FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 70s One Hit Wonders In Other Words
Quiz about 70s One Hit Wonders In Other Words

70s One Hit Wonders In Other Words Quiz


The titles to these 70s One Hit Wonders songs have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
411,543
Updated
Jan 15 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
268
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: kingmama (3/10), mickeyp (10/10), Guest 24 (5/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Transportation Machine"  
  Nick Lowe
2. "More Close Fitting, More Close Fitting"  
  Mungo Jerry
3. "Entirely Correct At This Time"  
  Vicki Lawrence
4. "During the Period Between Late June and Late September"  
  Free
5. "Correct Area, Incorrect Moment"  
  Dr. John
6. "The Evening the Peach State Was Engulfed In Darkness"  
  Alive N Kickin'
7. "Ocean Shore Infant"  
  Keith Carradine
8. "I Happen To Be Uncomplicated"  
  The First Class
9. "Sadistic To Be Nice"  
  T. Rex
10. "Whack a Large, Loud, Hanging Chinese Cymbal (Procure it Upon)"  
  The Ides of March





Select each answer

1. "Transportation Machine"
2. "More Close Fitting, More Close Fitting"
3. "Entirely Correct At This Time"
4. "During the Period Between Late June and Late September"
5. "Correct Area, Incorrect Moment"
6. "The Evening the Peach State Was Engulfed In Darkness"
7. "Ocean Shore Infant"
8. "I Happen To Be Uncomplicated"
9. "Sadistic To Be Nice"
10. "Whack a Large, Loud, Hanging Chinese Cymbal (Procure it Upon)"

Most Recent Scores
May 07 2024 : kingmama: 3/10
Apr 13 2024 : mickeyp: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 24: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Transportation Machine"

Answer: The Ides of March

"Vehicle" by American rock band The Ides of March was released in 1970 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "You Wouldn't Listen", "Roller Coaster", "Superman", and "L.A. Goodbye".
2. "More Close Fitting, More Close Fitting"

Answer: Alive N Kickin'

"Tighter, Tighter" by Alive N Kickin' was released in 1970 and reached number seven on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The band only had one other song break into the top 100 on U.S. charts with "Just Let It Come" later the same year.
3. "Entirely Correct At This Time"

Answer: Free

"All Right Now" by English rock band Free was released in 1970 and reached number four on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "My Brother Jake", "Little Bit of Love", "Wishing Well", and "Travellin' in Style".
4. "During the Period Between Late June and Late September"

Answer: Mungo Jerry

"In the Summertime" by British rock band Mungo Jerry was released in 1970 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. The song did make it to the number one spot on charts in 16 other countries. The group never had another song make it to the top 100 on U.S. charts.
5. "Correct Area, Incorrect Moment"

Answer: Dr. John

"Right Place, Wrong Time" by American musician Dr. John was released in 1973 and reached number nine on the US Billboard Hot 100 chart. The song was featured in the 1993 film "Dazed and Confused" and the 2005 film "Fun with Dick and Jane".
6. "The Evening the Peach State Was Engulfed In Darkness"

Answer: Vicki Lawrence

"The Night the Lights Went Out in Georgia" by singer, comedian, and actress Vicki Lawrence was released in 1972 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. In 1991, Reba McEntire did a cover of the song that reached number 12 on Billboard's Hot Country Songs chart.
7. "Ocean Shore Infant"

Answer: The First Class

"Beach Baby" by the British band the First Class was released in 1974 and reached number four on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The band never had another song reach the top 70 on U.S. charts.
8. "I Happen To Be Uncomplicated"

Answer: Keith Carradine

"I'm Easy" by Keith Carradine was released in 1976 and reached number one on the U.S. Billboard Easy Listening chart. The song was written for the 1975 movie "Nashville" and won the Academy Award for Best Original Song.
9. "Sadistic To Be Nice"

Answer: Nick Lowe

"Cruel to Be Kind" by Nick Lowe was released in 1979 and reached number 12 on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Other songs by Lowe include "My Heart Hurts", "I Knew the Bride (When She Used to Rock 'n' Roll)", and "All Men Are Liars".
10. "Whack a Large, Loud, Hanging Chinese Cymbal (Procure it Upon)"

Answer: T. Rex

"Bang a Gong (Get it On)" by English rock band T. Rex was released in 1971 and reached number 10 on the US Billboard Hot 100 chart. The original title for the song was "Get it On" but was changed to "Bang a Gong (Get it On)" so that it wouldn't be confused with another song title of the same name by another group.

Other songs by the band include "Ride a White Swan", "Telegram Sam", and "Hot Love".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us