Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 57 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between September 26th and October 24th 1983.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
»
1980 - 1983
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
416,527
Updated
Jun 04 24
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
125
Last 3 plays
: cardsfan_027 (
15/15
), Brooklyn1447 (
15/15
), chianti59 (
5/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Give It Up"
JoBoxers
2
.
"I Hear Motion"
Graham Parker
3
.
"(She's) Sexy + 17"
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
4
.
"The Australia's Cup"
Australian Crawl
5
.
"Just Got Lucky"
Spandau Ballet
6
.
"Tonight, I Celebrate My Love"
Allan Caswell
7
.
"Red Red Wine"
UB40
8
.
"Reckless"
Peabo Bryson and Roberta Flack
9
.
"Forbidden Colours"
Elton John
10
.
"Islands In The Stream"
Chris Rea
11
.
"I Can Hear Your Heartbeat"
Stray Cats
12
.
"Life Gets Better"
Models
13
.
"Gold"
Cold Chisel
14
.
"Hold Me Tight"
KC & The Sunshine Band
15
.
"Crystal"
Kenny Rogers and Dolly Parton
Select each answer
1. "Give It Up"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
2. "I Hear Motion"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
3. "(She's) Sexy + 17"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
4. "The Australia's Cup"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
5. "Just Got Lucky"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
6. "Tonight, I Celebrate My Love"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
7. "Red Red Wine"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
8. "Reckless"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
9. "Forbidden Colours"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
10. "Islands In The Stream"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
11. "I Can Hear Your Heartbeat"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
12. "Life Gets Better"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
13. "Gold"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
14. "Hold Me Tight"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
15. "Crystal"
---
JoBoxers
Graham Parker
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
Australian Crawl
Spandau Ballet
Allan Caswell
UB40
Peabo Bryson and Roberta Flack
Elton John
Chris Rea
Stray Cats
Models
Cold Chisel
KC & The Sunshine Band
Kenny Rogers and Dolly Parton
Most Recent Scores
Sep 06 2025 : cardsfan_027:
15/15
Sep 06 2025 : Brooklyn1447:
15/15
Sep 06 2025 : chianti59: 5/15
Aug 25 2025 : piet:
15/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Give It Up"
Answer:
KC & The Sunshine Band
"Give It Up" from KC & The Sunshine Band debuted in the Australian Singles Chart on September 26th 1983.
The highest chart peak was three.
The song peaked at number one in:
Ireland.
United Kingdom.
Album: "All In A Night's Work" (1982).
2. "I Hear Motion"
Answer:
Models
"I Hear Motion" from Models debuted in the Australian Singles Chart on September 26th 1983.
The highest chart peak was 16.
Album: "The Pleasure Of Your Company" (1983).
3. "(She's) Sexy + 17"
Answer:
Stray Cats
"(She's) Sexy + 17" from Stray Cats debuted in the Australian Singles Chart on September 26th 1983.
The highest chart peak was 21.
Highest worldwide peak was four (Canada).
Album: "Rant n' Rave with The Stray Cats" (1983).
4. "The Australia's Cup"
Answer:
Allan Caswell
"The Australia's Cup" from Allan Caswell debuted in the Australian Singles Chart on October 3rd 1983.
The highest chart peak was 17.
5. "Just Got Lucky"
Answer:
JoBoxers
"Just Got Lucky" from JoBoxers debuted in the Australian Singles Chart on October 3rd 1983.
The highest chart peak was 25.
Highest worldwide peak was seven (United Kingdom).
Album: "Like Gangbusters" (1983).
6. "Tonight, I Celebrate My Love"
Answer:
Peabo Bryson and Roberta Flack
"Tonight, I Celebrate My Love" from Peabo Bryson and Roberta Flack debuted in the Australian Singles Chart on October 3rd 1983.
The highest chart peak was ten.
Highest worldwide peak was two (United Kingdom).
Album: "Born To Love" (1983).
7. "Red Red Wine"
Answer:
UB40
"Red Red Wine" from UB40 debuted in the Australian Singles Chart on October 3rd 1983.
The highest chart peak was two.
The song peaked at number one in:
Canada.
Ireland.
New Zealand.
South Africa.
United Kingdom.
United States.
Cover version of: Neil Diamond - "Red Red Wine" (1967).
Album: "Labour Of Love" (1983).
8. "Reckless"
Answer:
Australian Crawl
"Reckless" from Australian Crawl debuted in the Australian Singles Chart on October 10th 1983.
The highest chart peak was one.
Album: "Semantics" (1983).
9. "Forbidden Colours"
Answer:
David Sylvian and Ryuichi Sakamoto
"Forbidden Colours" from David Sylvian and Ryuichi Sakamoto debuted in the Australian Singles Chart on October 10th 1983.
The highest chart peak was 29.
Highest worldwide peak was one (Iceland).
Album: "Merry Christmas Mr. Lawrence Soundtrack" (1983).
10. "Islands In The Stream"
Answer:
Kenny Rogers and Dolly Parton
"Islands In The Stream" from Kenny Rogers and Dolly Parton debuted in the Australian Singles Chart on October 10th 1983.
The highest chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Austria.
Canada.
United States.
Grammy nomination:
Best Pop Vocal Performance by a Duo or Group - 1984.
Album: Kenny Rogers - "Eyes That See In The Dark" (1983).
11. "I Can Hear Your Heartbeat"
Answer:
Chris Rea
"I Can Hear Your Heartbeat" from Chris Rea debuted in the Australian Singles Chart on October 17th 1983.
The highest chart peak was 42.
Highest worldwide peak was seven (Sweden).
Album: "Water Sign" (1983).
12. "Life Gets Better"
Answer:
Graham Parker
"Life Gets Better" from Graham Parker debuted in the Australian Singles Chart on October 17th 1983.
The highest chart peak was 35.
Album: "The Real McCaw" (1983).
13. "Gold"
Answer:
Spandau Ballet
"Gold" from Spandau Ballet debuted in the Australian Singles Chart on October 17th 1983.
The highest chart peak was nine.
Highest worldwide peak was two (United Kingdom).
Album: "True" (1983).
14. "Hold Me Tight"
Answer:
Cold Chisel
"Hold Me Tight" from Cold Chisel debuted in the Australian Singles Chart on October 24th 1983.
The highest chart peak was 14.
Album: "Twentieth Century" (1984).
15. "Crystal"
Answer:
Elton John
"Crystal" from Elton John debuted in the Australian Singles Chart on October 24th 1983.
The highest chart peak was 12.
Album: "Too Low For Zero" (1983).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1980s Australian Top 50 Songs 3
:
Volumes 51-75
1.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 51
Average
2.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 52
Easier
3.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 53
Easier
4.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 54
Average
5.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 55
Easier
6.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 56
Easier
7.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 57
Easier
8.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 58
Average
9.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 59
Easier
10.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 60
Easier
11.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 61
Easier
12.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 62
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1980s Music
African Geography
Australian Geography
Christmas
Cats
Elton John
Australians: Famous & Historical
Islands
Wines
Ballet
Diamonds
1980s Country Music
Dolly Parton
Cold Chisel
Neil Diamond
UB40
Spandau Ballet
Kenny Rogers
Chris Rea
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
Quizzes
More
1980 - 1983
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/3/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us