FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol 146
Quiz about 2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol 146

2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol. 146 Quiz


Match the missing word/clues to the album that debuted in the ARIA Top 50 in the weeks between June 21st and July 12th 2009.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 2000s Music
  8. »
  9. 2000s ARIA Top Albums

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
416,381
Updated
May 14 24
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
63
Last 3 plays: Morrigan716 (7/15), driver88 (11/15), Guest 165 (11/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Clue: The song "Misery Business"  
  Vines
2. Hilltop Hoods: "_____ Of The Art"  
  Melodies
3. Incubus: "Monuments and ________"  
  Michael Jackson - Dangerous
4. Clue: The song "O Yeah"  
  Michael Jackson - Off The Wall
5. Jonas Brothers: "Lines, _____ and Trying Times"  
  The Temper Trap - Conditions
6. Clue: The song "Sweet Disposition"  
  Chickenfoot
7. Gossip: "_____ For Men"  
  Cardinals
8. Dream Theater: "Black Clouds & Silver _______"  
  Revenge
9. Alexisonfire: "Old Crows/Young _________"  
  Regina Spektor - Far
10. "Transformers - _______ Of The Fallen Soundtrack"  
  State
11. Clue: The song "Laughing With"  
  Meets
12. Clue: The song "Starting Over"  
  Linings
13. Clue: The song "Rock With You"  
  Killswitch Engage
14. Clue: The song "Black or White"  
  Music
15. Michael Buble: "Michael Buble _____ Madison Square Garden"  
  Paramore - Riot!





Select each answer

1. Clue: The song "Misery Business"
2. Hilltop Hoods: "_____ Of The Art"
3. Incubus: "Monuments and ________"
4. Clue: The song "O Yeah"
5. Jonas Brothers: "Lines, _____ and Trying Times"
6. Clue: The song "Sweet Disposition"
7. Gossip: "_____ For Men"
8. Dream Theater: "Black Clouds & Silver _______"
9. Alexisonfire: "Old Crows/Young _________"
10. "Transformers - _______ Of The Fallen Soundtrack"
11. Clue: The song "Laughing With"
12. Clue: The song "Starting Over"
13. Clue: The song "Rock With You"
14. Clue: The song "Black or White"
15. Michael Buble: "Michael Buble _____ Madison Square Garden"

Most Recent Scores
May 16 2024 : Morrigan716: 7/15
May 16 2024 : driver88: 11/15
May 16 2024 : Guest 165: 11/15
May 15 2024 : briarwoodrose: 15/15
May 15 2024 : Guest 216: 13/15
May 15 2024 : Guest 205: 13/15
May 15 2024 : mikeyblueeyes: 8/15
May 15 2024 : Guest 50: 1/15
May 15 2024 : Guest 208: 1/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Clue: The song "Misery Business"

Answer: Paramore - Riot!

"Riot!" (2007) from Paramore debuted in the ARIA Top 50 at number 47 on June 21st 2009 and spent one week in the Top 50.

"Riot!" featured three hit singles:

1. "Misery Business" (Peaked at number eight in Scotland).

2. "Crushcrushcrush" (Peaked at number four in Finland).

3. "That's What You Get" (Peaked at number 30 in Scotland).
2. Hilltop Hoods: "_____ Of The Art"

Answer: State

"State Of The Art" from Hilltop Hoods debuted in the ARIA Top 50 at number one on June 28th 2009 and spent 27 weeks in the Top 50 (Last week of entry: October 18th 2010).

The highest ARIA chart peak was one (Two weeks).

ARIA Award wins and nominations:

(Won):
*Best Urban Album - 2009.

(Nominated):
*Highest Selling Album - 2009.
*Best Group - 2009.
3. Incubus: "Monuments and ________"

Answer: Melodies

"Monuments and Melodies" (2009) from Incubus debuted in the ARIA Top 50 at number 20 on June 28th 2009 and spent two weeks in the Top 50 (Last week of entry: July 5th 2009).

The highest ARIA chart peak was 20.
4. Clue: The song "O Yeah"

Answer: Chickenfoot

"Chickenfoot" (2009) from Chickenfoot debuted in the ARIA Top 50 at number 50 on June 28th 2009 and spent one week in the Top 50.
5. Jonas Brothers: "Lines, _____ and Trying Times"

Answer: Vines

"Lines, Vines and Trying Times" (2009) from Jonas Brothers debuted in the ARIA Top 50 at number five on July 5th 2009 and spent three weeks in the Top 50 (Last week of entry: July 19th 2009).

The highest ARIA chart peak was five.

The album peaked at number one in:

Canada.
Mexico.
Spain.
United States.

"Lines, Vines and Trying Times" featured the hit single:

"Paranoid" (Peaked at number nine in Scotland).
6. Clue: The song "Sweet Disposition"

Answer: The Temper Trap - Conditions

"Conditions" (2009) from The Temper Trap debuted in the ARIA Top 50 at number nine on July 5th 2009 and spent 45 weeks in the Top 50 (Last week of entry: August 21st 2011).

The highest ARIA chart peak was nine.

ARIA Award wins and nominations:

(Won):
*Best Group - 2010.

(Nominated):
*Album Of The Year - 2009.
*Breakthrough Artist - Album - 2009.
*Best Rock Album - 2009.

"Conditions" featured three hit singles:

1. "Sweet Disposition" (Debut Single, ARIA Award nomination: Single Of The Year - 2009 and peaked at number six in Belgium, Scotland and United Kingdom).

2. "Fader" (Peaked at number 47 in Australia).

3. "Love Lost" (ARIA Award nomination: Single Of The Year - 2010 and peaked at number 32 in Australia).
7. Gossip: "_____ For Men"

Answer: Music

"Music For Men" (2009) from Gossip debuted in the ARIA Top 50 at number 13 on July 5th 2009 and spent 14 weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 14th 2010).

The highest ARIA chart peak was 13.

"Music For Men" featured two hit singles:

1. "Heavy Cross" (Peaked at number two in Germany and Switzerland).

2. "Love Long Distance" (Peaked at number 30 in Germany).
8. Dream Theater: "Black Clouds & Silver _______"

Answer: Linings

"Black Clouds & Silver Linings" (2009) from Dream Theater debuted in the ARIA Top 50 at number 16 on July 5th 2009 and spent two weeks in the Top 50 (Last week of entry: July 12th 2009).

The highest ARIA chart peak was 16.

The album peaked at number one in:

Finland.
Hungary.
9. Alexisonfire: "Old Crows/Young _________"

Answer: Cardinals

"Old Crows/Young Cardinals" (2009) from Alexisonfire debuted in the ARIA Top 50 at number 17 on July 5th 2009 and spent two weeks in the Top 50 (Last week of entry: July 12th 2009).

The highest ARIA chart peak was 17.
10. "Transformers - _______ Of The Fallen Soundtrack"

Answer: Revenge

"Transformers - Revenge Of The Fallen Soundtrack" (2009) debuted in the ARIA Top 50 at number 33 on July 5th 2009 and spent nine weeks in the Top 50 (Last week of entry: August 30th 2009).

The highest ARIA chart peak was 14.

"Transformers - Revenge Of The Fallen" featured the hit single:

"New Divide" - Linkin Park ("Transformers - Revenge Of The Fallen" theme song and peaked at number one in Belgium).
11. Clue: The song "Laughing With"

Answer: Regina Spektor - Far

"Far" (2009) from Regina Spektor debuted in the ARIA Top 50 at number ten on July 12th 2009 and spent ten weeks in the Top 50 (Last week of entry: May 16th 2010).

The highest ARIA chart peak was ten.

"Far" featured the hit single:

"Laughing With" (Peaked at number 34 in Belgium).
12. Clue: The song "Starting Over"

Answer: Killswitch Engage

"Killswitch Engage" (2009) from Killswitch Engage debuted in the ARIA Top 50 at number 12 on July 12th 2009 and spent three weeks in the Top 50 (Last week of entry: July 26th 2009).

The highest ARIA chart peak was 12.
13. Clue: The song "Rock With You"

Answer: Michael Jackson - Off The Wall

"Off The Wall" (1979) from Michael Jackson debuted in the ARIA Top 50 at number 19 on July 12th 2009 and spent seven weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 3rd 2016).

The highest ARIA chart peak was 17.

"Off The Wall" was originally released in 1979.

"Off The Wall" featured five hit singles:

1. "Don't Stop 'Til You Get Enough" (Grammy wins: Best Male R&B Vocal Performance - 1980 and peaked at number one in Australia, Denmark, Ireland, New Zealand, Norway, South Africa and United States).

2. "Rock With You" (Peaked at number one in Spain and United States).

3. "Off The Wall" (Peaked at number four in Norway).

4. "She's Out Of My Life" (Peaked at number three in United Kingdom).

5. "Girlfriend" (Peaked at number 41 in United Kingdom).
14. Clue: The song "Black or White"

Answer: Michael Jackson - Dangerous

"Dangerous" (1991) from Michael Jackson debuted in the ARIA Top 50 at number two on December 1st 1991 and spent spent 87 weeks in the Top 50 (Last week of entry: August 16th 2009).

The highest ARIA chart peak was one (seven weeks).

The album peaked at number one in:

Australia.
Belgium.
Denmark.
France.
Greece.
Germany.
Ireland.
New Zealand.
Norway.
Spain.
Switzerland.
United Kingdom.
United States.

"Dangerous" featured nine hit singles:

1. "Black or White" (Grammy nomination: Best Male Pop Vocal Performance - 1993 and peaked at number one in Australia, Belgium, Canada, Cuba, Denmark, Finland, France, Greece, Ireland, Israel, Italy, Mexico, New Zealand, Norway, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom and United States).

2. "Remember The Time" (Peaked at number one in Belgium and New Zealand).

3. "In The Closet" (Peaked at number one in Greece).

4. "Jam" (Grammy nominations: Best Male R&B Vocal Performance and Best R&B Song - 1993 and peaked at number one in Spain).

5. "Who Is It" (Peaked at number five in Austria).

6. "Heal The World" (Peaked at number one in Spain).

7. "Give In To Me" feat. Slash (Peaked at number one in New Zealand and Poland).

8. "Will You Be There" (Peaked at number two in New Zealand).

9. "Gone Too Soon" (Peaked at number three in Zimbabwe).
15. Michael Buble: "Michael Buble _____ Madison Square Garden"

Answer: Meets

"Michael Buble Meets Madison Square Garden" (2009) from Michael Buble debuted in the ARIA Top 50 at number 27 on July 12th 2009 and spent seven weeks in the Top 50 (Last week of entry: August 23rd 2009).

The highest ARIA chart peak was 23.

Grammy wins:

Best Traditional Pop Vocal Album - 2010.
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us