FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol 136
Quiz about 2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol 136

2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol. 136 Quiz


Match the album to the singer/band that debuted in the ARIA Top 50 in the weeks between October 26th and November 9th 2008.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 2000s Music
  8. »
  9. 2000s ARIA Top Albums

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
415,929
Updated
Apr 01 24
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
51
Last 3 plays: workisboring (15/15), Morganw2019 (15/15), comark2000 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "A Little Closer"  
  C.W. Stoneking
2. "Tools For Survival"  
  P!nk
3. "Back Again... No Matter What"  
  Kate Miller-Heidke
4. "Black Ice"  
  AC/DC
5. "Curiouser"  
  Bloc Party
6. "Off With Their Heads"  
  Escape The Fate
7. "This War Is Ours"  
  Eros Ramazzotti
8. "Jungle Blues"  
  David Hobson
9. "Funhouse"  
  Boyzone
10. "Intimacy"  
  Kaiser Chiefs
11. "A Hundred Million Suns"  
  The Cure
12. "4:13 Dream"  
  Celine Dion
13. "My Love: Essential Collection"  
  Eagles Of Death Metal
14. "eČ"  
  Jackson Jackson
15. "Heart On"  
  Snow Patrol





Select each answer

1. "A Little Closer"
2. "Tools For Survival"
3. "Back Again... No Matter What"
4. "Black Ice"
5. "Curiouser"
6. "Off With Their Heads"
7. "This War Is Ours"
8. "Jungle Blues"
9. "Funhouse"
10. "Intimacy"
11. "A Hundred Million Suns"
12. "4:13 Dream"
13. "My Love: Essential Collection"
14. "eČ"
15. "Heart On"

Most Recent Scores
Apr 17 2024 : workisboring: 15/15
Apr 12 2024 : Morganw2019: 15/15
Apr 11 2024 : comark2000: 15/15
Apr 05 2024 : Guest 84: 1/15
Apr 05 2024 : Guest 50: 1/15
Apr 03 2024 : daver852: 15/15
Apr 03 2024 : PootyPootwell: 15/15
Apr 02 2024 : Guest 24: 0/15
Apr 02 2024 : mungojerry: 12/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "A Little Closer"

Answer: David Hobson

"A Little Closer" (2008) from David Hobson debuted in the ARIA Top 50 at number 36 on October 26th 2008 and spent two weeks in the Top 50 (Last week of entry: November 2nd 2008).

The highest ARIA chart peak was 36.
2. "Tools For Survival"

Answer: Jackson Jackson

"Tools For Survival" (2008) from Jackson Jackson debuted in the ARIA Top 50 at number 45 on October 26th 2008 and spent one week in the Top 50.
3. "Back Again... No Matter What"

Answer: Boyzone

"Back Again... No Matter What" (2008) - Boyzone debuted in the ARIA Top 50 at number 50 on October 26th 2008 and spent three weeks in the Top 50 (Last week of entry: November 30th 2008).

The highest ARIA chart peak was 30.
4. "Black Ice"

Answer: AC/DC

"Black Ice" (2008) from AC/DC debuted in the ARIA Top 50 at number one on November 2nd 2008 and spent 38 weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 21st 2010).

The highest ARIA chart peak was one (One week).

The album peaked at number one in:

Argentina.
Australia.
Austria.
Belgium.
Canada.
Czech Republic.
Denmark.
Finland.
France.
Germany.
Greece.
Hungary.
Ireland.
Italy.
New Zealand.
Norway.
Poland.
Scotland.
Spain.
Sweden.
Switzerland.
United Kingdom.
United States.

ARIA Award wins and nominations:

(Won):
*Highest Selling Album - 2009.
*Best Rock Album - 2009.

(Nominated):
*Album Of The Year - 2009.
*Best Group - 2009.

Grammy nomination:

Best Rock Album - 2010.

"Black Ice" featured the hit single:

"Rock 'n' Roll Train" (Peaked at number 44 in Japan).
5. "Curiouser"

Answer: Kate Miller-Heidke

"Curiouser" (2008) from Kate Miller-Heidke debuted in the ARIA Top 50 at number eight on November 2nd 2008 and spent 33 weeks in the Top 50 (Last week of entry: February 21st 2010).

The highest ARIA chart peak was two.

ARIA Award nominations:

*Best Female Artist - 2009.
*Best Pop Release - 2009.
6. "Off With Their Heads"

Answer: Kaiser Chiefs

"Off With Their Heads" (2008) from Kaiser Chiefs debuted in the ARIA Top 50 at number 12 on November 2nd 2008 and spent five weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 12th 2009).

The highest ARIA chart peak was 12.

"Off With Their Heads" featured two hit singles:

1. "Never Miss A Beat" (Peaked at number five in United Kingdom).

2. "Good Days Bad Days" (Peaked at number 33 in Scotland).
7. "This War Is Ours"

Answer: Escape The Fate

"This War Is Ours" from Escape The Fate debuted in the ARIA Top 50 at number 33 on November 2nd 2008 and spent one week in the Top 50.
8. "Jungle Blues"

Answer: C.W. Stoneking

"Jungle Blues" from C.W. Stoneking debuted in the ARIA Top 50 at number 45 on November 2nd 2008 and spent two weeks in the Top 50 (Last week of entry: November 9th 2008).

The highest ARIA chart peak was 45.

ARIA Award wins and nominations:

(Won):
*Best Blues & Roots Album - 2009.

(Nominated):
*Best Male Artist - 2009.
*Best Independent Release - 2009.
*Best Cover Art - 2009.
9. "Funhouse"

Answer: P!nk

"Funhouse" from P!nk debuted in the ARIA Top 50 at number one on November 9th 2008 and spent 104 weeks in the Top 50 (Last week of entry: August 12th 2018).

The highest ARIA chart peak was one (Nine weeks).

The album peaked at number one in:

Australia.
The Netherlands.
Ireland.
New Zealand.
Scotland.
Switzerland.
United Kingdom.

Grammy nomination:

Best Pop Vocal Album - 2010.

"Funhouse" featured seven hit singles:

1. "So What" (Grammy nomination: Best Female Pop Vocal Performance - 2009 and peaked at number one in Australia, Austria, Canada, Germany, Ireland, Israel, New Zealand, Portugal, Scotland, Switzerland, United Kingdom and United States).

2. "Sober" (Grammy nomination: Best Female Pop Vocal Performance - 2010 and peaked at number three in Germany).

3. "Please Don't Leave Me" (Peaked at number five in Austria and Italy).

4. "Bad Influence" (Peaked at number six in Australia).

5. "Funhouse" (Peaked at number three in Poland).

6. "I Don't Believe You" (Peaked at number 11 in Sweden).

7. "Glitter In The Air" (Peaked at number 13 in Canada).
10. "Intimacy"

Answer: Bloc Party

"Intimacy" from Bloc Party debuted in the ARIA Top 50 at number five on November 9th 2008 and spent five weeks in the Top 50 (Last week of entry: December 7th 2008).

The highest ARIA chart peak was five.

"Intimacy" featured three hit singles:

1. "Mercury" (Peaked at number three in Scotland).

2. "Talons" (Peaked at number 15 in Scotland).

3. "One Month Off" (Peaked at number 25 in Scotland).
11. "A Hundred Million Suns"

Answer: Snow Patrol

"A Hundred Million Suns" (2008) from Snow Patrol debuted in the ARIA Top 50 at number seven on November 9th 2008 and spent 15 weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 1st 2009).

The highest ARIA chart peak was six.

"A Hundred Million Suns" featured two hit singles:

1. "Take Back The City" (Peaked at number four in Ireland).

2. "Crack The Shutters" (Peaked at number 28 in Germany).
12. "4:13 Dream"

Answer: The Cure

"4:13 Dream" (2008) from The Cure debuted in the ARIA Top 50 at number 30 on November 9th 2008 and spent one week in the Top 50.

"4;13 Dream" featured four hit singles:

1. "The Only One" (Peaked at number one in Spain).

2. "Freakshow" (Peaked at number one in Spain).

3. "Sleep When I'm Dead" (Peaked at number one in Spain).

4. "The Perfect Boy" (Peaked at number two in Spain).
13. "My Love: Essential Collection"

Answer: Celine Dion

"My Love: Essential Collection" (2008) - Celine Dion debuted in the ARIA Top 50 at number 36 on November 9th 2008 and spent four weeks in the Top 50 (Last week of entry: November 30th 2008).

The highest ARIA chart peak was 24.

The album peaked at number one in:

Belgium.
The Netherlands.
Ireland.
14. "eČ"

Answer: Eros Ramazzotti

"eČ" (2007) from Eros Ramazzotti debuted in the ARIA Top 50 at number 38 on November 9th 2008 and spent one week in the Top 50.
15. "Heart On"

Answer: Eagles Of Death Metal

"Heart On" (2008) from Eagles Of Death Metal debuted in the ARIA Top 50 at number 40 on November 9th 2008 and spent one week in the Top 50.
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us