FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about  Pepsi
Quiz about  Pepsi

Pepsi Trivia Quiz


Pepsi has always been my favorite soft drink. All you need to do is answer these questions . good luck.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Beverages (Non-Alcoholic)
  8. »
  9. Cola

Author
diamondjim68
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,967
Updated
Apr 07 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
823
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 64 (2/10), poit (1/10), Guest 67 (10/10).
Question 1 of 10
1. What year did Pepsi originally come out? Hint


Question 2 of 10
2. What was the original name for Pepsi? Hint


Question 3 of 10
3. Complete this jingle from the 1930s: "Pepsi-Cola hits the spot, twelve full ounces __________ ." Hint


Question 4 of 10
4. From the 1930s to 1950s, Pepsi's slogan was "Pepsi-Cola Hits The Spot".


Question 5 of 10
5. Who was the President of the Pepsi-Cola Company in the 1940s? Hint


Question 6 of 10
6. In 1975, the "Pepsi challenge" was introduced to compete with Coca-Cola. What kind of contest did they have? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these has not been a variation of Pepsi? Hint


Question 8 of 10
8. How many calories does a 12 ounce can of Pepsi have? Hint


Question 9 of 10
9. Each of these celebrities advertised Pepsi except for whom? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these other drinks is made by the Pepsi Co.? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 64: 2/10
Apr 14 2024 : poit: 1/10
Apr 13 2024 : Guest 67: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 89: 2/10
Apr 07 2024 : Guest 82: 4/10
Apr 04 2024 : Guest 174: 8/10
Apr 02 2024 : Guest 212: 6/10
Mar 27 2024 : Guest 24: 0/10
Mar 23 2024 : Guest 84: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did Pepsi originally come out?

Answer: 1898

Pepsi was created by Caleb Bradham at his home in New Bern, North Carolina. He made it as a carbonated soft drink.
2. What was the original name for Pepsi?

Answer: Brad's Drink

The drink's name was changed to Pepsi-Cola in 1903. This was due to the fact that it contained the digestive enzyme pepsin and kola nuts. Its creator Caleb Bradham wished to create a delicious fountain drink to aid digestion and boost energy.
3. Complete this jingle from the 1930s: "Pepsi-Cola hits the spot, twelve full ounces __________ ."

Answer: that's a lot

In 1936, Pepsi came out as a 12 ounce bottle. The price started at ten cents but a shortage of sales caused the price to drop to five cents, which caused sales to rapidly improve. By 1938, sales for Pepsi were double what they were in 1936.
4. From the 1930s to 1950s, Pepsi's slogan was "Pepsi-Cola Hits The Spot".

Answer: True

After the successful sales of Pepsi, this slogan was used in radio, motion picture and television. The jingle was used several times over and contained different lyrics.
5. Who was the President of the Pepsi-Cola Company in the 1940s?

Answer: Walter Mack

Mack increased the popularity of the drink with African-Americans. Smith and Boyd were hired to lead a group in the African-American market. Ron Brown was shown in an advertisement with his mother, where he reaches for a Pepsi.
6. In 1975, the "Pepsi challenge" was introduced to compete with Coca-Cola. What kind of contest did they have?

Answer: blindfolded participants took a taste test

A participant would be blindfolded and drink a glass of both drinks and decide which one they liked more. Most of these people chose Pepsi. The Pepsi company even released commercials with the results.
7. Which of these has not been a variation of Pepsi?

Answer: Pepsi Perfect

Pepsi Free was introduced in 1982, Pepsi Light was sold in the 1970s/80s, while Wild Cherry Pepsi came on the scene in the late 1980s. Pepsi Perfect only existed in the "Back to the Future" movie.
8. How many calories does a 12 ounce can of Pepsi have?

Answer: 150

Unfortunately, Pepsi is not the best thing to drink. The carbohydrates are all from sugar. It also contains 20 milligrams of sodium, 0 grams of fat and protein, 38 mg of caffeine and 150 calories. A can of caffeine free Pepsi contains the same but without caffeine.
9. Each of these celebrities advertised Pepsi except for whom?

Answer: Paula Abdul

Michael Jackson made many commercials for Pepsi using some of his best known songs. Madonna promoted the drink with her popular video 'Like A Prayer'. However, Paula Abdul marketed for Coca-Cola.
10. Which of these other drinks is made by the Pepsi Co.?

Answer: Mountain Dew

Mountain Dew is a green citrus flavored soft drink that was introduced in the 1940s. In 1964, Pepsi Co. adopted it and it became greatly expanded in the United States.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us