Quiz about AerosmithAmericas Hottest Rock Band
Quiz about AerosmithAmericas Hottest Rock Band

Aerosmith-America's Hottest Rock Band Quiz


This quiz is on the hard rockin' bad boys of Boston. That's right, I'm talking about Aerosmith. Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Aerosmith

Author
diamondjim68
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,606
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4309
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (5/10), Guest 45 (10/10), Guest 190 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Aerosmith album was the first to hit the American Top 40? Hint

Permanent Vacation
Aerosmith
Toys In The Attic
Get Your Wings

2. Which Beatles classic did the group record for the 1978 movie "Sgt. Pepper"? Hint

Helter Skelter
Revolution
I'm Down
Come Together

3. Which one of their early classics was recorded by an 80s rap group? Hint

Sweet Emotion
Mama Kin
Dream On
Walk This Way

4. What was the real reason why Joe Perry left Aerosmith in 1979? Hint

Steven Tyler's drug habit was too much for him to bear
His wife spilled milk on Tom Hamilton's wife
He wanted to start The Joe Perry Project
His wife threatened to divorce him if he didn't

5. "Sweet Emotion" was written about Steven Tyler's bitter relationship with Elissa Perry.

True
False

6. "Permanent Vacation" was the first album with Joe Perry back in the group.

True
False

7. Which Aerosmith video won Best Video of the Year at the 1994 MTV Video Music Awards? Hint

Cryin'
Livin' On The Edge
Janie's Got A Gun
Dude (Looks Like A Lady)

8. What was Aerosmith's first Number 1 hit on the Billboard Hot 100 in the US? Hint

Sweet Emotion
Dream On
I Don't Want To Miss A Thing
Walk This Way

9. When Steven Tyler conquered his drinking and drug problem, how did he say he felt? Hint

"I feel like I snorted half of Peru"
"Clean and focused"
"A little hungover"
"We felt that anything worth doing was worth overdoing"

10. Which of Aerosmith's early classics was considered the first power ballad?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Aerosmith album was the first to hit the American Top 40?

Answer: Toys In The Attic

Tom Hamilton stated this was the first album in which they started to feel like rock stars.
2. Which Beatles classic did the group record for the 1978 movie "Sgt. Pepper"?

Answer: Come Together

Aerosmith were true Beatle fans. "Helter Skelter" was previously recorded but was not released until their boxed set, "Pandora's Box", was released in 1991.
3. Which one of their early classics was recorded by an 80s rap group?

Answer: Walk This Way

Run-DMC did this in 1986 with Steven Tyler and Joe Perry on backing vocals.
4. What was the real reason why Joe Perry left Aerosmith in 1979?

Answer: His wife spilled milk on Tom Hamilton's wife

That's right, he left the group over spilt milk.
5. "Sweet Emotion" was written about Steven Tyler's bitter relationship with Elissa Perry.

Answer: True

They were always at it like cats and dogs.
6. "Permanent Vacation" was the first album with Joe Perry back in the group.

Answer: False

"Permanent Vacation" was their comeback album. "Done With Mirrors" was the reunion album.
7. Which Aerosmith video won Best Video of the Year at the 1994 MTV Video Music Awards?

Answer: Cryin'

"Janie's Got A Gun" was nominated in 1990 but lost to Sinead O'Connor. "Livin' On The Edge" was nominated in 1993 but lost to Pearl Jam. "Cryin" was also voted the Number 1 video of 1993 on the Top 100 videos of the year.
8. What was Aerosmith's first Number 1 hit on the Billboard Hot 100 in the US?

Answer: I Don't Want To Miss A Thing

It took them 25 years to achieve that goal, but they finally did it.
9. When Steven Tyler conquered his drinking and drug problem, how did he say he felt?

Answer: "A little hungover"

Tyler's drug addiction forced the group to give him a choice to either rehabilitate himself or leave the group.
10. Which of Aerosmith's early classics was considered the first power ballad?

Answer: Dream On

They performed this on MTV 10 in 1991 and it was made into a video afterwards. Eminem made a sample of this song for "Sing For The Monment".
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 71: 5/10
Jan 21 2023 : Guest 45: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 190: 7/10
Jan 17 2023 : Guest 73: 9/10
Jan 14 2023 : Guest 76: 5/10
Jan 12 2023 : Guest 204: 1/10
Jan 08 2023 : Guest 68: 7/10
Dec 29 2022 : Guest 66: 4/10
Dec 09 2022 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Aerosmith Behind The Music Tough
2. Aerosmith Lyrics Challenge Average
3. Aerosmith Lyrics Average
4. Big Ones Tough
5. Guess the Aerosmith Song Average
6. Aerosmith In Other Words 2 Average
7. Oh Yeah! Ultimate Aerosmith Tough
8. Aeromania Difficult
9. Aerosmith Lyrics #1 Tough
10. Aerosmith Trivia Tough
11. Nice And Easy Aero Tough
12. Aerosmith Tough

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us