FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs Of 1976 In Other Words II
Quiz about Songs Of 1976 In Other Words II

Songs Of 1976 In Other Words II Quiz


The titles to these songs of 1976 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1976 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
411,063
Updated
Dec 04 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
410
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: cleeclope (10/10), Guest 50 (10/10), Guest 23 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Goofy Adoration Tunes"  
  Paul Simon
2. "Half a Hundred Manners In Which to Slip-Away From the One You Adore"  
  Hot Chocolate
3. "Bring Yourself Nearer"  
  Electric Light Orchestra
4. "I Would Truely Adore Having You In My Line of Sight This Evening"  
  Peter Frampton
5. "You Sensuous Item"  
  Wings
6. "(Agitate, Agitate, Agitate) Agitate the Gluteus Maximus Belonging to You"  
  England Dan & John Ford Coley
7. "Infant, I Adore the Mannerisms You Have"  
  Boz Scaggs
8. "The Inside-Track"  
  KC and the Sunshine Band
9. "Group of Vehicles Traveling Together"  
  C. W. McCall
10. "Sinister Adult Female"  
  Seals and Crofts





Select each answer

1. "Goofy Adoration Tunes"
2. "Half a Hundred Manners In Which to Slip-Away From the One You Adore"
3. "Bring Yourself Nearer"
4. "I Would Truely Adore Having You In My Line of Sight This Evening"
5. "You Sensuous Item"
6. "(Agitate, Agitate, Agitate) Agitate the Gluteus Maximus Belonging to You"
7. "Infant, I Adore the Mannerisms You Have"
8. "The Inside-Track"
9. "Group of Vehicles Traveling Together"
10. "Sinister Adult Female"

Most Recent Scores
Jun 13 2024 : cleeclope: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 50: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 23: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 26 2024 : tripichick: 3/10
Apr 21 2024 : kingmama: 3/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Goofy Adoration Tunes"

Answer: Wings

"Silly Love Songs" by the British-American rock band Wings was released in 1976 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "My Love", "Live and Let Die", "Band on the Run", "London Town", and "Put It There".
2. "Half a Hundred Manners In Which to Slip-Away From the One You Adore"

Answer: Paul Simon

"50 Ways to Leave Your Lover" by the American singer-songwriter Paul Simon was released in 1976 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Simon include "Late in the Evening", "Mother and Child Reunion", "Slip Slidin' Away", and "Still Crazy After All These Years".
3. "Bring Yourself Nearer"

Answer: Seals and Crofts

"Get Closer" by American soft rock duo Seals and Crofts was released in 1976 and reached number six on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Other songs by the duo include "Summer Breeze", "Diamond Girl", "We May Never Pass This Way (Again)", and "You're the Love".
4. "I Would Truely Adore Having You In My Line of Sight This Evening"

Answer: England Dan & John Ford Coley

"I'd Really Love to See You Tonight" by England Dan & John Ford Coley was released in 1976 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the duo include "Nights Are Forever Without You", "It's Sad to Belong", "We'll Never Have to Say Goodbye Again", and "Love Is the Answer".
5. "You Sensuous Item"

Answer: Hot Chocolate

"You Sexy Thing" by British group Hot Chocolate was released in October 1975 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart in 1976. Other songs by the group include "Emma", "Disco Queen", "So You Win Again", and "Every 1's a Winner".
6. "(Agitate, Agitate, Agitate) Agitate the Gluteus Maximus Belonging to You"

Answer: KC and the Sunshine Band

"(Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty" by KC and the Sunshine Band was released in 1976 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Sound Your Funky Horn", "Get Down Tonight", "That's the Way (I Like It)", and "I'm Your Boogie Man".
7. "Infant, I Adore the Mannerisms You Have"

Answer: Peter Frampton

"Baby, I Love Your Way" by English singer Peter Frampton was released in September 1975 and reached number 12 on the US Billboard Hot 100 chart in 1976. Other songs by Frampton include "Show Me the Way", "Do You Feel Like We Do", and "Lying".
8. "The Inside-Track"

Answer: Boz Scaggs

"Lowdown" by Boz Scaggs was released in 1976 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Scaggs include "What Can I Say", "Jojo", "Lido Shuffle", and "Look What You've Done to Me".
9. "Group of Vehicles Traveling Together"

Answer: C. W. McCall

"Convoy" by C. W. McCall was released in November 1975 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1976. Other songs by McCall include "Old Home Filler-Up an' Keep On-a-Truckin' Cafe", "Wolf Creek Pass", "Crispy Critters", and "Roses for Mama".
10. "Sinister Adult Female"

Answer: Electric Light Orchestra

"Evil Woman" by Electric Light Orchestra was released in October 1975 and reached number ten on the US Billboard Hot 100 chart in 1976. Other songs by the band include "Roll Over Beethoven", "Can't Get It Out of My Head", "Livin' Thing", and "Telephone Line".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us