Quiz about Aeromania
Quiz about Aeromania

Aeromania Trivia Quiz


I hope this quiz is as simple as I think it is. Have fun!

A multiple-choice quiz by mamakin72. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Aerosmith

Author
mamakin72
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,076
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2433
Last 3 plays: Guest 71 (5/10), Guest 45 (8/10), Guest 136 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Does Steven Tyler sing lead on "Bright Light Fright"?

Yes
No

2. Who wrote "Chip Away At The Stone" and cowrote "Amazing" with Steven Tyler? Hint

Joe Perry
Richie Supa
David Johansen
Jeff Beck

3. In Aerosmith's version of the Beatles classic "Come Together", who sang the line "I shoot Coca-Cola"? Hint

Steven Tyler
Ringo Starr
John Lennon
Joe Perry

4. Which two members of the band wrote "Sweet Emotion"? Hint

Steven Tyler and Joey Kramer
Steven Tyler and Joe Perry
Steven Tyler and Tom Hamilton
Steven Tyler and Brad Whitford

5. How many times has "Mama Kin" appeared on Aerosmith records in the US? Hint

7
9
5
3

6. Which song of WAS written by a current member of Aerosmith? Hint

"I Ain't Got You"
"Sharpshooter"
"Mother Popcorn"
"Train Kept A Rollin'"

7. Who produced "Get Your Wings", "Toys In The Attic", "Rocks", "Live! Bootleg", "Draw The Line", and "Rock In A Hard Place"? Hint

The Glimmer Twins
The Boneyard Boys
Jack Douglas
George Martin

8. On which US album was the song "Mia" originally on? Hint

"Aerosmith's Greatest Hits"
"Pandora's Box"
"Night In The Ruts"
"O, Yeah"

9. Was "Movin' Out" on the album "Aerosmith's Greatest Hits" (US)?

Yes
No

10. Who signed Aerosmith to Geffen Records? Hint

David Geffen
Tommy Mottola
Clive Davis
John Kalodner


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Does Steven Tyler sing lead on "Bright Light Fright"?

Answer: No

Joe Perry wrote the song that was recorded during the 'Draw The Line' sessions at The Cenacle in Armonk,New York. He ended up singing lead vocal, one of the few Aerosmith songs he sings lead on.
2. Who wrote "Chip Away At The Stone" and cowrote "Amazing" with Steven Tyler?

Answer: Richie Supa

Supa and Tyler were drug buddies in the late 70's when Richie gave Steven "Stone" thinking it would be a great Aerosmith song. When they reunited in the early 90's Richie was still into drugs and when they were writitng "Amazing", the people around Steven were afraid that being around Richie would cause Steven to relapse.
3. In Aerosmith's version of the Beatles classic "Come Together", who sang the line "I shoot Coca-Cola"?

Answer: Joe Perry

Joe insisted on singing this line because at the time they recorded the song he was at the peak of his extreme usage of the drug.
4. Which two members of the band wrote "Sweet Emotion"?

Answer: Steven Tyler and Tom Hamilton

Tom Hamilton came up with the riff and attributed some lyrics, but Steven wrote most of the song,He says the opening verse is about Joe's ex-wife Elyssa Jerret.
5. How many times has "Mama Kin" appeared on Aerosmith records in the US?

Answer: 7

"Mama Kin" appears on "Aerosmith", "Live! Bootleg", "Gems", "Classics Live", "Pandora's Box", "A Little South Of Sanity", and "O,Yeah".
6. Which song of WAS written by a current member of Aerosmith?

Answer: "Sharpshooter"

Brad Whitford along with Ted Nugent lead singer Derek St. Holmes formed the band Whitford/St. Holmes when Aerosmith broke up in the late 70's. The song was written by both Whitford and St. Holmes but Brad did get credit.
7. Who produced "Get Your Wings", "Toys In The Attic", "Rocks", "Live! Bootleg", "Draw The Line", and "Rock In A Hard Place"?

Answer: Jack Douglas

Douglas was more of a drug buddy then a producer, but he was the producer on those classic albums and he also produced the band's new album, "Honkin' On Bobo".
8. On which US album was the song "Mia" originally on?

Answer: "Night In The Ruts"

"Night In The Ruts" was released in 1979.
9. Was "Movin' Out" on the album "Aerosmith's Greatest Hits" (US)?

Answer: No

"Movin' Out", the first song that the Toxic Twins (Steven and Joe) wrote together was not on the band's first greatest hits compilatation.
10. Who signed Aerosmith to Geffen Records?

Answer: John Kalodner

When no one else besides Clive Davis who originally signed them, would give the reunited Aerosmith a chance in the mid 80's John Kalodner did. The band turned down a better deal with Davis' label to as Steven Tyler put it "take shelter in that wonderful beard of John's" and sign with Geffen
Source: Author mamakin72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 71: 5/10
Jan 21 2023 : Guest 45: 8/10
Jan 09 2023 : Guest 136: 3/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Aerosmith Lyrics Challenge Average
2. Aerosmith-America's Hottest Rock Band Tough
3. Aerosmith Trivia Tough
4. Aerosmith Difficult
5. Big Ones Tough
6. Aerosmith Lyrics #1 Tough
7. Aerosmith Lyrics For True Fans 1 Average
8. Oh Yeah! Ultimate Aerosmith Tough
9. Aerosmith Songs : 1 Very Difficult
10. Nice And Easy Aero Tough
11. Guess the Aerosmith Song Average
12. Aerosmith Albums Very Difficult

1/27/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us