi-Cola. Let's see how well you know why Pepsi is better than Coke! =) (I apologize to all the Coke lovers!)
Very Difficult, 10 Qns, NalaMarie, May 03 21
Very Difficult
NalaMarie gold member
May 03 21
3158 plays
7.
  Quiza-Cola    
Multiple Choice
 10 Qns
The quiz is about Coca-Cola, one of the oldest and most widely sold soft drinks in the world.
Tough, 10 Qns, UniWaltBros_13, Jul 23 15
Tough
UniWaltBros_13
299 plays
8.
  I'd Like To Buy the World a Coke    
Multiple Choice
 10 Qns
I love drinking Coca-Cola. It is my favorite soft drink, so I decided to dedicate this quiz to the Coca-Cola company and its products.
Tough, 10 Qns, scoob4, Jun 06 14
Tough
scoob4
1132 plays
9.
  Mountain Dew on Funtrivia    
Match Quiz
 10 Qns
I will list the description of a particular flavor, you tell me what the matching flavor name is! Let's see if you can scope out the go-to energy soda for gamers and night shift workers, Mountain Dew!
Tough, 10 Qns, cavalier87, Sep 10 21
Tough
cavalier87 gold member
Sep 10 21
137 plays
10.
  A "Pop" Quiz 2    
Multiple Choice
 10 Qns
The "long-awaited" sequel to my first Soda related quiz is finally here! Good luck!
Tough, 10 Qns, ced1214, Apr 07 14
Tough
ced1214
310 plays
trivia question Quick Question
The soda currently known as Pibb Xtra was introduced by The Coca-Cola Company in order to compete with which of these drinks?

From Quiz "A "Pop" Quiz 2"





Cola Trivia Questions

1. In 1886, John Stith Pemberton created a concoction to help with his morphine addiction. What did he originally name it?

From Quiz
Quiza-Cola

Answer: Pemberton's French Wine Coca

John Pemberton created Pemberton's French Wine Coca to help cope with his addiction to morphine, which he developed while in the Civil War. The name simply derives from the two ingredients: cocaine and alcohol.

2. During the "DEWmocracy Canada" promotion, which Mountain Dew flavour won the most votes?

From Quiz A "Pop" Quiz 2

Answer: Mountain Dew Voltage & Voltage

This promotion took place in 2013. The other flavours part of the promotion were Code Red, White Out, and Supernova.

3. What year did Pepsi originally come out?

From Quiz Pepsi

Answer: 1898

Pepsi was created by Caleb Bradham at his home in New Bern, North Carolina. He made it as a carbonated soft drink.

4. The advertising jingle "I'd Like to Buy the World a Coke", reworked as "I'd Like to Teach the World to Sing", became a hit for the British group the New Seekers in 1971. What singular honour fell to the group in 1972?

From Quiz I'd Like To Give The World a Coke

Answer: They represented the United Kingdom in the Eurovision Song contest

Eve Graham, Lyn Paul, Marty Kristian, Peter Doyle and Paul Layton had a number one in the UK with the erstwhile jingle and subsequently represented the UK in the Eurovision Song Contest with "Beg, Steal or Borrow", achieving a creditable second to Luxembourg's Vicky Leandros with "Apr├Ęs toi".

5. Jolt Cola was created in 1985. Their logo was their name written in block letters with a lightning bolt through the "O". What was the key message of Jolt Cola's slogan?

From Quiz Ahhh....That's Good Cola!

Answer: "Twice the Caffeine"

Indeed, the original Jolt Cola contained twice the caffeine than the other cola companies. Today, Jolt sells six different flavored energy drinks: Blue Raspberry, Power Cola, Ultra Sugar Free, Cherry Bomb, Orange Blast and Wild Grape. The company claims 16 oz of Jolt is equal to 2 cups of coffee.

6. When was Coca-Cola invented?

From Quiz Types of Coca-Cola

Answer: 1886

A pharmacist named John Pemberton invented Coca-Cola in 1886, near Atlanta, GA. The company's headquarters are still located in Atlanta as well as the World of Coca-Cola museum.

7. In 1888, John Pemberton died in Atlanta, Georgia. How did he die?

From Quiz Quiza-Cola

Answer: Stomach cancer

John Pemberton died of stomach cancer due to ailments that he had since the Civil War. He never got to reap the benefits that Coca-Cola would accumulate.

8. How many flavours can be chosen from a Coca-Cola Freestyle machine?

From Quiz A "Pop" Quiz 2

Answer: About 130

The Coca Cola Freestyle machine was introduced in 2009. They are mostly found in entertainment venues and restaurants. The number of different drinks available slightly varies between machines and locations but is between 100 and 160.

9. What was the original name for Pepsi?

From Quiz Pepsi

Answer: Brad's Drink

The drink's name was changed to Pepsi-Cola in 1903. This was due to the fact that it contained the digestive enzyme pepsin and kola nuts. Its creator Caleb Bradham wished to create a delicious fountain drink to aid digestion and boost energy.

10. Which archipelago in the Indian Ocean was the first place in the world where Coca-Cola was made with salt water?

From Quiz I'd Like To Give The World a Coke

Answer: Maldives

Before you all retch, the water is desalinated! There are no rivers or streams anywhere in the Maldives and not many lakes or wetlands. Maldivians mostly use rainwater for washing purposes. Because the groundwater mostly exists in basal aquifers, it is very vulnerable to over-extraction and saline pollution. The Coca-Cola bottling plant on the island of Thulusdhoo in North Male' Atoll was the first plant that used desalinated water. The plant in Djibouti in the Horn of Africa also uses sea water, and the world's precarious water situation means that no doubt more will follow.

11. In 1992, Pepsi introduced a clear, caffeine-free, 100% naturally flavored cola. What was it called?

From Quiz Ahhh....That's Good Cola!

Answer: Crystal Pepsi

Crystal Pepsi was available from 1992-1993. Van Halen's song "Right Now" was used in one of the Crystal Pepsi commercials. Sierra Mist is a lemon-lime flavored Pepsi product.

12. What was the main purpose of the creating of Coca-Cola?

From Quiz I'd Like To Buy the World a Coke

Answer: to stop headaches and calm nervousness

Although this creation did not stop headaches and calm nervousness, Coke has become one of the most popular soft drinks in the world.

13. The most popular variation of Coca-Cola, Diet Coke, has had some variations of its own. Diet Coke with Lime and Diet Coke with Lemon. Which one was marketed first?

From Quiz Types of Coca-Cola

Answer: Lemon

Diet Coke is sold in 149 countries around the world. In some countries it is known as Coca-Cola Light. It is, according to the UK website, as of 2004, the 4th most popular soft drink in the world. Diet Coke with Lemon was introduced in 2001, and Diet Coke with Lime in 2004.

14. When this drink was first invented, what was it called?

From Quiz The Joy of *Pepsi*: The *Pepsi* Legacy

Answer: Brad's Drink

It was known as Brad's Drink until August 28, 1898, when the name was changed to Pepsi-Cola.

15. In 1892, an entrepeneur named Asa Griggs Candler, founded The Coca-Cola Company after he did what?

From Quiz Quiza-Cola

Answer: Tasted Coca-Cola

After he tried Coca-Cola, he bought the trademark and incorporated The Coca-Cola Company in 1892. Before then, Pemberon tried to sell Coca-Cola to Candler, but refused simply because he didn't have a fountain in his shop to serve Coca-Cola.

16. Complete this jingle from the 1930s: "Pepsi-Cola hits the spot, twelve full ounces __________ ."

From Quiz Pepsi

Answer: that's a lot

In 1936, Pepsi came out as a 12 ounce bottle. The price started at ten cents but a shortage of sales caused the price to drop to five cents, which caused sales to rapidly improve. By 1938, sales for Pepsi were double what they were in 1936.

17. Coca-Cola has been erroneously credited with inventing the modern image of this character, but he, she or it was first used by White Rock Beverages to sell mineral water in 1915, and ginger ale in 1923. Who is this character?

From Quiz I'd Like To Give The World a Coke

Answer: Santa Claus

Coca-Cola first used Santa (portrayed as an old man in a red and white suit) in their winter advertising campaigns in the 1930s, drawn by Haddon Sundblom. The image was already common by then.

18. Claude Hatcher began inventing his line of soft drinks in 1905. Chero Cola was among his first drinks he created. In 1934, the product was reformulated and was given a new name. What was the name given?

From Quiz Ahhh....That's Good Cola!

Answer: Royal Crown

Claude Hatcher invented his soft drinks in the basement of his family's grocery business. Nehi was his line of fruit-flavored drinks. Grape, orange, and root beer were among the flavors made.

19. What Coca-Cola product was introduced in 1985?

From Quiz I'd Like To Buy the World a Coke

Answer: Cherry Coke

Diet Cherry Coke was introduced soon after in 1986, Vanilla Coke in 2002, and Diet Coke - Caffeine Free 1983. Cherry Coke's spokesperson in 2007, Jay-Z, helped design the new can graphics.

20. On what date was it renamed Pepsi-Cola?

From Quiz The Joy of *Pepsi*: The *Pepsi* Legacy

Answer: August 28, 1898

According to pepsi.com, Caleb bought the name "Pep Kola" from a local competitor and changed it to Pepsi-Cola. The new name, Pepsi-Cola, is derived from two of the principal ingredients, pepsin and kola nuts.

21. Frank Mason Robinson, John Pemberton's business partner, designed what for Coca-Cola?

From Quiz Quiza-Cola

Answer: The logo

In 1886, when John Pemberton met with Frank Robinson, a Northerner, they formed a small partnership of Coca-Cola. He soon would create a logo that had almost been the same for over 120 years.

22. In 2002, an advertising campaign for Fanta was launched with spokesmodels representing 4 different flavours of Fanta called the "Fantanas". What flavours were they?

From Quiz A "Pop" Quiz 2

Answer: Strawberry, orange, grape, pineapple

Fanta was invented when Nazi Germany had trouble importing Coca-Cola syrup due to a trade embargo. There are over 90 flavours of Fanta available worldwide.

23. The 1996 Summer Olympics in Atlanta, Georgia, was widely criticised as 'The Coca-Cola Olympics', but Coke was in fact the very first commercial sponsor of the Olympic Games - in 1928! Where were those Olympics held?

From Quiz I'd Like To Give The World a Coke

Answer: Amsterdam

Coke has sponsored the Olympics ever since, as well as many other sporting events throughout the world.

24. Where was the first Coca-Cola recipe formulated?

From Quiz I'd Like To Buy the World a Coke

Answer: Columbus, GA

RC Cola was also introduced in Columbus, GA.

25. In 2005, Coca-Cola Zero was introduced to compete mainly with Pepsi ONE and Pepsi Max. Coca-Cola changed its first Zero ads because consumers couldn't make the difference between Coca-Cola Zero and what other Coca-Cola product?

From Quiz Types of Coca-Cola

Answer: Coca-Cola C2

The drink's taste is very close to that of Coca-Cola Classic, and it contains zero calories, as C2 contains 70 calories. The future of C2 is very uncertain since its almost inevitable for Coca-Cola Zero to suceed without taking a part of C2's customers.

26. In what year did the Pepsi-Cola company go bankrupt?

From Quiz The Joy of *Pepsi*: The *Pepsi* Legacy

Answer: 1923

Caleb Bradham lost his company by gambling on the stock market. He believed sugar prices would rise but they fell instead. Its assets were sold to a North Carolina concern, Craven Holding Corporation, for {$30,000.} Further bankruptcies followed in 1931 and 1939.

27. Out of many Coca-Cola imitators, what was one of them?

From Quiz Quiza-Cola

Answer: Coke-Ola

By the time Coca-Cola became popular in the 1890s, several imitators had surfaced. The Coca-Cola Company fought back by creating the bottle known as the "Hobble Skirt Bottle". It was designed to be able to tell, even in the dark, that it was a Coca-Cola bottle.

28. For how long was the Surge soft drink available?

From Quiz A "Pop" Quiz 2

Answer: 6 years

Surge was introduced in 1997 to compete with Mountain Dew, and was discontinued in 2003. A similar drink can still be bought in Norway, as the original Urge recipe (the soda Surge derived from) is still popular.

This is category 17435
Last Updated Feb 21 2024 2:00 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.