FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs Of 1989 In Other Words II
Quiz about Songs Of 1989 In Other Words II

Songs Of 1989 In Other Words II Quiz


The titles to these songs of 1989 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1989 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
411,261
Updated
Jan 01 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
269
Awards
Top 10% Quiz
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "The Female Pushes Me To Insanity"  
  Madonna
2. "Similar to Asking the Lord For a Favor"  
  Fine Young Cannibals
3. "Everlasting Fire"  
  The Bangles
4. "Break a Maneuver"  
  Aerosmith
5. "Chomped On a Single Time, Two Times Bashful"  
  Rod Stewart
6. "Adoration Hovel"  
  Guns N' Roses
7. "You Have The Thing (The Correct Material)"  
  New Kids on the Block
8. "Longanimity"  
  Young MC
9. "Adoration Inside a Lift"  
  Great White
10. "The Blood Pumping Organ Belonging to Me Is Unable to Refuse Your Wishes"  
  The B-52's





Select each answer

1. "The Female Pushes Me To Insanity"
2. "Similar to Asking the Lord For a Favor"
3. "Everlasting Fire"
4. "Break a Maneuver"
5. "Chomped On a Single Time, Two Times Bashful"
6. "Adoration Hovel"
7. "You Have The Thing (The Correct Material)"
8. "Longanimity"
9. "Adoration Inside a Lift"
10. "The Blood Pumping Organ Belonging to Me Is Unable to Refuse Your Wishes"

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Female Pushes Me To Insanity"

Answer: Fine Young Cannibals

"She Drives Me Crazy" by English group Fine Young Cannibals was released in December 1988 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. Other songs by the band include "Johnny Come Home", "Suspicious Minds", "Good Thing", and "I'm Not the Man I Used to Be".
2. "Similar to Asking the Lord For a Favor"

Answer: Madonna

"Like a Prayer" by American singer Madonna was released in 1989 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song also reached the number one position on charts in 18 other countries.
3. "Everlasting Fire"

Answer: The Bangles

"Eternal Flame" by American pop rock group the Bangles was released in 1989 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Getting Out of Hand", "Manic Monday" "Walk Like an Egyptian", and "Something That You Said".
4. "Break a Maneuver"

Answer: Young MC

"Bust a Move" by British-American rapper Young MC was released in 1989 and reached number seven on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Young MC include "Principal's Office", "I Come Off", "That's the Way Love Goes", and "Madame Buttafly".
5. "Chomped On a Single Time, Two Times Bashful"

Answer: Great White

"Once Bitten, Twice Shy" by Great White was released in 1989 and reached number five on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Stick It", "Rock Me", "Save Your Love", "The Angel Song", and "Call It Rock & Roll".
6. "Adoration Hovel"

Answer: The B-52's

"Love Shack" by American new wave band the B-52's was released in 1989 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Rock Lobster", "Private Idaho", "Roam", "Good Stuff", and "Deadbeat Club".
7. "You Have The Thing (The Correct Material)"

Answer: New Kids on the Block

"You Got It (The Right Stuff)" by New Kids on the Block was released in November 1988 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. Other songs by the group include "Stop It Girl", "I'll Be Loving You (Forever)", "Hangin' Tough", and "Tonight".
8. "Longanimity"

Answer: Guns N' Roses

"Patience" by American rock band Guns N' Roses was released in 1989 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Welcome to the Jungle", "Sweet Child o' Mine", "Paradise City", "November Rain", and "Chinese Democracy",
9. "Adoration Inside a Lift"

Answer: Aerosmith

"Love in an Elevator" by American rock band Aerosmith was released in 1989 and reached number five on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Dream On", "Sweet Emotion", "Last Child", "Dude (Looks Like a Lady)", and "Janie's Got a Gun".
10. "The Blood Pumping Organ Belonging to Me Is Unable to Refuse Your Wishes"

Answer: Rod Stewart

"My Heart Can't Tell You No" by British pop-rock artist Rod Stewart was released in September 1988 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. Other songs by Stewart include "Reason to Believe", "You Wear It Well", "The First Cut Is the Deepest", "Baby Jane", "All for Love", and "Bewitched, Bothered & Bewildered".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us