FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs Of 1990 In Other Words
Quiz about Songs Of 1990 In Other Words

Songs Of 1990 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1990 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1990 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,259
Updated
Oct 19 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
343
Awards
Top 20% Quiz
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Don't Let Go"  
  Billy Idol
2. "There Isn't Anything That Equates To You"  
  Wilson Phillips
3. "Toxin"  
  Luther Vandross
4. "Ebony Colored Closely Woven Fabric That Has a Thick Short Pile on One Side"  
  Vanilla Ice
5. "One Pace By One Pace"  
  Billy Joel
6. "All of Us Had Nothing to do With Igniting The Flame"  
  Sinéad O'Connor
7. "At This Exact Spot And At This Exact Time"  
  Bell Biv DeVoe
8. "Frozen H2O Frozen H20 Infant"  
  Alannah Myles
9. "Gratuitous Plunging"  
  New Kids on the Block
10. "Bassinet of Adoration"  
  Tom Petty





Select each answer

1. "Don't Let Go"
2. "There Isn't Anything That Equates To You"
3. "Toxin"
4. "Ebony Colored Closely Woven Fabric That Has a Thick Short Pile on One Side"
5. "One Pace By One Pace"
6. "All of Us Had Nothing to do With Igniting The Flame"
7. "At This Exact Spot And At This Exact Time"
8. "Frozen H2O Frozen H20 Infant"
9. "Gratuitous Plunging"
10. "Bassinet of Adoration"

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Don't Let Go"

Answer: Wilson Phillips

"Hold On" by American vocal group Wilson Phillips was released in 1990 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Release Me", "Impulsive", "You're in Love", and "You Won't See Me Cry".
2. "There Isn't Anything That Equates To You"

Answer: Sinéad O'Connor

"Nothing Compares 2 U" by Sinéad O'Connor was released in 1990 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song was written by Prince. Other songs by O'Connor include "The Emperor's New Clothes", "Success Has Made a Failure of Our Home", and "You Made Me the Thief of Your Heart".
3. "Toxin"

Answer: Bell Biv DeVoe

"Poison" by American vocal group Bell Biv DeVoe was released in 1990 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Do Me!", "When Will I See You Smile Again?", "She's Dope!", and "Something in Your Eyes".
4. "Ebony Colored Closely Woven Fabric That Has a Thick Short Pile on One Side"

Answer: Alannah Myles

"Black Velvet" by Canadian singer-songwriter Alannah Myles was released in July 1989 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1990. The song also reached the top 10 on charts in 13 other countries.
5. "One Pace By One Pace"

Answer: New Kids on the Block

"Step by Step" by American boyband New Kids on the Block was released in 1990 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "I'll Be Loving You (Forever)", "Cover Girl", "This One's for the Children", and "Tonight".
6. "All of Us Had Nothing to do With Igniting The Flame"

Answer: Billy Joel

"We Didn't Start the Fire" by American musician Billy Joel was released in September 1989 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1990. Other hits by Joel include "She's Got a Way", "Piano Man", "Just the Way You Are", "Only the Good Die Young", and "Honesty".
7. "At This Exact Spot And At This Exact Time"

Answer: Luther Vandross

"Here and Now" by American recording artist Luther Vandross was released in September 1989 and reached number six on the US Billboard Hot 100 chart and number three on the US Adult Contemporary (Billboard) chart in 1990. Other songs by Vandross include "Never Too Much", "How Many Times Can We Say Goodbye", "Don't Want to Be a Fool", and "Dance with My Father".
8. "Frozen H2O Frozen H20 Infant"

Answer: Vanilla Ice

"Ice Ice Baby" by American rapper Vanilla Ice was released in 1990 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Vanilla Ice include
"Play That Funky Music", "I Love You", "Rollin' in My 5.0", and "Cool as Ice (Everybody Get Loose)". After "Ice Ice Baby", Vanilla Ice never had another single make it to the top 50 on US charts.
9. "Gratuitous Plunging"

Answer: Tom Petty

"Free Fallin'" by American musician Tom Petty was released in October 1989 and reached number seven on the US Billboard Hot 100 chart in 1990. Other songs by Petty include "Breakdown", "Don't Do Me Like That", "The Waiting", "Don't Come Around Here No More", and "Mary Jane's Last Dance".
10. "Bassinet of Adoration"

Answer: Billy Idol

"Cradle of Love" by Billy Idol was released in 1990 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Idol include "Dancing with Myself", "Eyes Without a Face", "To Be a Lover", "Mony Mony", and "Shock to the System".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us