FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mountain Dew on Funtrivia
Quiz about Mountain Dew on Funtrivia

Mountain Dew on Funtrivia Trivia Quiz


I will list the description of a particular flavor, you tell me what the matching flavor name is! Let's see if you can scope out the go-to energy soda for gamers and night shift workers, Mountain Dew!

A matching quiz by cavalier87. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Beverages (Non-Alcoholic)
  8. »
  9. Cola

Author
cavalier87
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
404,570
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
137
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Grape flavored  
  Supernova
2. Citrus flavored, made of sugar and clear colored liquid  
  Code Red
3. A winter season flavor, this flavor was introduced right in time for the holidays in 2018  
  Frost Bite
4. Initially only available at Taco Bell; a fan favorite  
  LiveWire
5. A commonly found cherry-flavored variant  
  Baja Blast
6. Introduced in January of 2020, your dentist might not like you to get a hold of this one  
  Midnight Grape
7. Orange flavored variant that was originally limited edition from 2003-05 before it was made permanent - it was that successful!  
  Voltage
8. A Halloween limited edition flavor in 2019 and 2020, this flavor's niche was that it had a mysterious flavor that was unknown until the drinker had a sip of it  
  Dewshine
9. In Honduras, this flavor is referred to as Xtreme   
  Merry Mash-Up
10. A strawberry lemonade flavor of Mountain Dew  
  Voo-Dew





Select each answer

1. Grape flavored
2. Citrus flavored, made of sugar and clear colored liquid
3. A winter season flavor, this flavor was introduced right in time for the holidays in 2018
4. Initially only available at Taco Bell; a fan favorite
5. A commonly found cherry-flavored variant
6. Introduced in January of 2020, your dentist might not like you to get a hold of this one
7. Orange flavored variant that was originally limited edition from 2003-05 before it was made permanent - it was that successful!
8. A Halloween limited edition flavor in 2019 and 2020, this flavor's niche was that it had a mysterious flavor that was unknown until the drinker had a sip of it
9. In Honduras, this flavor is referred to as Xtreme
10. A strawberry lemonade flavor of Mountain Dew

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Grape flavored

Answer: Midnight Grape

Pretty straightforward, really. This variant of Kickstart Mountain Dew is frequently available on shelves for as cheap as just a dollar or two for a 20 oz can!
2. Citrus flavored, made of sugar and clear colored liquid

Answer: Dewshine

Dewshine was an alcohol themed flavor, not actually containing any alcohol, that was introduced in early 2015. However, it was retired just two years later.
3. A winter season flavor, this flavor was introduced right in time for the holidays in 2018

Answer: Merry Mash-Up

Merry Mash-Up is a mixture of cranberry and pomegranate, with the former being the base of the drink. Shortly after Christmas in 2020, it was announced that the flavor would be retired and would not return for 2021.
4. Initially only available at Taco Bell; a fan favorite

Answer: Baja Blast

Baja Blast's roots date all the way back to 2004, when it was exclusive to Taco Bell. This tropical lime flavored legend ended up hitting the shelves, initially at Walmart, over a decade after introduction.
5. A commonly found cherry-flavored variant

Answer: Code Red

While its non-diet flavor is fairly commonplace, diet versions are quite a bit trickier to nail down! Non-diet can be located in select locations in the south of the USA, mostly in small cities in Florida and Texas.
6. Introduced in January of 2020, your dentist might not like you to get a hold of this one

Answer: Frost Bite

Described as a "burst of icy refreshment and cool melon", Frost Bite was available right after Christmas in 2019 into January of 2020, then returned about a year later.
7. Orange flavored variant that was originally limited edition from 2003-05 before it was made permanent - it was that successful!

Answer: LiveWire

LiveWire is Mountain Dew's first fully orange flavored drink. Sales for Mountain Dew as a whole spiked up by 10% during the period it was available from 2003-05, and this prompted the company to make it permanently available on shelves.
8. A Halloween limited edition flavor in 2019 and 2020, this flavor's niche was that it had a mysterious flavor that was unknown until the drinker had a sip of it

Answer: Voo-Dew

In reality, the drink is a candy apple flavor that is consistent across each can and bottle sold. It was officially retired at the end of October 2020.
9. In Honduras, this flavor is referred to as Xtreme

Answer: Voltage

Voltage is a blue raspberry flavored version of Mountain Dew, with appropriately blue colored liquid. It is a permanently available flavor, available all over the world.
10. A strawberry lemonade flavor of Mountain Dew

Answer: Supernova

Supernova is a purple colored, retired, fan created variant of Mountain Dew. It was narrowly edged by Voltage in the summer of 2008 when fans were tasked with voting which should become permanent, between itself, Voltage and Revolution.
Source: Author cavalier87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us