Quiz about Aerosmith Lyrics  1
Quiz about Aerosmith Lyrics  1

Aerosmith Lyrics #1 Trivia Quiz


This is my first quiz, and the first of my Aerosmith Lyrics quizzes. I give you part of a song, and you answer with the name of the song.

A multiple-choice quiz by Simoriah_Tyler. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Aerosmith

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,150
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
2430
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Livin' out your fantasy
Sleepin' late and smokin' tea"
Hint

"Mama Kin"
"Make It"
"Somebody"
"Walkin' The Dog"

2. "Well, well, Lord oh my God, what have we got here
She flashing 'cross the floor, make it perfectly clear"
Hint

"Pandora's Box"
"Train Kept A Rollin' "
"Same Old Song And Dance"
"Lord Of The Thighs"

3. "Ya callin' my name, but I gotta make clear
I can't say baby where I'll be in a year"
Hint

"Sweet Emotion"
"Uncle Salty"
"Toys In The Attic"
"Walk This Way"

4. "The street is cold, the dawn is gray
My heart says no, but my head says stay"
Hint

"Combination"
"Lick And A Promise"
"Back In The Saddle"
"Get The Lead Out"

5. "The tallest of two with a brush full of blue
Paints surrealist scenes on the wall"
Hint

"Critical Mass"
"Kings And Queens"
"Draw The Line"
"Bright Light Fright"

6. "Candy store, rock 'n' roll
Corporation jelly roll
Play the singles it ain't me
It's programmed insanity"
Hint

"Mia"
"Chiquita"
"No Surprize"
"Reefer-Headed Woman"

7. "Get yourself cooler lay yourself low
Coincidental murder with nothin' to show"
Hint

"Seasons Of Wither"
"Same Old Song And Dance"
"Big Ten Inch Record"
"Draw The Line"

8. "She like a lightnin' she roller coaster
'til the break of dawn"
Hint

"Gypsy Boots"
"She's On Fire"
"My Fist Your Face"
"Darkness"

9. "You act like a primadonna, playin' so hard to get
Sittin' so cool and nonchalant, draggin' on a cigarette"
Hint

"Round And Round"
"Chip Away The Stone"
"Jailbait"
"One Way Street"

10. "Half my life's in books written pages
Live and learn from fools and from sages"
Hint

"Write Me A Letter"
"No More No More"
"You See Me Cryin' "
"Dream On"

11. "Got one for the money, two for the show
Three for my honey and four to let you know that I..."
Hint

"Last Child"
"Let The Music Do The Talking"
"Life At A Glance"
"Shooting Star"

12. "I got a letter from a friend the other mornin', he say it's hot down by Montego Bay
I got the point and now I think it's finally dawnin', yeah yeah, I got to get away"
Hint

"Simoriah"
"The Movie"
"Heart's Done Time"
"Permanent Vacation"

13. "I made it with a lady with a one track mind
Diamonds in the rough they so hard to find"
Hint

"My Girl"
"Young Lust"
"Don't Get Mad, Get Even"
"Hoo Doo/Voodoo Medicine Man"

14. "The prince of lust has met his match
The witch has brewed her baddest batch"
Hint

"Line Up"
"Fever"
"Flesh"
"Get A Grip"

15. "...like deja vu I feel like I've been here
Or somewhere else but you've been always near"
Hint

"Deuces Are Wild"
"Walk On Down"
"Walk On Water"
"Blind Man"

16. "I keep wonderin' why Do the wings of your butterfly
Lightnin' thunder an' I keep wonderin' why"
Hint

"Crash"
"Attitude Adjustment"
"The Farm"
"Taste Of India"

17. "If you put it a spoon I would boot it
Some king whose mental house was just a shack"
Hint

"Last Child"
"Hole In My Soul"
"Monkey On My Back"
"Falling In Love (Is Hard On The Knees)"

18. "But then I met her yeah she felt so right
No child of the night yeah was she"
Hint

"Luv Lies"
"Trip Hoppin' "
"Sunshine"
"Light Inside"

19. "They get you climbin' the walls, they get you caught in their spell
They get you speakin' in tongues, could this be heaven or hell
To fall in love twice a day is such a sweet price to pay
S'il - vous - plait"
Hint

"Girls Of Summer"
"I Don't Want To Miss A Thing"
"Lay It Down"
"Pink"

20. "She lived on Lucky Charms and coffee
And Cracker Jack surprise
She had me all reborn and the she killed me with her eyes"
Hint

"Falling Off"
"Face"
"Fall Together"
"Girls Of Summer"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Livin' out your fantasy Sleepin' late and smokin' tea"

Answer: "Mama Kin"

Off of their first album, "Aerosmith". The song came with Steven Tyler from when he was with Chain Reaction.
2. "Well, well, Lord oh my God, what have we got here She flashing 'cross the floor, make it perfectly clear"

Answer: "Lord Of The Thighs"

Off of their second album, "Get Your Wings". It is referring to Steven Tyler... :D
3. "Ya callin' my name, but I gotta make clear I can't say baby where I'll be in a year"

Answer: "Sweet Emotion"

Off of their third album, "Toys in the Attic". Tom Hamilton (who plays bass) made up the riff for the song...no wonder his nickname's Mr. Sweet Emotion...
4. "The street is cold, the dawn is gray My heart says no, but my head says stay"

Answer: "Combination"

Off of Aerosmith's fourth album, "Rocks". It was written by Joe Perry...the whole song...he's the lead guitarist... Last I heard, it was the bestselling of all their albums.
5. "The tallest of two with a brush full of blue Paints surrealist scenes on the wall"

Answer: "Critical Mass"

This one's off of their fifth album, "Draw The Line". On the cover of the album, there is a name written three times hidden in the picture.
6. "Candy store, rock 'n' roll Corporation jelly roll Play the singles it ain't me It's programmed insanity"

Answer: "No Surprize"

This is off of their sixth album, "Night In The Ruts". The song's basically about the band. The album had another possible name, "Right In The Nuts"!
7. "Get yourself cooler lay yourself low Coincidental murder with nothin' to show"

Answer: "Same Old Song And Dance"

This is off of "Get Your Wings", and it's also on their greatest hits album...both of them...
8. "She like a lightnin' she roller coaster 'til the break of dawn"

Answer: "Darkness"

This is off of their seventh studio album, "Done With Mirrors". This was pretty much the biggest flop album they ever made... :|
9. "You act like a primadonna, playin' so hard to get Sittin' so cool and nonchalant, draggin' on a cigarette"

Answer: "Chip Away The Stone"

This one isn't on any studio albums, but it's on "Live! Bootleg" and "Gems", and it's in "Pandora's Box" too!
10. "Half my life's in books written pages Live and learn from fools and from sages"

Answer: "Dream On"

This one is on their first studio album, and on so many others I'd rather not go through finding every one of the albums it's appeared on. It was written by Steven when he was 16.
11. "Got one for the money, two for the show Three for my honey and four to let you know that I..."

Answer: "Let The Music Do The Talking"

This was originally on the album "Let The Music Do The Talking" by the Joe Perry Project. It is still an Aerosmith song because they had started writing it together before they split up...Joe just recorded/finished it first.
12. "I got a letter from a friend the other mornin', he say it's hot down by Montego Bay I got the point and now I think it's finally dawnin', yeah yeah, I got to get away"

Answer: "Permanent Vacation"

This was off of Aerosmith's first clean album, "Permanent Vacation". By 'clean' I mean they weren't messin' around with the drugs anymore, yeah!
13. "I made it with a lady with a one track mind Diamonds in the rough they so hard to find"

Answer: "My Girl"

This was off of the album "Pump", easily the dirtiest album they've ever recorded...not that that's a bad thing... :D
14. "The prince of lust has met his match The witch has brewed her baddest batch"

Answer: "Flesh"

This was off the album "Get a Grip". Some people (I don't know who) actually thought that they pierced a cow's udder...THEY DIDN'T!
15. "...like deja vu I feel like I've been here Or somewhere else but you've been always near"

Answer: "Deuces Are Wild"

This one's on "Big Ones", "The Beavis and Butthead Experience", and "O Yeah! Ultimate Aerosmith Hits".
16. "I keep wonderin' why Do the wings of your butterfly Lightnin' thunder an' I keep wonderin' why"

Answer: "Attitude Adjustment"

This is off of "Nine Lives". In the music video for "Amazin'", they give the person from the vid for "Cryin'" an Attitude Adjustment... wonder if that's where they got the idea for the song...
17. "If you put it a spoon I would boot it Some king whose mental house was just a shack"

Answer: "Monkey On My Back"

This was originally on "Pump", but it's also on "A Little South of Sanity".
18. "But then I met her yeah she felt so right No child of the night yeah was she"

Answer: "Sunshine"

This is off of "Just Push Play", their newest studio album. They recorded/produced/whatever it was that they normally have other people do, they did it themselves...and Steven says he got on his own nerves and that he'd "never work with with himself again!" :D
19. "They get you climbin' the walls, they get you caught in their spell They get you speakin' in tongues, could this be heaven or hell To fall in love twice a day is such a sweet price to pay S'il - vous - plait"

Answer: "Girls Of Summer"

This is one of their two newest songs until their blues album comes out in September 2003, a little after their tour with KISS starts! The song was first released on "O Yeah! Ultimate Aerosmith Hits".
20. "She lived on Lucky Charms and coffee And Cracker Jack surprise She had me all reborn and the she killed me with her eyes"

Answer: "Face"

This is on copies of "Just Push Play" that have bonus tracks on them. Well, that's the first part of I don't know how many of my Aerosmith quizzes...come back for the next one and Long Live Aerosmith!
Source: Author Simoriah_Tyler

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us