Quiz about Songs Of 1970 In Other Words II
Quiz about Songs Of 1970 In Other Words II

Songs Of 1970 In Other Words II Quiz


The titles to these songs of 1970 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1970 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
411,004
Updated
Nov 21 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
360
Last 3 plays: Guest 74 (10/10), Guest 204 (10/10), Guest 74 (6/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Overpass Above Discommoded H2O"  
Edwin Starr
2. "Armed Combat"  
Simon & Garfunkel
3. "Aurum Ring"  
Freda Payne
4. "My Birth Parent Apprised Me That I Should Refrain From Attending"  
Mungo Jerry
5. "The Adoration That You Stow-Away"  
The Jackson 5
6. "Adoration Upon an Avenue That Has Traffic Moving In Both Directions"  
Three Dog Night
7. "Adult Female With Virescent Sight Organs"  
Clarence Carter
8. "Square Pieces of Cloth Used For Mending and Covering Holes"  
Sugarloaf
9. "Avian Made of Frozen Precipitation"  
The Moments
10. "During the Period Between Spring and Fall"  
Anne Murray






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Overpass Above Discommoded H2O"

Answer: Simon & Garfunkel

"Bridge Over Troubled Water" by American folk rock duo Simon & Garfunkel was released in 1970 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the duo include "The Sound of Silence", "Homeward Bound", "I Am a Rock", "Mrs. Robinson", and "The Boxer".
2. "Armed Combat"

Answer: Edwin Starr

"War" by Edwin Starr was released in 1970 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Starr include "Agent Double-O-Soul", "I'll Love You Forever", "Twenty-Five Miles", and "Funky Music Sho' 'Nuff Turns Me On".
3. "Aurum Ring"

Answer: Freda Payne

"Band of Gold" by Freda Payne was released in 1970 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Payne include "Deeper and Deeper", "Bring the Boys Home", and "You Brought the Joy".
4. "My Birth Parent Apprised Me That I Should Refrain From Attending"

Answer: Three Dog Night

"Mama Told Me Not to Come" by Three Dog Night was released in 1970 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song was written by American singer-songwriter Randy Newman.
5. "The Adoration That You Stow-Away"

Answer: The Jackson 5

"The Love You Save" by the Jackson 5 was released in 1970 and reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "I Want You Back", "ABC", "I'll Be There", "Never Can Say Goodbye", "Dancing Machine", and "Little Bitty Pretty One".
6. "Adoration Upon an Avenue That Has Traffic Moving In Both Directions"

Answer: The Moments

"Love on a Two-Way Street" by The Moments was released in 1970 and reached number three on the U.S Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Not on the Outside", "If I Didn't Care", "Sexy Mama", and "Look at Me (I'm in Love)".
7. "Adult Female With Virescent Sight Organs"

Answer: Sugarloaf

"Green-Eyed Lady" by the American rock band Sugarloaf was released in 1970 and reached number three on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The band only had one other song reach the top ten on US charts with "Don't Call Us, We'll Call You".
8. "Square Pieces of Cloth Used For Mending and Covering Holes"

Answer: Clarence Carter

"Patches" by Clarence Carter was released in 1970 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Carter include "Slip Away", "Snatching It Back", "Doin' Our Thing", and "I Can't Leave Your Love Alone".
9. "Avian Made of Frozen Precipitation"

Answer: Anne Murray

"Snowbird" by Anne Murray was released in 1970 and reached number eight on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Murray include "Sing High, Sing Low", "Cotton Jenny", "A Love Song", "You Needed Me", "Could I Have This Dance", and "Just Another Woman in Love".
10. "During the Period Between Spring and Fall"

Answer: Mungo Jerry

"In the Summertime" by British rock band Mungo Jerry was released in 1970 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. The song managed to reach the number one spot on charts in 16 other countries.
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 74: 10/10
Today : Guest 204: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 74: 6/10
Nov 29 2022 : tripichick: 10/10
Nov 29 2022 : auntdb: 10/10
Nov 29 2022 : PDAZ: 6/10
Nov 28 2022 : Guest 24: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 68: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 120: 0/10

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us