FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Id Like To Give The World a Coke
Quiz about Id Like To Give The World a Coke

I'd Like To Give The World a Coke Quiz


Yes, it's fattening, yes it's got caffeine and sodium in it, but I still love Coca Cola! Find out some interesting facts about one of the world's best-selling soft drinks.

A multiple-choice quiz by Quiz_Beagle. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Beverages (Non-Alcoholic)
  8. »
  9. Cola

Author
Quiz_Beagle
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,239
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1151
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The advertising jingle "I'd Like to Buy the World a Coke", reworked as "I'd Like to Teach the World to Sing", became a hit for the British group the New Seekers in 1971. What singular honour fell to the group in 1972? Hint


Question 2 of 10
2. Which archipelago in the Indian Ocean was the first place in the world where Coca-Cola was made with salt water? Hint


Question 3 of 10
3. Coca-Cola has been erroneously credited with inventing the modern image of this character, but he, she or it was first used by White Rock Beverages to sell mineral water in 1915, and ginger ale in 1923. Who is this character? Hint


Question 4 of 10
4. The 1996 Summer Olympics in Atlanta, Georgia, was widely criticised as 'The Coca-Cola Olympics', but Coke was in fact the very first commercial sponsor of the Olympic Games - in 1928! Where were those Olympics held? Hint


Question 5 of 10
5. Is there such a thing as Kosher Coca-Cola?


Question 6 of 10
6. Since 1985, what sweetener has been used in US Coca-Cola that is not used in European Coca-Cola? Hint


Question 7 of 10
7. In 1993, what animal started to be used in Coca-Cola adverts? Hint


Question 8 of 10
8. In which Asian country did their Centre for Science and Environment (CSE) claim, in 2003, that pesticide residues in Coke were 30 times the level of pesticide residues permitted under European Union regulations? Hint


Question 9 of 10
9. Calimocho, Rioja libre, jote, bambus and Catemba are all names for a mixed drink containing Coke and what other ingredient? Hint


Question 10 of 10
10. All these slogans, except one, have been used to advertise Coca-Cola in America over the years since 1886. Which one hasn't? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The advertising jingle "I'd Like to Buy the World a Coke", reworked as "I'd Like to Teach the World to Sing", became a hit for the British group the New Seekers in 1971. What singular honour fell to the group in 1972?

Answer: They represented the United Kingdom in the Eurovision Song contest

Eve Graham, Lyn Paul, Marty Kristian, Peter Doyle and Paul Layton had a number one in the UK with the erstwhile jingle and subsequently represented the UK in the Eurovision Song Contest with "Beg, Steal or Borrow", achieving a creditable second to Luxembourg's Vicky Leandros with "Après toi".
2. Which archipelago in the Indian Ocean was the first place in the world where Coca-Cola was made with salt water?

Answer: Maldives

Before you all retch, the water is desalinated! There are no rivers or streams anywhere in the Maldives and not many lakes or wetlands. Maldivians mostly use rainwater for washing purposes. Because the groundwater mostly exists in basal aquifers, it is very vulnerable to over-extraction and saline pollution.

The Coca-Cola bottling plant on the island of Thulusdhoo in North Male' Atoll was the first plant that used desalinated water. The plant in Djibouti in the Horn of Africa also uses sea water, and the world's precarious water situation means that no doubt more will follow.
3. Coca-Cola has been erroneously credited with inventing the modern image of this character, but he, she or it was first used by White Rock Beverages to sell mineral water in 1915, and ginger ale in 1923. Who is this character?

Answer: Santa Claus

Coca-Cola first used Santa (portrayed as an old man in a red and white suit) in their winter advertising campaigns in the 1930s, drawn by Haddon Sundblom. The image was already common by then.
4. The 1996 Summer Olympics in Atlanta, Georgia, was widely criticised as 'The Coca-Cola Olympics', but Coke was in fact the very first commercial sponsor of the Olympic Games - in 1928! Where were those Olympics held?

Answer: Amsterdam

Coke has sponsored the Olympics ever since, as well as many other sporting events throughout the world.
5. Is there such a thing as Kosher Coca-Cola?

Answer: Yes

It is sold in 2 litre bottles, with a yellow cap marked 'OU-P' (showing that the Orthodox Jewish Union has certified it as Kosher for Passover) or a white cap marked 'CRC-P' (certified by the Chicago Rabbinical Council). The recipe is claimed to be closest to the original (minus the cocaine!).
6. Since 1985, what sweetener has been used in US Coca-Cola that is not used in European Coca-Cola?

Answer: High fructose corn syrup

There is some evidence that high fructose corn syrup may aggravate obesity and type-2 diabetes more than cane sugar. It also cannot be guaranteed not to be from genetically-modified crops. European Coke is sweetened with beet or cane sugar - 35g (or about 7-8 teaspoons) per 330ml can. So that's all right then! Passover Coke is also made with cane sugar.
7. In 1993, what animal started to be used in Coca-Cola adverts?

Answer: Polar bear

The first advert using (animated) polar bears showed them watching the Northern lights (Aurora Borealis) as if they were at the movies, drinking (naturally) Coke.
8. In which Asian country did their Centre for Science and Environment (CSE) claim, in 2003, that pesticide residues in Coke were 30 times the level of pesticide residues permitted under European Union regulations?

Answer: India

They also claimed that Pepsi had 36 times the level. The dispute appears to be ongoing.
9. Calimocho, Rioja libre, jote, bambus and Catemba are all names for a mixed drink containing Coke and what other ingredient?

Answer: Red wine

Yes, Coke and red wine. Calimocho comes from the Basque, Rioja libre echoes cuba libre (rum and coke), jote is Chilean Spanish for 'the black vulture', bambus (meaning bamboo) comes from former Yugoslav republics and Catemba is its name in Mozambique. Had it not been recommended to me by a trusted friend, I would never have tried it, but it is delicious - really brings out the caramel flavour.
10. All these slogans, except one, have been used to advertise Coca-Cola in America over the years since 1886. Which one hasn't?

Answer: Cool as a mountain stream

'Delicious! Refreshing! Invigorating! Exhilarating!' was the slogan from 1887, 'Pure as Sunlight' from 1927 and 'Always Coca-Cola' from 1993. 'Cool as a mountain stream' was the advertising slogan for Consulate menthol cigarettes. I hope you've enjoyed this quiz about Coke!
Source: Author Quiz_Beagle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us