FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs Of 1971 In Other Words
Quiz about Songs Of 1971 In Other Words

Songs Of 1971 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1971 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1971 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,135
Updated
Sep 03 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
407
Awards
Top 20% Quiz
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "A Rotted Single Fruit From the Tree (Malus domestica)"  
  The Osmonds
2. "Dark Tanned Sweetener"  
  The Rolling Stones
3. "There Are No Rays of Light Outside"  
  Bread
4. "Enticing Sight Organs"  
  The Carpenters
5. "If Your Brain Was Capable of Interpreting My Thoughts "  
  The Bee Gees
6. "Precipitous 24 Hour Periods Along With Second Days of the Week"  
  Neil Diamond
7. "The Things That Are Visible Are the Things You Attain"   
  Bill Withers
8. "On Condition That"  
  Gordon Lightfoot
9. "I Exist... I Declared"  
  The Dramatics
10. "In What Way Is It Possible to Repair a Fragmented Blood Pumping Organ?"  
  The Grass Roots





Select each answer

1. "A Rotted Single Fruit From the Tree (Malus domestica)"
2. "Dark Tanned Sweetener"
3. "There Are No Rays of Light Outside"
4. "Enticing Sight Organs"
5. "If Your Brain Was Capable of Interpreting My Thoughts "
6. "Precipitous 24 Hour Periods Along With Second Days of the Week"
7. "The Things That Are Visible Are the Things You Attain"
8. "On Condition That"
9. "I Exist... I Declared"
10. "In What Way Is It Possible to Repair a Fragmented Blood Pumping Organ?"

Most Recent Scores
May 07 2024 : Guest 174: 7/10
Apr 23 2024 : Barca99: 1/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "A Rotted Single Fruit From the Tree (Malus domestica)"

Answer: The Osmonds

"One Bad Apple" by The Osmonds was released in November of 1970 but debuted on the Billboard Hot 100 chart on January 2, 1971 and reached number one. Other hits by the group include "Yo-Yo", "Down by the Lazy River", "Crazy Horses", and "Let Me In".
2. "Dark Tanned Sweetener"

Answer: The Rolling Stones

"Brown Sugar" by the English rock band the Rolling Stones was released in 1971 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other hits by the band include "I Wanna Be Your Man", "It's All Over Now", "The Last Time", "Get Off of My Cloud", and "Ruby Tuesday".
3. "There Are No Rays of Light Outside"

Answer: Bill Withers

"Ain't No Sunshine" by Bill Withers was released in 1971 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Withers include "Lean on Me", "Use Me", and "Just the Two of Us".
4. "Enticing Sight Organs"

Answer: The Grass Roots

"Temptation Eyes" by The Grass Roots was released in November 1970 and reached number 15 on the US Billboard Hot 100 chart in 1971. Other hits by the group include "Let's Live for Today", "Midnight Confessions", "I'd Wait a Million Years", and "Sooner or Later".
5. "If Your Brain Was Capable of Interpreting My Thoughts "

Answer: Gordon Lightfoot

"If You Could Read My Mind" by Canadian singer-songwriter Gordon Lightfoot was released in December of 1970 and reached number five on the US Billboard Hot 100 chart in 1971. Other hits by Lightfoot include "Sundown", "Rainy Day People", and "The Wreck of the Edmund Fitzgerald".
6. "Precipitous 24 Hour Periods Along With Second Days of the Week"

Answer: The Carpenters

"Rainy Days and Mondays" by the Carpenters was released in 1971 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart and number one on the US Billboard Easy Listening chart. Other hits by the Carpenters include "Ticket to Ride", "We've Only Just Begun", and "Yesterday Once More".
7. "The Things That Are Visible Are the Things You Attain"

Answer: The Dramatics

"Whatcha See Is Whatcha Get" by The Dramatics was released in 1971 and reached number nine on the Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Get Up and Get Down", "In the Rain", and "Be My Girl".
8. "On Condition That"

Answer: Bread

"If" by the group Bread was released in 1971 and reached number four on the U.S. Billboard Hot 100 chart and number one on the U.S. Billboard Adult Contemporary chart. Other hits by Bread include "Make It with You", "It Don't Matter to Me", "Everything I Own", and "Sweet Surrender".
9. "I Exist... I Declared"

Answer: Neil Diamond

"I Am... I Said" by Neil Diamond was released in 1971 and reached number two on the U.S. Billboard Adult Contemporary chart. Other hits by Diamond include "Cherry, Cherry", "Girl, You'll Be a Woman Soon", "Kentucky Woman", "Cracklin' Rosie", "Longfellow Serenade", and "Hello Again".
10. "In What Way Is It Possible to Repair a Fragmented Blood Pumping Organ?"

Answer: The Bee Gees

"How Can You Mend a Broken Heart" by the Bee Gees was released in 1971 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other hits by the group include "To Love Somebody", "Massachusetts", "Words", "I've Gotta Get a Message to You", "Lonely Days", "Jive Talkin'", and "You Should Be Dancing".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us