FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Music Word Play Quizzes, Trivia and Puzzles
Music Word Play Quizzes, Trivia

Music Word Play Trivia

Music Word Play Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Other Music

Fun Trivia
308 quizzes and 4,312 trivia questions.
1.
  Musical Double Definitions   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will give you two possible definitions, and you tell me which song title fits both definitions.
Average, 10 Qns, guitargoddess, Sep 08 22
Average
guitargoddess gold member
Sep 08 22
9210 plays
2.
  Musical Maladies II   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
If you listen to too much of a certain song or group, you just might come down with something. Match the musical malady with the musical symptoms and causes.
Very Easy, 10 Qns, bigjohnsludge, Apr 10 22
Very Easy
bigjohnsludge gold member
Apr 10 22
398 plays
3.
  Mixed Up Music - 1980s Edition   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
The titles of two songs by each of ten artists have been mixed up - for example, "Yellow Jude" and "Hey Submarine" un-mix to "Yellow Submarine" and "Hey Jude" by The Beatles. Can you correctly match up the mixed-up pairs?"
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Nov 18 21
Very Easy
ClarkyB
Nov 18 21
1305 plays
4.
  Mixed Up Music   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
The titles of two songs by each of ten artists have been mixed up - for example, "Yellow Jude" and "Hey Submarine" un-mix to "Yellow Submarine" and "Hey Jude" by The Beatles. Can you correctly match up the mixed-up pairs?
Easier, 10 Qns, ClarkyB, Jul 22 17
Easier
ClarkyB
1085 plays
5.
  Musical Maladies   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
If you listen to too much of a certain song or group, you just might come down with something. Match the music malady with the symptoms.
Very Easy, 10 Qns, bigjohnsludge, Apr 09 22
Very Easy
bigjohnsludge gold member
Apr 09 22
472 plays
6.
  Musical Maladies III   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
If you listen to too much of a certain song or group, you just might come down with something. Match the musical malady with the musical symptoms.
Very Easy, 10 Qns, bigjohnsludge, Apr 11 22
Very Easy
bigjohnsludge gold member
Apr 11 22
416 plays
7.
  In the Out Door   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Today, 22nd September, I have made a Classic Rock playlist on all the number ones on this date from the Billboard 200 Chart. When proofreading my playlist, I appear to have left a word out of every title. Can you help me find the missing words?
Easier, 10 Qns, 1nn1, Mar 05 22
Easier
1nn1 gold member
Mar 05 22
826 plays
8.
Say What You See
  Say What You See    
Photo Quiz
 10 Qns
Using the pictures and the accompanying clues provided in each question, can you work out the following ten music singles? Let's play and find out! [Please note that all pictures were created by me, using only MS Paint.]
Tough, 10 Qns, poshprice, Jul 20 14
Tough
poshprice
1169 plays
9.
  More Mixed Up Music   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
The titles of two songs by each of ten artists have been mixed up - for example, "Yellow Jude" and "Hey Submarine" un-mix to "Yellow Submarine" and "Hey Jude" by The Beatles. Can you correctly match up the mixed-up pairs?
Easier, 10 Qns, ClarkyB, Jul 27 17
Easier
ClarkyB
855 plays
10.
  Who's In The Mix?   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
I have combined parts of three song titles by each artist to try to make a coherent sentence. Read them carefully and try to match the artist to the correct mixed titles.
Easier, 10 Qns, kino76, Oct 22 22
Easier
kino76 gold member
Oct 22 22
794 plays
trivia question Quick Question
An old house visited on Halloween might be thought to be what?

From Quiz "Don't Forget Your Lines"




11.
  What Elvis Song Am I?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'm going to give you words to a song by Elvis. You have to figure out each clue to arrive at the final answer on question #10. Good luck and have fun with this!
Average, 10 Qns, linkan, Sep 19 14
Average
linkan gold member
7389 plays
12.
  Wordwise Songs Test Your Knowledge   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you work out the names for these well known songs which have been given to you in Wordwise form? Say what you see to arrive at each answer. Have fun.
Easier, 10 Qns, Creedy, Dec 22 17
Easier
Creedy gold member
Dec 22 17
719 plays
13.
  Quay of Sea   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Were you ever forced to learn music or to play an instrument? Particularly when you'd rather have done something else? It's been said that a bad day fishing is better than a good day working. Let's put those ideas together and see what happens.
Very Easy, 10 Qns, psnz, May 16 20
Very Easy
psnz gold member
May 16 20
348 plays
14.
  Another One Bites the Duck   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
DJ Magic Mike works at a radio station in London, and specializes in hits from the '60s and '70s. But, he likes to mix things up a bit. Let's listen in and see what songs he has chosen to play today - and see if we remember the UK artists and their hits!
Easier, 10 Qns, beergirllaura, May 30 13
Easier
beergirllaura
589 plays
15.
  What's Their Theme Song?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ten different organizations have hired bands to perform a theme song at their annual conference, all held at the Quizzyland Hotel. Fill in the theme song for each group!
Difficult, 10 Qns, crisw, Nov 06 02
Difficult
crisw gold member
10291 plays
16.
  I Could Have Danced All Night    
Multiple Choice
 10 Qns
To the tunes of these musical instruments. Solve this mixed bag of puzzles to find ten different types of musical instruments. Play on!
Easier, 10 Qns, zorba_scank, Nov 11 12
Easier
zorba_scank gold member
718 plays
17.
  Stitched Up    
Multiple Choice
 10 Qns
My song list got shredded and I have made a hash of putting it back together. Can you help me decipher the bands from their two merged song titles?
Easier, 10 Qns, kino76, Nov 29 16
Easier
kino76 gold member
375 plays
18.
  Keep Your Composer! editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The answer to each clue is a composer's name that sounds a little like something else. See if you can get it from the clue! (Last name only)
Average, 10 Qns, LeoDaVinci, Jan 03 22
Average
LeoDaVinci editor
Jan 03 22
210 plays
19.
  Don't Forget Your Lines   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How quickly could you think of a song title if you had to? I'll give you some hints for words to a song. You figure out the clues and name the song in the final question. Good luck!
Average, 10 Qns, CmdrK, Oct 26 14
Average
CmdrK gold member
592 plays
20.
  Letters From A 70s Rock Band    
Multiple Choice
 10 Qns
Take the first letter from your first answer, second letter from your second answer, third from third and on until you spell out a best selling album from the 70s as answer ten.
Average, 10 Qns, 480154st, May 25 20
Average
480154st gold member
May 25 20
202 plays
21.
  Engelbert's Words: Music Edition    
Multiple Choice
 15 Qns
How many music-related terms can you find in this Pop star's name?
Average, 15 Qns, Catreona, Aug 15 15
Average
Catreona gold member
212 plays
22.
  Clssc Rck Mssng Lttrs - Nmbr 1    
Multiple Choice
 10 Qns
The aim of this quiz is to identify the titles of the works selected. The vowels have all been removed in the majority of the questions and most have a British slant to them. I hope that you enjoy this quiz!
Average, 10 Qns, SisterSeagull, Jan 08 16
Average
SisterSeagull gold member
281 plays
23.
  A Rebus of Hit Singles    
Multiple Choice
 10 Qns
Have a stab at ten hit singles in Rebus form. A mixture of different artists/bands dating from 1963-1988 (all well-known songs). Year of release is in brackets. Good Luck.
Average, 10 Qns, navaho56, Jul 24 10
Average
navaho56
807 plays
24.
  There's a Bad Spoon on the Rise    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz containing spoonerisms of the titles of hit singles from the 1950s through the 2000s.
Average, 10 Qns, workisboring, Jun 01 14
Average
workisboring gold member
735 plays
25.
  Letters From A Prog Rock Band    
Multiple Choice
 10 Qns
Answer the questions on these prog rock albums. Take the first letter from the first answer, second letter from the second answer, third letter from the third answer and so on until you spell out a prog metal classic as the answer to question ten.
Average, 10 Qns, 480154st, May 19 20
Average
480154st gold member
May 19 20
103 plays
26.
  Oh No!...I Dropped My Instrument    
Multiple Choice
 10 Qns
O.K...I didn't drop the whole instrument, just the vowels. Can you figure out which instruments these are? Just add the missing vowels to get the correct answer. Look at the letter count for clues.
Average, 10 Qns, dcpddc478, Jun 10 12
Average
dcpddc478
984 plays
27.
  Rebus of Hit Singles 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to this my second attempt at a music quiz. Take your time and have a stab at it. Old Chinese proverb "Say what you see" (Roy "Confused" Walker).
Average, 10 Qns, navaho56, Sep 04 10
Average
navaho56
585 plays
28.
  Songs With One Word Titles    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you identify these songs that are all one word titles from the clues given? Example: Small vegetable (pea) + not push (pull) = 1964 Barbra Streisand song ("People")
Average, 10 Qns, ramonesrule, Jan 14 21
Average
ramonesrule gold member
Jan 14 21
202 plays
29.
  Broken Melodies    
Multiple Choice
 10 Qns
These musical instruments, considered to be important symbols of their countries, can't work without their consonants. See if you can repair them with the hints given, so they can proudly play again.
Average, 10 Qns, ponycargirl, May 27 17
Average
ponycargirl editor
234 plays
30.
  Sending Out an SOS   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The same code is used throughout this puzzle about the names of classic rock bands and single artists. To get you started, I've provided a clue for the first band. Good luck!
Average, 15 Qns, Coonielady, Nov 11 13
Average
Coonielady
208 plays
31.
  We Are Young    
Multiple Choice
 10 Qns
All the artists in this quiz had hit singles while they were still in their teens. Can you figure out some of their hit songs by solving these wordwise puzzle clues?
Tough, 10 Qns, zorba_scank, Aug 14 12
Tough
zorba_scank gold member
389 plays
32.
  Musical Fruit: The Parody    
Multiple Choice
 10 Qns
As a follow-up to my earlier "Musical Fruit" quiz I have come up with some fictional music groups or artists that have some sort of fruit in their names. I'll give you the name of the group - you tell me the name of their fictional hit song. Have fun!
Average, 10 Qns, BAMBOOMANIA, Nov 02 17
Average
BAMBOOMANIA
Nov 02 17
279 plays
33.
  Multiple Choice Quiz about Wordwise Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains ten wordwised songs from my MP3! Solve each wordwise to discover the kind of music I listen to!
Difficult, 10 Qns, salami_swami, Nov 06 08
Difficult
salami_swami gold member
801 plays
34.
  Christmas Gifts Mentioned in Song    
Multiple Choice
 15 Qns
These gifts are all things you often hear about around Christmas time if you listen to the radio. How many of them do you know?
Very Difficult, 15 Qns, DrLoveGun, Dec 17 18
Very Difficult
DrLoveGun
Dec 17 18
89 plays
35.
  Add and Subtract In Popular Music    
Multiple Choice
 10 Qns
For this quiz, simply determine the numbers based on the clues, then add or subtract them to come up with the final answer. All answers are rounded to the nearest whole number. Good luck!
Average, 10 Qns, Trivia_Fan54, Aug 19 18
Average
Trivia_Fan54 gold member
Aug 19 18
317 plays
36.
  Musical Spelling Bee    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers in this quiz are made up of words using the names of musical notes. The clues are given in the form of different types of music theory.
Average, 10 Qns, Ogh, Nov 04 12
Average
Ogh
339 plays
37.
  Two Words In One Bands Pt. 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you identify the two meanings and put it together to produce band titles comprising of two words in a single word?
Average, 10 Qns, Earthboy, May 06 16
Average
Earthboy
308 plays
38.
  Don't Tell Me    
Multiple Choice
 10 Qns
Starting with the 2000 Madonna song "Don't Tell Me", words in a song title will be added or dropped until the title of a 1985 Madonna song appears.
Average, 10 Qns, workisboring, Aug 24 14
Average
workisboring gold member
245 plays
39.
  Classical Composer Rebuses    
Multiple Choice
 10 Qns
The answer is the word that can be sounded out by the separate words. It will usually be the first and last name of the composer. For example: LOOT WIG VAN BAY TOE VAN is Ludwig van Beethoven. Good luck!
Average, 10 Qns, klavierstueck, Jul 13 10
Average
klavierstueck
434 plays
40.
  Two Words In One Bands Pt. 2    
Multiple Choice
 15 Qns
Same as the first part - identify the two meanings and put them together to produce band titles comprising two words in a single word. Quiz has a hard rock/metal bias.
Tough, 15 Qns, Earthboy, May 06 16
Tough
Earthboy
184 plays
41.
  Foxgap's 1960's Music Wordwise Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
For those old enough to remember, the 1960's music was great. With over a 120,000 players, I can see thousands of perfect 10/10 scores. Take my challenge, have some fun, and see if you can be among them.
Tough, 10 Qns, foxgap, Apr 13 10
Tough
foxgap
2539 plays
42.
  Musical Rebuses    
Multiple Choice
 10 Qns
The premise is simple: Read the rebuses carefully, then think of a musical symbol, term, or instrument. For example: PEE AN OH would be Piano. Enjoy!
Tough, 10 Qns, klavierstueck, Jul 12 10
Tough
klavierstueck
279 plays
43.
  Musical Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
You have to do simple arithmetic using numbers from song titles and lyrics. Should be easy enough if you know the songs. Some are British and the Beatles figure prominently.
Difficult, 10 Qns, dyve, Jun 12 11
Difficult
dyve
1240 plays
44.
  Inflationary Music    
Multiple Choice
 10 Qns
A clue about a song will be given. You need to figure out the song, and inflate it (for inflation instructions, see "An Introduction To Inflationary Language" in Brain Teasers: Word Play: Something In Common). Good luck!
Impossible, 10 Qns, asutbone, Oct 13 07
Impossible
asutbone
1885 plays
Related Topics
  Fractured Words [Brain Teasers] (290 quizzes)

  Word Play [Brain Teasers] (3503 quizzes)

  Music Word Play [Music] (0 quizzes)


Music Word Play Trivia Questions

1. British for annoyed + a place travelled by cars = 1989 Tracy Chapman song and album

From Quiz
Songs With One Word Titles

Answer: Crossroads

"Crossroads" is the first single released from the studio album also called "Crossroads" by Tracy Chapman. The song reached number ninety on the Billboard Hot 100 and number sixty-one in the UK. The album "Crossroads" is the second studio album by Chapman, following her massive success with "Fast Car" from her debut album titled "Tracy Chapman" which earned her six Grammy Award nominations. She won three - for Best New Artist, Best Contemporary Folk Album and Best Female Pop Vocal Performance.

2. Often considered to be be the first heavy metal album, what was the debut album from Black Sabbath called?

From Quiz Letters From A 70s Rock Band

Answer: Black Sabbath

Not only touted as the first heavy metal album, Black Sabbath's eponymous 1970 release also contained the track "Black Sabbath", which is considered by many to be the start of the doom metal scene. Aside from this track which opens the album, "Black Sabbath" also contains the track "N.I.B." which continues to be a Sabbath fan favourite well into the 2000s and a cover of Crow's "Evil Woman" (1969) which was also recorded in 1970 by Ike and Tina Turner, although they switched the gender to make the song "Evil Man". "Paranoid" was also by Black Sabbath and also from 1970, released just seven months after "Black Sabbath" and built on the interest awakened by their debut, reaching number one in UK charts. "Moondance" (1970) was from Van Morrison, while "Fire And Water" (1970), containing the track, "All Right Now" was the album that put Free firmly on the map.

3. Which 1976 album from Kansas, often regarded as their magnum opus, opens with "Carry On Wayward Son" and closes with a six part track titled "Magnum Opus"?

From Quiz Letters From A Prog Rock Band

Answer: Leftoverture

"Leftoverture" became a top five hit on the Billboard 200 charts in USA and "Carry On Wayward Son", when released as a single was a top five hit on the Canadian charts. Of the other possible answers, "Point Of Know Return" (1977) was also a Kansas album and is best remembered for the track "Dust In The Wind" which was a top five hit in both Canada and USA, while "Amigos" (1976) was from Santana and "Hejira" (1976) was the Joni Mitchell album which brought us tracks such as "Amelia" and "Song For Sharon".

4. What is the number of "Luftballoons" (Nena) - late December back in ____ (The Four Seasons)?

From Quiz Add and Subtract In Popular Music

Answer: 36

There were "99 Luftballoons" and the Four Seasons sang about "late December back in '63". So, 99 - 63 = 36.

5. Add consonants to UUEA to repair the national instrument of South Africa.

From Quiz Broken Melodies

Answer: Vuvuzela

Originally made with the horn of a kudu, the vuvuzela only makes one sound - but it is a very loud sound! It is used at football matches in South Africa, and has triggered quite a controversy there, with some fans claiming that it has caused permanent hearing loss. Due to the noise levels demonstrated by the use of the instrument at the 2010 FIFA World Cup, other stadiums around the world have banned its use at future events.

6. Which Los Angeles heavy metal band who would jump in the fire or ride the lightning, has the merged titles "Harvester of Puppets"?

From Quiz Stitched Up

Answer: Metallica

Metallica was formed in 1981 by drummer Lars Ulrich and guitarist/lead singer James Hetfield. The original line-up consisted of Ulrich, Hetfield, Dave Mustaine who was fired from the band and started the band Megadeath and bass guitarist Ron McGovney. Mustaine was replaced by former Exodus guitarist Kirk Hammett and McGovney was replaced by ex Trauma bassist Cliff Burton. Upon Burton's death in Sweden in 1986 while the band was on tour, he was replaced in the band by formed Flotsam and Jetsam bassist, Jason Newsted. Newsted left the band in 2003 and was replaced by bassist Robert Trujillo, formerly of Suicidal Tendencies and Black Label Society. Between 1983 and 2016, Metallica released ten albums and have won nine Grammy awards from 1990 to 2009. The merged title is made up of "Harvester of Sorrow" recorded on their 1988 album "...And Justice For All" as well as "Master of Puppets" released on their 1986 album of the same name.

7. Anglo Welsh hard rock band Budgie, had a hit with this record, a 1974 album which featured a hooded raptor on its cover. Can you complete this album title 'In For The ____'?

From Quiz Clssc Rck Mssng Lttrs - Nmbr 1

Answer: Kill

Surely I'm not the only person who thinks that Burke Shelley of Budgie and Geddy Lee of Rush were separated at birth? Not only do they sound very similar but they could be twins. Budgie... "Who?" You may well ask! Fact: Budgie was a highly respected, hardworking and exciting live band in their day; that 'day' of course being back in the late 60s and early 70s. Budgie was formed in Cardiff during 1967 by Burke Shelley, Tony Bourge and Ray Phillips and are today considered to be one of the founding fathers of the heavy metal genre. This album, 'In For The Kill', was the band's fourth studio recording and their first commercially successful release reaching, as it did, the number 29 spot on the UK album chart. The band are still together today, if currently on hiatus due to Burke Shelley suffering an aortic aneurism that forced the band to cancel their 2010 European tour. If you don't believe what I say about Burke and Geddy, just listen to songs 'Breadfan', 'In for the Kill' or 'Zoom Club' and let me know what you think!

8. Two words in one-word band title: five-cent U.S. coin + rear part of the torso

From Quiz Two Words In One Bands Pt. 2

Answer: Nickelback

Nickelback was a Canadian-based band. It was the second best-selling foreign band in the U.S. of the 2000s, behind The Beatles. According to Billboard, it is the most successful rock group of the decade; their song "How You Remind Me" was the best-selling rock song of the decade and the fourth best-selling song of the decade in any genre. They were listed number seven on the Billboard top artist of the decade, with four albums listed on the Billboard top albums of the decade.

9. Two words in one-word band title: electromagnetic waves useful for wireless communications and broadcast + the top part of the body

From Quiz Two Words In One Bands Pt. 1

Answer: Radiohead

Radiohead was an English alternative rock band formed in 1985. In 2005, Rolling Stone ranked Radiohead the 73rd greatest artist of all time. Their debut album was "Pablo Honey", which was a worldwide hit and includes the debut single "Creep". "Creep" was certified gold in Australia, platinum in Italy, and silver in the United Kingdom.

10. Using only the letters in ENGELBERT HUMPERDINCK, complete his sobriquet: _____ of Romance

From Quiz Engelbert's Words: Music Edition

Answer: King

Engelbert is popularly known as "The King of Romance and "the world's most romantic singing star."

11. Children's stories about imaginary people and things are usually called what?

From Quiz Don't Forget Your Lines

Answer: fairy tales

Children's stories were, and are, called fairy tales. They are also stories which are intended to deceive. But the important thing to remember here is "fairy tales".

12. Starting with the song title "Don't Tell Me", drop the first word of the previous song title and add two words to the end to get a new song title of a 1974 hit by Rufus and Chaka Khan. What is this new song title?

From Quiz Don't Tell Me

Answer: tell me something good

The 1974 song "Tell Me Something Good" by Rufus and Chaka Khan hit number three on the United States Billboard Hot 100. This song was written by Stevie Wonder and was the highest charting hit on the United States Billboard Hot 100 for the group Rufus and Chaka Khan.

13. "Give Cheese a Pants" is a spoonerism of a 1969 anti-war song performed by which member of the Beatles?

From Quiz There's a Bad Spoon on the Rise

Answer: John Lennon

"Give Peace a Chance" was a 1969 song performed John Lennon and the Plastic Ono Band. The song hit the top twenty in nine different countries. This song became an anti-war anthem in the early 1970s.

14. KBL UDATEL It took a year, but Gordon Sumner's 1979 "NDN" got "a hundred billion" responses.

From Quiz Sending Out an SOS

Answer: The Police

Gordon Sumner (aka Sting), Andy Summers and Stewart Copeland took "Message in a Bottle" to number one in the UK and had huge success with hits such as "Roxanne", "Every Breath You Take" and "Spirits in the Material World" before their breakup in 1986. The band formed in 1977 and was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 2003.

15. Wordwise: Figure out the brass instrument through this rebus type of wordplay. TROMB E

From Quiz I Could Have Danced All Night

Answer: Trombone

Tromb on E The trombone belongs to the brass family and its etymology can be traced to the Italian words meaning 'large trumpet'. The instrument is commonly used in swing, jazz and merengue tunes. While playing the trombone, the pitch is varied by moving the slide which is found at the side of the instrument.

16. "DJ Magic Mike is on the air without a care, and ready to share. Here we go with a couple hits from 1964. "Hubble Bubble Diddy Diddy" is coming your way. Now who can tell me the artist on play?"

From Quiz Another One Bites the Duck

Answer: Manfred Mann

Formed in 1962, the British band named Manfred Mann had three albums - and fifteen top twenty singles - on the UK charts. Their single "Do Wah Diddy Diddy" was a number one hit in 1964, and the same year "Hubble Bubble Toil and Trouble" reached number eleven. "Do Wah Diddy Diddy" was also a number one hit on the US, Swedish and Canadian charts. After the band broke up in 1969, the group's keyboardist, Manfred Mann, went on to create the group called Manfred Mann's Earth Band.

17. Taylor Swift is an American singer and songwriter who first shot into the spotlight with her self titled debut album that was released in 2006. Which single from the album is found in the wordwise puzzle given below? Teardrops My Guitar

From Quiz We Are Young

Answer: Teardrops on My Guitar

"Teardrops on My Guitar" was the second single released from the album "Taylor Swift". It reached a peak position of six on Billboard's 'Hot Country Songs' chart. The song was inspired by Taylor's one sided crush on a classmate, Drew, who considered her as a friend and was unaware of any deeper feelings from her side.

18. The first letter is named after the note positioned on the middle line of the treble clef. Drop down one tone for the second letter. The third and final letter is the name of the major chord consisting of the notes D, F sharp and A.

From Quiz Musical Spelling Bee

Answer: Bad

A tone is an interval of two semitones. The semitone that has been skipped in this example is a B flat or A sharp. The major chord is made up of the first third and fifth degrees of scale it is named after.

19. TERM POOR YOU BOT TOE

From Quiz Musical Rebuses

Answer: Tempo Rubato

Tempo Rubato essentially means that music is free of real time. It is to be played with expression; generally, music marked with Tempo Rubato is generally slower as well.

20. FRET DIRT ITCH SHOW PAN?

From Quiz Classical Composer Rebuses

Answer: Frederick Chopin & Frederic Chopin & Fryderyk Chopin

Chopin, a Romantic composer and virtuoso pianist, drew much of his inspiration from Poland. Many consider him to be the most talented pianist and composer ever. He wrote numerous different styles, such as waltzes, mazurkas, and nocturnes.

21. THELUCYSKY . CARBONS? (1974)

From Quiz Rebus of Hit Singles 2

Answer: Lucy in the Sky with Diamonds

"Lucy in the Sky with Diamonds" was released as a single by Elton John in 1974. The original which was a Lennon and McCartney composition featured on The Beatles 1967 groundbreaking album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

22. Which Nirvana song also describes a soft, silvery element used in the transfer of heat?

From Quiz Musical Double Definitions

Answer: Lithium

The song "Lithium" is from Nirvana's 1991 album "Nevermind".

23. Little cupid is shooting his arrow. What kind of effect does that arrow have?

From Quiz What Elvis Song Am I?

Answer: Love

"Love me tender, love me sweet..." Our wonderful sweet Elvis Aaron Presley was born in Mississippi. His celebrated birthday is January 8, 1935. Can you imagine what this world would be if it was in fact Elvis that was born stillborn, versus his brother, Jessie?

24. Who might you find opening a door somewhere?

From Quiz Keep Your Composer!

Answer: Handel

George Frideric Handel was a German composer best known for his operas and choral compositions. His 1742 piece "Messiah" remains one of his best-known works and very easily identifiable. He was born in 1685 in Prussia and his father was the court barber/surgeon (at that time, the two professions were related). Handel was influenced early on by church music and is said to have practiced on a secret clavichord. Handel got his big break when he was able to impress Duke Johann Adolf I with his organ playing. The Duke would go on to become Handel's benefactor and sponsor. After studying music in Germany, Handel moved to Italy, and from there to England, where he lived for the rest of his life. In total, Handel composed 42 operas, 25 oratorios, and hundreds of other smaller pieces.

25. The Labrador Retriever Society of America was very suprised to find that the Led Zeppelin song that they had chosen was, despite its title, not about their favorite canine.

From Quiz What's Their Theme Song?

Answer: Black Dog

Remember that song? "Hey, hey mama..." Like most Zeppelin songs, the title had absolutely nothing to do with the lyrics.

26. From 1978, which was the last studio album by Rainbow to feature the vocal talents of Ronnie James Dio?

From Quiz Letters From A 70s Rock Band

Answer: Long Live Rock 'N' Roll

Following "Long Live Rock 'N' Roll" (1978), Dio left the band and was replaced by Graham Bonnet, with whom Rainbow tasted chart success in USA and had their first top ten hits in UK. Stand out tracks on the album apart from the title track were "Kill The King", "Gates Of Babylon" and "L.A. Connection". "Difficult To Cure" was a Rainbow album from 1981, which apart from Ritchie Blackmore saw none of the same musicians as "Long Live Rock 'N' Roll". "Excitable Boy" (1978) was from the great Warren Zevon and contained the track, "Werewolves Of London", while "Nightflight To Venus" was from the very non rocking, Boney M.

27. The ten part track, "A Plague of Lighthouse Keepers" took up the whole B side of which 1971 album from Van der Graaf Generator?

From Quiz Letters From A Prog Rock Band

Answer: Pawn Hearts

"Pawn Hearts" not only contained just the one track on the B side, it only had two tracks, "Lemmings" and "Man-Erg" on the A side. Like its predecessor, "H to He, Who Am The Only One", "Pawn Hearts" didn't trouble the charts in the band's native UK, in fact after 1970s "The Least We Can Do Is Wave to Each Other" charted in the UK Top 100, the band would have to wait until 2016 for their next chart success. "Teaser And The Firecat" (1971) was a Cat Stevens release, and "The Low Spark Of High Heeled Boys" was a 1971 album from Traffic.

28. What is the number of bridges in the road (Eagles) + number of days in a week (Beatles) - the number of times to be loved (Doors)?

From Quiz Add and Subtract In Popular Music

Answer: 13

The Eagles' tune is "Seven Bridges Road". The Beatles sang about "Eight Days a Week". The Doors wanted someone to "Love Me Two Times". So, 7 + 8 - 2 = 13.

29. Add consonants to UIA to repair the national instrument of Spain.

From Quiz Broken Melodies

Answer: Guitar

The use of guitar-like instruments dates back thousands of years; by 1200, however, two musical instruments called "guitars", a Latin guitar and a Moorish guitar, were being played in Spain. By the 15th century, a guitarlike instrument called a vihuela was being used, and by the 16th century, it looked much like a modern guitar in appearance. Today classical guitars are known as "Spanish guitars". They are made with nylon strings and are played by plucking while the guitarist is seated.

This is category 5287
Last Updated Jun 22 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.