FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about QuizaCola
Quiz about QuizaCola

Quiza-Cola


The quiz is about Coca-Cola, one of the oldest and most widely sold soft drinks in the world.

A multiple-choice quiz by UniWaltBros_13. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Beverages (Non-Alcoholic)
  8. »
  9. Cola

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
376,143
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
300
- -
Question 1 of 10
1. In 1886, John Stith Pemberton created a concoction to help with his morphine addiction. What did he originally name it? Hint


Question 2 of 10
2. In 1888, John Pemberton died in Atlanta, Georgia. How did he die? Hint


Question 3 of 10
3. In 1892, an entrepeneur named Asa Griggs Candler, founded The Coca-Cola Company after he did what? Hint


Question 4 of 10
4. Frank Mason Robinson, John Pemberton's business partner, designed what for Coca-Cola? Hint


Question 5 of 10
5. Out of many Coca-Cola imitators, what was one of them?
Hint


Question 6 of 10
6. When Coca-Cola first came out, Frank Robinson and Pemberton used what to drive people to the drink? Hint


Question 7 of 10
7. The Coca-Cola Company, in 1985, changed the Coke formula to see what the drinkers would think about it. What is the name of this product? Hint


Question 8 of 10
8. Besides the Coca-Cola products in America, what is one of the products the Coca-Cola Company manufactures in Europe? Hint


Question 9 of 10
9. The Coca-Cola Company has over 500 brands, and over 3,500+ drinks around the world to offer. What is one of them? Hint


Question 10 of 10
10. The Coca-Cola Company opened a museum called the "World of Coca-Cola". When did it originally open? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1886, John Stith Pemberton created a concoction to help with his morphine addiction. What did he originally name it?

Answer: Pemberton's French Wine Coca

John Pemberton created Pemberton's French Wine Coca to help cope with his addiction to morphine, which he developed while in the Civil War. The name simply derives from the two ingredients: cocaine and alcohol.
2. In 1888, John Pemberton died in Atlanta, Georgia. How did he die?

Answer: Stomach cancer

John Pemberton died of stomach cancer due to ailments that he had since the Civil War. He never got to reap the benefits that Coca-Cola would accumulate.
3. In 1892, an entrepeneur named Asa Griggs Candler, founded The Coca-Cola Company after he did what?

Answer: Tasted Coca-Cola

After he tried Coca-Cola, he bought the trademark and incorporated The Coca-Cola Company in 1892. Before then, Pemberon tried to sell Coca-Cola to Candler, but refused simply because he didn't have a fountain in his shop to serve Coca-Cola.
4. Frank Mason Robinson, John Pemberton's business partner, designed what for Coca-Cola?

Answer: The logo

In 1886, when John Pemberton met with Frank Robinson, a Northerner, they formed a small partnership of Coca-Cola. He soon would create a logo that had almost been the same for over 120 years.
5. Out of many Coca-Cola imitators, what was one of them?

Answer: Coke-Ola

By the time Coca-Cola became popular in the 1890s, several imitators had surfaced. The Coca-Cola Company fought back by creating the bottle known as the "Hobble Skirt Bottle". It was designed to be able to tell, even in the dark, that it was a Coca-Cola bottle.
6. When Coca-Cola first came out, Frank Robinson and Pemberton used what to drive people to the drink?

Answer: Coupons

Robinson figured that the only way for people to buy it, was if they tasted it, for free. The coupons had stopped being sold due to the crafting of Coke bottles.
7. The Coca-Cola Company, in 1985, changed the Coke formula to see what the drinkers would think about it. What is the name of this product?

Answer: New Coke

After the Coca-Cola formula was changed in the spring of 1985, there was a lot of negative feedback about it, and in 2002, The Coca-Cola Company discontinued New Coke and the formula was adapted back to the original recipe.
8. Besides the Coca-Cola products in America, what is one of the products the Coca-Cola Company manufactures in Europe?

Answer: Dr. Pepper

Although, in the USA, the Dr. Pepper/Snapple Group, Inc. makes Dr. Pepper, in Europe, the Coca-Cola Company bottles and sells it.
9. The Coca-Cola Company has over 500 brands, and over 3,500+ drinks around the world to offer. What is one of them?

Answer: Fanta

Out of many of the Coca-Cola products, this is one of the foreign drinks. Released in 1941 in Nazi Germany during World War II, this was actually created because at the time, Coca-Cola was difficult to import due to the trade embargo.
10. The Coca-Cola Company opened a museum called the "World of Coca-Cola". When did it originally open?

Answer: 1990

Although some think that the "World of Coca-Cola" opened in 2007, it actually opened in 1990 in downtown Atlanta, but the location was moved in 2007 to Pemberton Place in Atlanta, Georgia.
Source: Author UniWaltBros_13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us