FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Joy of Pepsi The Pepsi Legacy
Quiz about The Joy of Pepsi The Pepsi Legacy

The Joy of *Pepsi*: The *Pepsi* Legacy Quiz


This quiz has questions based on the history of Pepsi-Cola. Let's see how well you know why Pepsi is better than Coke! =) (I apologize to all the Coke lovers!)

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Beverages (Non-Alcoholic)
  8. »
  9. Cola

Author
NalaMarie
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,209
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3160
- -
Question 1 of 10
1. Who invented Pepsi-Cola? Hint


Question 2 of 10
2. When this drink was first invented, what was it called? Hint


Question 3 of 10
3. On what date was it renamed Pepsi-Cola? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did the Pepsi-Cola company go bankrupt? Hint


Question 5 of 10
5. Who formed the Pepsi-Cola Corporation? Hint


Question 6 of 10
6. 'Pepsi-Cola hits the spot, Twelve full ounces-that's a lot, Twice as much for a nickel too, Pepsi-Cola is the drink for you' was Pepsi's first advertising jingle. What is the name of it? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the comic strip used to promote Pepsi in 1938? Hint


Question 8 of 10
8. In what year did Diet Pepsi get put on the market? Hint


Question 9 of 10
9. In what year did we receive the great taste of Wild Cherry Pepsi? Hint


Question 10 of 10
10. What was Pepsi's slogan in 1950? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 04 2024 : Guest 174: 8/10
Feb 24 2024 : Guest 162: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who invented Pepsi-Cola?

Answer: Caleb Bradham

Caleb was a pharmacist who owned a drug store and had a soda fountain there for his customers, located in New Bern, North Carolina. He began experimenting with different concoctions of ingredients and came up with a flavor to everyone's liking.
2. When this drink was first invented, what was it called?

Answer: Brad's Drink

It was known as Brad's Drink until August 28, 1898, when the name was changed to Pepsi-Cola.
3. On what date was it renamed Pepsi-Cola?

Answer: August 28, 1898

According to pepsi.com, Caleb bought the name "Pep Kola" from a local competitor and changed it to Pepsi-Cola. The new name, Pepsi-Cola, is derived from two of the principal ingredients, pepsin and kola nuts.
4. In what year did the Pepsi-Cola company go bankrupt?

Answer: 1923

Caleb Bradham lost his company by gambling on the stock market. He believed sugar prices would rise but they fell instead. Its assets were sold to a North Carolina concern, Craven Holding Corporation, for {$30,000.}

Further bankruptcies followed in 1931 and 1939.
5. Who formed the Pepsi-Cola Corporation?

Answer: Roy C. Megargel

He was a Wall Street broker and he bought the Pepsi trademark, business and goodwill from Craven Holding Corporation for {$35,000,} forming the Pepsi-Cola Corporation. Although it has been stated that the Loft Candy Company's president, Charles G. Guth, reformulated the popular soft drink in 1931, it isn't mentioned on Pepsi's Official Site, pepsi.com.
6. 'Pepsi-Cola hits the spot, Twelve full ounces-that's a lot, Twice as much for a nickel too, Pepsi-Cola is the drink for you' was Pepsi's first advertising jingle. What is the name of it?

Answer: Nickel, Nickel

'Nickel, Nickel' became a hit record and was translated into 55 languages.
7. What was the name of the comic strip used to promote Pepsi in 1938?

Answer: Pepsi and Pete

The 'Pepsi and Pete' comic strip was used to endorse the 'twice as much for a nickel' theme in newspapers. In support of America's war effort, in 1941, Pepsi changes the color of its bottle crowns to red, white and blue. A Pepsi canteen in Times Square, New York, operated throughout the war, enabling more than a million families to record messages for armed services personnel overseas.
8. In what year did Diet Pepsi get put on the market?

Answer: 1964

Mountain Dew also made its first appearance to the market in 1964.
9. In what year did we receive the great taste of Wild Cherry Pepsi?

Answer: 1988

The 'choice of a new generation' expands its flavors with Wild Cherry Pepsi in 1988. In 1998, Pepsi introduces Pepsi One, 'the first one calorie drink without that diet taste!' and PepsiCo. Chairman and CEO Roger A. Enrico donates his salary to provide scholarships for children of PepsiCo employees.
10. What was Pepsi's slogan in 1950?

Answer: 'More Bounce to the Ounce'

'Catch That Pepsi Spirit' was the slogan in 1979, 'Have a Pepsi Day' was the slogan in 1976 and 'Be Sociable, Have a Pepsi' was the slogan in 1958.
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 5 fun food & drink quizzes!:

This list has 5 quizzes related to food & drinks!

  1. The Joy of *Pepsi*: The *Pepsi* Legacy Very Difficult
  2. The Timeline to Soft Drinks Very Difficult
  3. U.S. Product Mascots, Slogans and Trademarks Tough
  4. Those Famous "Got Milk?" Ads Tough
  5. Sweet Treats USA Easier

4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us