FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about AhhhThats Good Cola
Quiz about AhhhThats Good Cola

Ahhh....That's Good Cola! Trivia Quiz


Bubbly. Refreshing. Sweet. Ahhh, that's good cola. Enjoy this quiz about cola varieties and their companies.

A multiple-choice quiz by dotsnoopyfan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Beverages (Non-Alcoholic)
  8. »
  9. Cola

Author
dotsnoopyfan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
301,778
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1212
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Jolt Cola was created in 1985. Their logo was their name written in block letters with a lightning bolt through the "O". What was the key message of Jolt Cola's slogan? Hint


Question 2 of 10
2. In 1992, Pepsi introduced a clear, caffeine-free, 100% naturally flavored cola. What was it called? Hint


Question 3 of 10
3. Claude Hatcher began inventing his line of soft drinks in 1905. Chero Cola was among his first drinks he created. In 1934, the product was reformulated and was given a new name. What was the name given? Hint


Question 4 of 10
4. The original Diet Coke was introduced in July of 1982. From 1983 and beyond, several other Diet Coke varieties have been introduced. Which of the following was not one of them? Hint


Question 5 of 10
5. 7-Up's version of a cola was called "Like Cola".


Question 6 of 10
6. Shasta was another company that made a cola soft drink. They were not the first company to make a cola, but they were the first to package their soft drinks in metal cans.


Question 7 of 10
7. Which company created the first diet soft drink? Hint


Question 8 of 10
8. Virgin Drinks is a company based in the United Kingdom. They make a variety of drinks including soft drinks,energy drinks, teas, and alcoholic beverages. What was the name of the company when it first began in 1994? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following is NOT a Coca-Cola slogan from the 1970s? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the taste test between Pepsi and Coke called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : Guest 73: 0/10
Mar 02 2024 : mariappank511: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jolt Cola was created in 1985. Their logo was their name written in block letters with a lightning bolt through the "O". What was the key message of Jolt Cola's slogan?

Answer: "Twice the Caffeine"

Indeed, the original Jolt Cola contained twice the caffeine than the other cola companies. Today, Jolt sells six different flavored energy drinks: Blue Raspberry, Power Cola, Ultra Sugar Free, Cherry Bomb, Orange Blast and Wild Grape. The company claims 16 oz of Jolt is equal to 2 cups of coffee.
2. In 1992, Pepsi introduced a clear, caffeine-free, 100% naturally flavored cola. What was it called?

Answer: Crystal Pepsi

Crystal Pepsi was available from 1992-1993. Van Halen's song "Right Now" was used in one of the Crystal Pepsi commercials. Sierra Mist is a lemon-lime flavored Pepsi product.
3. Claude Hatcher began inventing his line of soft drinks in 1905. Chero Cola was among his first drinks he created. In 1934, the product was reformulated and was given a new name. What was the name given?

Answer: Royal Crown

Claude Hatcher invented his soft drinks in the basement of his family's grocery business. Nehi was his line of fruit-flavored drinks. Grape, orange, and root beer were among the flavors made.
4. The original Diet Coke was introduced in July of 1982. From 1983 and beyond, several other Diet Coke varieties have been introduced. Which of the following was not one of them?

Answer: Diet Coke Extreme

Diet Coke Plus was introduced in 2007 and contained Niacin, vitamins B3, B6, B12, and minerals zinc and magnesium. Diet Cherry Coke was introduced in 1986 and Diet Coke with Lime came out in 2001. Caffeine-free Diet Coke and Diet Coke with Splenda are also varieties of the popular diet soft drink.
5. 7-Up's version of a cola was called "Like Cola".

Answer: True

In 1982, Like Cola was introduced. It was packaged in a red can with a star falling diagonally on each side of word "Like". 7-Up also made a diet version of Like Cola.
6. Shasta was another company that made a cola soft drink. They were not the first company to make a cola, but they were the first to package their soft drinks in metal cans.

Answer: false

Shasta claims on their website that they were the first to package soft drinks in metal cans, but they were not. In 1938, a company called Clicquot Club was the first to use metal cans to distribute ginger ale to the northeast area of the United States.

Shasta was founded in 1889. They were originally called the Mt.Shasta Mineral Springs Company. They were a water distributor. Ginger ale was the first soft drink they produced. Today, Shasta makes over 40 flavors of soft drinks.
7. Which company created the first diet soft drink?

Answer: Royal Crown Company

Diet Rite cola was created by the Royal Crown Company. It was introduced in select markets in 1958, but by 1962, the soft drink was sold nationally. Diet Rite now comes in 7 flavors: the original Diet Rite cola, Red Raspberry, Tangerine, White Grape, Kiwi Strawberry, Black Cherry, and Cherry Cola.
8. Virgin Drinks is a company based in the United Kingdom. They make a variety of drinks including soft drinks,energy drinks, teas, and alcoholic beverages. What was the name of the company when it first began in 1994?

Answer: Virgin Cola Company

Virgin Drinks was originally known as the Virgin Cola Company. Virgin Cola was the first beverage they created. Virgin Cola is not currently available in the United States, but it sold in other countries such as the United Kingdom, Afghanistan, China, France, Iraq, Italy, Japan, and other countries as well.
9. Which of the following is NOT a Coca-Cola slogan from the 1970s?

Answer: Coca-Cola. It's the Drink That's Out of This World

"It's the Real Thing" was the slogan from 1970. "I'd Like to Buy the World a Coke" was the slogan from 1971. "Have a Coke and a Smile" was the slogan from 1976.
10. What was the name of the taste test between Pepsi and Coke called?

Answer: The Pepsi Challenge

The Pepsi Challenge was a marketing campaign Pepsi introduced in 1975. It was a blind taste test to show people preferred Pepsi over Coke.
Source: Author dotsnoopyfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us