FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Aerosmith Quizzes, Trivia and Puzzles
Aerosmith Quizzes, Trivia

Aerosmith Trivia

Aerosmith Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
Quizzes all about "The Bad Boys from Boston".
30 Aerosmith quizzes and 315 Aerosmith trivia questions.
1.
  Find the Aerosmith Songs   popular trivia quiz  
Collection Quiz
 10 Qns
I will give you ten Aerosmith songs and six songs by other bands, and you pick out the songs that Aerosmith sing.
Very Easy, 10 Qns, blake_aus_nsw, Nov 16 23
Very Easy
blake_aus_nsw gold member
Nov 16 23
341 plays
2.
  "Pump" The Album    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is just about the album "Pump". I thought I would make an easy one for a change, and plus "Pump" is my favorite Aerosmith album so i've been wanting to make a quiz on it for a while.
Tough, 10 Qns, halfthumb, May 24 08
Tough
halfthumb
1607 plays
3.
  Aerosmith Lyrics Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz where I'll give a lyric from an Aerosmith song and you pick the song it's from. A really easy quiz, especially if you're a big Aerosmith fan (like me). Good luck! :)
Average, 10 Qns, no_1_gracie, Aug 12 01
Average
no_1_gracie
8551 plays
4.
  Aerosmith-America's Hottest Rock Band   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the hard rockin' bad boys of Boston. That's right, I'm talking about Aerosmith. Good luck and have fun.
Tough, 10 Qns, diamondjim68, Sep 03 09
Tough
diamondjim68
4366 plays
5.
  Aerosmith Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz for Aerosmith Fans! I give you the lyrics, you tell me the song! Sometimes it may be regular questions about Aerosmith.
Average, 10 Qns, bulls400, Apr 23 23
Average
bulls400
Apr 23 23
930 plays
6.
  Big Ones   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the Aerosmith greatest hits album "Big Ones"? Note this quiz deals with the great works of the band from 1987 to 1994.
Tough, 10 Qns, thewho13rd, Mar 18 22
Tough
thewho13rd
Mar 18 22
2843 plays
7.
  Aerosmith In Other Words 2    
Multiple Choice
 10 Qns
My second quiz on those hard rocking boys from Boston. Good luck.
Average, 10 Qns, diamondjim68, Jun 08 13
Average
diamondjim68
272 plays
8.
  Guess the Aerosmith Song    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give some lyrics from a particular Aerosmith song and you choose what song the lyrics are from. This shouldn't be too hard for Aerosmith fans.
Average, 10 Qns, hot_rod_piper, Jan 08 12
Average
hot_rod_piper
1788 plays
9.
  Aerosmith Lyrics #1    
Multiple Choice
 20 Qns
This is my first quiz, and the first of my Aerosmith Lyrics quizzes. I give you part of a song, and you answer with the name of the song.
Tough, 20 Qns, Simoriah_Tyler, Mar 17 18
Tough
Simoriah_Tyler
Mar 17 18
2450 plays
10.
  Oh Yeah! Ultimate Aerosmith    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my Aerosmith quiz. There's some 'name that tune', mixed with lots of stuff about the tracks from the ultimate Aerosmith greatest hits album.
Tough, 10 Qns, blueshoes, Feb 25 06
Tough
blueshoes
1947 plays
trivia question Quick Question
'Because I'm alright, Ooh your daddy says I'm... alright, ehm and even Tipper thinks I'm... alright, oh Joe Perry says I'm... alright.'

From Quiz "Aerosmith Lyrics For True Fans 1"




11.
  Aeromania    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope this quiz is as simple as I think it is. Have fun!
Difficult, 10 Qns, mamakin72, Feb 09 06
Difficult
mamakin72
2452 plays
12.
  Aerosmith Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Quiz about Aerosmith!
Tough, 10 Qns, lastchild, Feb 17 07
Tough
lastchild
3560 plays
13.
  Aerosmith In Other Words    
Multiple Choice
 10 Qns
Another of my "In Other Words" quizzes. This time it's on Aerosmith. I'll give a description of a song and all you do is figure out what song it sounds like. Good luck and have fun.
Average, 10 Qns, diamondjim68, Apr 28 13
Average
diamondjim68
258 plays
14.
  Aerosmith Behind The Music    
Multiple Choice
 10 Qns
All these questions come from the two hour VH1 documentary about the greatest American rock band, Aerosmith.
Tough, 10 Qns, mamakin72, Mar 30 23
Tough
mamakin72
Mar 30 23
1075 plays
15.
  Aerosmith Lyrics For True Fans 1    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz Aerofans, it's all lyrics that you will know and love. I hope that I can do some more someday. Enjoy!
Average, 10 Qns, diamond_ring, May 09 06
Average
diamond_ring
2004 plays
16.
  Aerosmith Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi. Welcome to my quiz dedicated to the best band in the world, AEROSMITH.
Tough, 10 Qns, wideeyes02, Apr 06 06
Tough
wideeyes02
1313 plays
17.
  Friends of Aerosmith    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about friends of Aerosmith mentioned in their "Walk This Way" autobiography.
Difficult, 10 Qns, mamakin72, Jul 26 09
Difficult
mamakin72
772 plays
18.
  Nice And Easy Aero    
Multiple Choice
 10 Qns
I dont like how all my other Aerosmith quizzes are either impossible or very difficult. So here's an easier Aero-Experience.
Tough, 10 Qns, halfthumb, Feb 04 15
Tough
halfthumb
1769 plays
19.
  Calling All Aerosmith Experts! 1    
Multiple Choice
 10 Qns
This lyrics quiz is purely for TRUE Aerosmith fans... enjoy!
Tough, 10 Qns, aeroobsessmatt, Feb 24 09
Tough
aeroobsessmatt
354 plays
20.
  Aerosmith Lyrics For True Fans 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Please play the music, test the grey matter, and above all - enjoy!
Average, 10 Qns, diamond_ring, May 09 06
Average
diamond_ring
869 plays
21.
  Aerosmith Songs : 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This really is better than the first. It's probably the best non-difficult quiz I've made, and it is tons of fun. So if you're a fan or just like quizzes then this is the quiz for you. Have Fun!
Very Difficult, 10 Qns, halfthumb, Sep 04 09
Very Difficult
halfthumb
1367 plays
22.
  Aerosmith Quote Trivia    
Multiple Choice
 5 Qns
These are a few quotes from our bad boys of Boston.. One from each of them. You just finish the line, and you'll be just fine.
Tough, 5 Qns, Aeroplaya, Apr 16 17
Tough
Aeroplaya
1545 plays
23.
  Aerosmith Albums    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is just info on some of Aerosmith's albums. It's easy, but tough at the same time. Have fun and Good luck!
Very Difficult, 10 Qns, halfthumb, Nov 25 10
Very Difficult
halfthumb
1658 plays
24.
  Aerosmith Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
This is an easy trivia for all Aerosmith fans; by the way I'm the No. 1.
Difficult, 10 Qns, tylervedder, Apr 14 16
Difficult
tylervedder
2878 plays
25.
  Aerosmith Lyrics For True Fans 4    
Multiple Choice
 10 Qns
There had to be a fourth quiz, 4 is my lucky number, but apart from that, this quiz creating is very addictive! And as this is my last quiz for now so i've made it really easy.
Tough, 10 Qns, diamond_ring, May 09 06
Tough
diamond_ring
897 plays
26.
  Aerosmith Lyrics For True Fans 3    
Multiple Choice
 10 Qns
OK! So the first two were tooooo easy, try this one out.
Tough, 10 Qns, diamond_ring, May 09 06
Tough
diamond_ring
849 plays
27.
  Calling All Aerosmith Experts! 2    
Multiple Choice
 10 Qns
A second quiz of unreleased Aerosmith tracks, but this one's even harder than the first! Good luck!
Difficult, 10 Qns, aeroobsessmatt, Dec 16 08
Difficult
aeroobsessmatt
245 plays
28.
  Aerosmith Lyrics #2    
Multiple Choice
 20 Qns
I'm 'Back in the Saddle' with another Aerosmith lyrics quiz, just like I said I'd be! Hope this one's as good or better than the last!
Difficult, 20 Qns, Simoriah_Tyler, Mar 28 06
Difficult
Simoriah_Tyler
920 plays
29.
  Aerolyric    
Multiple Choice
 10 Qns
This is an Aerosmith lyrical quiz of album outtakes and unreleased material. This is only for true Aerosmith fanatics.
Tough, 10 Qns, mamakin72, Dec 31 06
Tough
mamakin72
509 plays
30.
  Aerosmith Songs : 1    
Multiple Choice
 10 Qns
5 multiple choice, see the lyric guess the song, all the songs are from the same cd. 5 fill in the blank, see the lyric guess the song. Very Easy. Or is it? No it is not.
Very Difficult, 10 Qns, halfthumb, Oct 04 16
Very Difficult
halfthumb
1909 plays
Related Topics
  Rock and Roll [Music] (400 quizzes)


Aerosmith Trivia Questions

1. Guy Resembles a Woman. This sounds like what song?

From Quiz
Aerosmith In Other Words 2

Answer: Dude Looks Like a Lady

"Dude (Looks Like a Lady)" was Aerosmith's 1987 CD, "Permanent Vacation". Songwriter Desmond Child co-wrote the song. Motley Crue singer Vince Neil was the inspiration after Steven Tyler, the group's singer, approached him in a club.

2. Fantasize Forever What song title could this be?

From Quiz Aerosmith In Other Words

Answer: Dream On

"Dream On" was the first hit single for Aerosmith. It was included on their self-titled debut album, released in 1973. The song was written by lead singer Steven Tyler, who also stated that this was the only song on the album which he used his real voice.

3. What song by Aerosmith are these lyrics from? "Ah, like deja vu I feel like I've been here Or somewhere else but you've been always near."

From Quiz Aerosmith Lyrics

Answer: Deuces are Wild

The song "Deuces are Wild" was included in the album "Pump" in 1989. Songwriter Jim Vallance wrote the song in 1988 and included it along with others in a demo. The editor liked the songs, but did not like the name of the song.

4. What song is this? "I was a high school loser never made it with a lady. Till the boys told me somethin' I missed"

From Quiz Guess the Aerosmith Song

Answer: Walk This Way

"Walk This Way" is one of Aerosmith's most popular songs. They re-did this song later in 1986 with Run-DMC. It broke many barriers and helped lay the ground work for later rock and rap collaborations.

5. From which Aerosmith song are these words: 'I saw you stranded in the second row, you love to boogie to my rock and roll'?

From Quiz Calling All Aerosmith Experts! 2

Answer: Walking On Danger Street

This track was originally intended for 'Permanent Vacation' and a complete studio version of this is availiable on youtube. It is of poor quality, but still very much worth a listen.

6. From which song would you find the following lyrics: 'It's sleepy sickness That knows me well It's all around me My mind can tell'?

From Quiz Calling All Aerosmith Experts! 1

Answer: Scream In Pain

This track was originally intended for 'Permanent Vacation' and was originally called both 'Sleepy Sickness' and 'Feel The Pain'. It was turned down from the album because of its rather sinister and controversial lyrics, but is thought of today as one Aerosmith's reasonably popular unreleased tracks.

7. What is pictured on the back cover of "Big Ones"?

From Quiz Big Ones

Answer: A sumo wrestler

Now you know why they call it "Big Ones"! The front cover of the album has the Aerosmith logo with "Big Ones" in large font, set into a psychedelic blue background.

8. What year did Aerosmith perform at the Reading festival in England?

From Quiz Aerosmith

Answer: 1977

Aerosmith played at reading on the 28 August 1977 during their 1977 world tour . In the early days, Aerosmith were never very successful in Europe.

9. What guitarist, whose group, The McCoy's, had a hit song with "Hang On Sloopy", attended high school in NYC with Steven after Steven was kicked out of Roosevelt High?

From Quiz Friends of Aerosmith

Answer: Rick Derringer

Derringer, whose name was originally Rick Zerringer, opened for Aerosmith in the late 70's. His one solo hit was "Rock and Roll, Hoochie Koo".

10. "Honey what it do me, Honey wanna do me" are lyrics from which song?

From Quiz Aerolyric

Answer: Lookin' Like A Lady

"Lookin' Like a Lady" is an outtake from the album 'Permanent Vacation'.

11. Which track contains this lyric? 'If you can judge a wise man by the colour of his skin, then mister you're a better man than I.'

From Quiz Oh Yeah! Ultimate Aerosmith

Answer: Livin' on the Edge

The 'Livin' on the Edge' video starring a young Eddie Furlong won them the 1993 MTV Viewers Choice Award and well deserved to!

12. How old was Steven Tyler when he wrote "Dream On"?

From Quiz Aerosmith Behind The Music

Answer: 17

Steven wrote the music and lyrics one night in 1965 on the front porch of his family's summer house at Lake Sunapee.

13. "Mary Mack dressed in black, silver buttons up and down her back. I know mistletoe she broke her needle now she can't sew." Which song are these lyrics from?

From Quiz Aerosmith Lyrics For True Fans 4

Answer: Walking the Dog

Written by Rufus Thomas, "Walking The Dog" was covered by the Rolling Stones and was on their first album back in 1964 and coincidentally covered by Aerosmith and on their first album in 1973.

14. Which Aerosmith album was the first to hit the American Top 40?

From Quiz Aerosmith-America's Hottest Rock Band

Answer: Toys In The Attic

Tom Hamilton stated this was the first album in which they started to feel like rock stars.

15. "When I'm sad she comes to me, with a thousand smiles she gives to me free."

From Quiz Aerosmith Lyrics For True Fans 3

Answer: "Little Wing"

The only time I hear this is on a real scratchy computer copy, Can't remember when or how, but I love to listen to it.

16. "So many ashes are scattered so many rivers run dry Sometimes your Heaven is Hell and you don't know why."

From Quiz Aerosmith Lyrics For True Fans 2

Answer: 'Fallen Angels'

I'd love to hear from anyone who knows more of the history of this song. I love the melody, the lyrics, the orchestral parts, the Indian influence? - the whole thing.

17. "We all live on the edge of town, Where we all live ain't a soul around"

From Quiz Aerosmith Lyrics #2

Answer: Movin' Out

"Movin' Out" is Aerosmith's first song. It was written on a water bed and it is very good, in my opinion.

18. "Livin' out your fantasy Sleepin' late and smokin' tea"

From Quiz Aerosmith Lyrics #1

Answer: "Mama Kin"

Off of their first album, "Aerosmith". The song came with Steven Tyler from when he was with Chain Reaction.

19. 'Freak out I'm alone now, I feel just like I'm losing my mind.'

From Quiz Aerosmith Lyrics For True Fans 1

Answer: Ain't That a Bitch

Steven Tallarico was born 26th March 1948 and sang in the Presbyterian church choir in the Bronx for 6 years. It was 1972 when he changed his name to Steven Tyler.

20. What was the song "Nobody's Fault" written about?

From Quiz Aerosmith Songs : 2

Answer: Earthquake

The song is about a earthquake that happened in the 1960's according to the the song Steven sings "7 years ago" it was written in 1976 so the earthquake must have been in 1969, and now in concerts he sings 20 years ago.

21. What band member came up with the name "Pump"?

From Quiz "Pump" The Album

Answer: Brad Whitford

Brad Whitford came up with it but he was the only one who liked it, Steven wanted to name It "Here's Lookin Up Your Old Address", "Young Lust", or "F.I.N.E.". Joe didn't really care and no one else had any ideas. So Brad got his way and the album was named "Pump".

22. "Girl before I met you I was F.I.N.E. fine"

From Quiz Aerosmith Songs : 1

Answer: What It Takes

"What It Takes" is from the album "Pump" it's also my favorite song.

23. Which was the first Aerosmith album that didn't have all of the Aerosmith members in it?

From Quiz Aerosmith Albums

Answer: Rock in a Hard Place

"Rock in a Hard Place" was the album done after the break up. It only had Steven, Tom and Joey. They also got other people to play guitar.

24. Who was the first rhythm guitar in Aerosmith?

From Quiz Aerosmith

Answer: Ray Tabano

25. What is the name of the first Aerosmith album?

From Quiz Aerosmith Trivia

Answer: Aerosmith

26. Spiritual Being. What song does this sound closest to?

From Quiz Aerosmith In Other Words 2

Answer: Angel

"Angel" was from Aerosmith's "Permanent Vacation" CD. This was another collaboration from Desmond Child. "Angel" was the highest charting American single the group had up to that time, ranking at number 3.

27. Mother Relative What song title could this be?

From Quiz Aerosmith In Other Words

Answer: Mama Kin

"Mama Kin" was also from Aerosmith's debut album. It was written by Tyler and remains one of their most popular live songs and has been included on several of their compilation albums.

28. What song by Aerosmith are these lyrics from? "I really need a girl like an open book to read between the lines."

From Quiz Aerosmith Lyrics

Answer: Love in an Elevator

"Love in an Elevator" was released in 1989 as the main single on the album "Pump". It reached number five on the Billboard 100 and number one on the Hot Mainstream Rock Tracks.

This is category 1653
Last Updated Feb 21 2024 1:56 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.