Quiz about Duran Duran Live ON
Quiz about Duran Duran Live ON

Duran Duran Live ON! Trivia Quiz


I love Duran Duran and their music. Here's a quiz on the band.

A multiple-choice quiz by sahara1977. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
sahara1977
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,437
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
813
Last 3 plays: Guest 220 (7/10), Guest 71 (2/10), Guest 81 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these two were number ones for Duran Duran in the UK? Hint

"A View to a Kill" and "Rio"
"Rio" and "The Reflex"
"The Reflex" and "Is There Something I Should Know?"
"The Reflex" and "Wild Boys"

2. Which British port did Simon capsise his yacht at? Hint

Liverpool
Plymouth
Falmouth
Portsmouth

3. What is the real name of the bassist? Hint

John Nigel Taylor
Nigel John Taylor
Andrew John Taylor
John Andrew Taylor

4. Which of the Duranies went onto television show "Saturday Superstore" high on drugs? Hint

John
Andy
Simon
Nick

5. Which line in "Band Aid 1984" did Simon sing solo? Hint

It's Christmas time, there's no need to be afraid.
Well tonight thank God it's them instead of you.
And in our world of plenty, we get to spread a smile of joy
It's hard but when you're having fun.

6. In which video did John and Nick sit on an elephant? Hint

Rio
Hungry Like The Wolf
Save a Prayer
Lonely In Your Nightmare

7. Who took over from Andy and Roger in 1990? Hint

Sterling Campbell and Nile Rogers
Warren Cuccurullo and Nile Rogers
Warren Cuccurullo and Sterling Campbell
Warren Cuccurullo and Andy Peters

8. In the video of "Ordinary World" who is leaning against a post at the beginning of the video? Hint

John
Nick
Warren
Simon

9. Who nearly died in the making of "Wild Boys" Hint

Nick
John
Simon
Roger

10. After a separation of twenty years, the 5 members from 1981 - 1985 released another album in 2004. What is the name of the album? Hint

Greatest
Astronaut
Sunrise
Medazzaland


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these two were number ones for Duran Duran in the UK?

Answer: "The Reflex" and "Is There Something I Should Know?"

Duran Duran formed in 1978 in Birmingham, England before going on tour with punk princess, Hazel O Connor.
2. Which British port did Simon capsise his yacht at?

Answer: Falmouth

In 1981, they had their first single but it was not until 1983 they got their first number one.
3. What is the real name of the bassist?

Answer: Nigel John Taylor

Simon - Vocals, John - Bass, Andy - Guitar, Roger - Drums and Nick - Keyboards.
4. Which of the Duranies went onto television show "Saturday Superstore" high on drugs?

Answer: John

All of the Duranies were rumoured to have taken drugs except for Roger - he was always the quiet one.
5. Which line in "Band Aid 1984" did Simon sing solo?

Answer: It's hard but when you're having fun.

A year later, Roger and Andy left the band.
6. In which video did John and Nick sit on an elephant?

Answer: Save a Prayer

They get sprayed with water while sitting on the elephant.
7. Who took over from Andy and Roger in 1990?

Answer: Warren Cuccurullo and Sterling Campbell

Sterling soon left but Warren went on until 1997.
8. In the video of "Ordinary World" who is leaning against a post at the beginning of the video?

Answer: Simon

My favourite song - not sure about the bride's outfit in the video though.
9. Who nearly died in the making of "Wild Boys"

Answer: Simon

The wheel he was spinning around on stopped while his head was underwater.
10. After a separation of twenty years, the 5 members from 1981 - 1985 released another album in 2004. What is the name of the album?

Answer: Astronaut

Their comeback album as the original band members is called "Astronaut".
Source: Author sahara1977

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 220: 7/10
Jan 28 2023 : Guest 71: 2/10
Dec 16 2022 : Guest 81: 7/10
Dec 09 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 50: 5/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us