Quiz about Duran Duran There Is Something You Should Know
Quiz about Duran Duran There Is Something You Should Know

Duran Duran: There Is Something You Should Know Quiz


Welcome to the Duran Duran quiz. We will dive deeper into the musical world of this phenomenal band. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by wezroft. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
wezroft
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
212,126
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
580
Last 3 plays: Guest 220 (8/10), Guest 71 (5/10), Guest 50 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Not on your own so help me please ______________________". What line is this from? Hint

Hungry Like The Wolf
Lonely In Your Nightmare
Hold Back The Rain
New Religion

2. Which of the band's videos is filmed completely in black and white? Hint

The Chauffeur
Girls On Film
My Own Way
They never made a black and white video!

3. How many alternate versions of "Rio" are there found on other albums of Duran Duran, not including the original song? Hint

1
5
2
3

4. "Where would you go, if you knew this was your...". Complete this line. Hint

Point Of No Return
First Car
Last Day On Earth
Finest Hour

5. What is the name of Duran Duran's compilation of their remixes? Hint

Treading New Ground
Somebody's Foolin' Around
Strange Behaviour
Going Back There

6. According to 'Pop Trash', what are Duran Duran "playing with"? Hint

Everyone's Life
Uranium
Plutonium
Emotions

7. What is the only song in which Nick Rhodes has provided the vocal talent? Hint

Medazzaland
Astronaut
Be My Icon
Silva Halo

8. How many singles were released from the 'Medazzaland' album in the U.K? Hint

4
1
2
None

9. The album cover of 'Medazzaland' has a graffiti-style version of which of their previous album covers? Hint

Liberty
Notorious
Rio
Big Thing

10. "Now you washed up, beat smashing, grab no receipt. Takes the platinum off your shine". What song features that line? Hint

Midnight Sun
Bedroom Toys
Last Day On Earth
Lava Lamp


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Not on your own so help me please ______________________". What line is this from?

Answer: Hold Back The Rain

"Hold Back The Rain" was released on the "Rio" album. It was also a B-side to "Save A Prayer", there have been 3 other versions of the track. It was written by Simon Le Bon about his worry for John Taylor with his downhill lifestyle towards drugs.
2. Which of the band's videos is filmed completely in black and white?

Answer: The Chauffeur

This track is also featured on the "Rio" album but was originally written in around 1978 by Simon Le Bon. An earlier version of the track can be found on the "Rio" single. Although the video has none of the band in it, Andy Taylor makes a cameo on a bridge bumping into the lady in the story. Very sneaky!
3. How many alternate versions of "Rio" are there found on other albums of Duran Duran, not including the original song?

Answer: 3

The 3 versions are: "Arena" version (live), "Rio": Part 2 and "Rio" (Carnival Version).
4. "Where would you go, if you knew this was your...". Complete this line.

Answer: Last Day On Earth

This track is featured on the 'Pop Trash' album. There is also a short instrumental track that is the same as this song named 'Kiss Goodbye'.
5. What is the name of Duran Duran's compilation of their remixes?

Answer: Strange Behaviour

This is a double C.D featuring all the best DD tracks but either extended or given a new boost. A perfect buy for fans.
6. According to 'Pop Trash', what are Duran Duran "playing with"?

Answer: Uranium

This is another great track from 'Pop Trash'. The album was released in the U.S on 13th June 2000 and the U.K on June 19th.
7. What is the only song in which Nick Rhodes has provided the vocal talent?

Answer: Medazzaland

This is a very strange piece of work, but also highly addictive and a great creation. Nick Rhodes' vocals were perfect for the track.
8. How many singles were released from the 'Medazzaland' album in the U.K?

Answer: 2

The singles that were released are: 'Electric Barbarella' and 'Out Of My Mind'. Both excellent tracks, but didn't get very high in the charts.
9. The album cover of 'Medazzaland' has a graffiti-style version of which of their previous album covers?

Answer: Rio

The album cover features Rio herself with a scary new look. It took me a week to realise it was Rio on the cover!
10. "Now you washed up, beat smashing, grab no receipt. Takes the platinum off your shine". What song features that line?

Answer: Bedroom Toys

This is another brilliant track from Duran Duran's comeback album, Astronaut, which reached number 3 in the U.K and 17 in the U.S.
Source: Author wezroft

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 220: 8/10
Jan 28 2023 : Guest 71: 5/10
Dec 19 2022 : Guest 50: 6/10
Dec 16 2022 : Guest 81: 5/10
Dec 09 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us