Quiz about Songs Of 1976 In Other Words
Quiz about Songs Of 1976 In Other Words

Songs Of 1976 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1976 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1976 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,159
Updated
Sep 13 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
293
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 149 (8/10), bofbabylon (10/10), haydenspapa (7/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Refrain From Fracturing The Blood Pumping Organ in My Chest"  
The Bellamy Brothers
2. "12:01 P.M. Pleasure"  
Silver Convention
3. "Adoration is Painful"  
Eric Carmen
4. "Allow Your Adoration to Pour-Forth"  
Peter Frampton
5. "Completely Alone"  
Starland Vocal Band
6. "Please Give Me the Correct Directions"  
Elton John & Kiki Dee
7. "Continue to Visualize During R.E.M. Sleep"  
George Benson
8. "Soar, Turdus migratorius, Soar"  
Aerosmith
9. "The Costume Party"  
Nazareth
10. "The Young Males Have Returned to the City"  
Thin Lizzy






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Refrain From Fracturing The Blood Pumping Organ in My Chest"

Answer: Elton John & Kiki Dee

"Don't Go Breaking My Heart" by English musician Elton John and English singer Kiki Dee was released in 1976 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song also reached the number one spot on charts in eight other countries.
2. "12:01 P.M. Pleasure"

Answer: Starland Vocal Band

"Afternoon Delight" by Starland Vocal Band was released in 1976 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Because of the cheeky lyrics, Billboard named "Afternoon Delight" the 20th sexiest song of all time in 2010.
3. "Adoration is Painful"

Answer: Nazareth

"Love Hurts" by the Scottish hard rock Nazareth was released in November of 1974 and reached number eight on the US Billboard Hot 100 chart in 1976. Other songs by the band include "Broken Down Angel", "This Flight Tonight", "My White Bicycle", and "May the Sunshine".
4. "Allow Your Adoration to Pour-Forth"

Answer: The Bellamy Brothers

"Let Your Love Flow" by country music duo the Bellamy Brothers was released in 1976 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Sugar Daddy", "Do You Love as Good as You Look", "For All the Wrong Reasons", and "Too Much Is Not Enough".
5. "Completely Alone"

Answer: Eric Carmen

"All by Myself" by American singer-songwriter Eric Carmen was released in 1976 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. In 1996, Celine Dion covered the song and it reached the number four spot on the Hot 100 chart.
6. "Please Give Me the Correct Directions"

Answer: Peter Frampton

"Show Me the Way" by the English rock musician Peter Frampton was released in 1975 and reached number six on the US Billboard Hot 100 chart in 1976. Other hits by Frampton include "Baby, I Love Your Way", "Do You Feel Like We Do", "Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours)", "I Can't Stand It No More".
7. "Continue to Visualize During R.E.M. Sleep"

Answer: Aerosmith

"Dream On" by Aerosmith was released in 1973 but it didn't hit its peak position on the US Billboard Hot 100 chart until 1976 when it hit number six. Other hits by the band include "Same Old Song and Dance", "Last Child", "Love in an Elevator", and "Crazy".
8. "Soar, Turdus migratorius, Soar"

Answer: Silver Convention

"Fly, Robin, Fly" by the German disco group Silver Convention was released in 1975 and reached number one on five different US charts in 1976. They were the Hot 100, Cash Box, Record World, Hot Disco Singles, and Hot Soul Singles charts. Other songs by the group include "Get Up and Boogie", and "Save Me".
9. "The Costume Party"

Answer: George Benson

"This Masquerade" by George Benson was released in 1976 and reached number 10 on the US Billboard Hot 100 chart. The song was written by American singer and musician Leon Russell in 1972. The Carpenters also did a cover of the song in 1973.
10. "The Young Males Have Returned to the City"

Answer: Thin Lizzy

"The Boys Are Back in Town" by Irish hard rock band Thin Lizzy was released in 1976 and reached number 12 on the US Billboard Hot 100 chart. The song reached number one in their home country of Ireland. Other songs by the band include "Jailbreak", and "Cowboy Song".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 09 2022 : Guest 149: 8/10
Dec 08 2022 : bofbabylon: 10/10
Dec 08 2022 : haydenspapa: 7/10
Dec 07 2022 : Guest 172: 4/10
Dec 07 2022 : Guest 107: 10/10
Dec 06 2022 : Guest 73: 5/10
Dec 05 2022 : Guest 69: 10/10
Dec 04 2022 : AyatollahK: 10/10
Dec 04 2022 : OtioseOnion: 10/10

12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us