Quiz about Songs Of 1980 In Other Words
Quiz about Songs Of 1980 In Other Words

Songs Of 1980 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1980 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1980 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,179
Updated
Oct 16 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
345
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (10/10), Guest 71 (10/10), Guest 47 (0/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "The Red Flower Representative of Love"  
Ambrosia
2. "Evade (The Rum, Coconut, and Pineapple Juice Cocktail Tune)"  
Rupert Holmes
3. "Missing in Adoration"  
Air Supply
4. "Be Carried Similar to the Blowing Air"  
Irene Cara
5. "Largest Section of Myself"  
Dan Fogelberg
6. "It Happens to Be the Thing"  
Pat Benetar
7. "Of Greater Length"  
Fleetwood Mac
8. "Public Esteem"  
Bette Midler
9. "Blood Pumping Organ Destroyer"  
Kenny Loggins
10. "Elephant's Ivory Protrusion"  
Christopher Cross






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Red Flower Representative of Love"

Answer: Bette Midler

"The Rose" by Bette Midler was released in 1980 and reached number one on the US Billboard Adult Contemporary chart. Other songs by Midler include "Boogie Woogie Bugle Boy", "Strangers in the Night", "Wind Beneath My Wings", and "From a Distance".
2. "Evade (The Rum, Coconut, and Pineapple Juice Cocktail Tune)"

Answer: Rupert Holmes

"Escape (The Piņa Colada Song)" by British-born American singer Rupert Holmes was released in October 1980 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Holmes include "Him", "Answering Machine", and "I Don't Need You".
3. "Missing in Adoration"

Answer: Air Supply

"Lost in Love" by the Australian soft rock group Air Supply was released in 1980 and reached number one on the US Adult Contemporary (Billboard) chart. Other songs by the group include "All Out of Love", "The One That You Love", and "Here I Am".
4. "Be Carried Similar to the Blowing Air"

Answer: Christopher Cross

"Ride Like the Wind" by American singer-songwriter Christopher Cross was released in 1980 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Cross include "Sailing", "All Right", and the song "Arthur's Theme (Best That You Can Do)" which won an Oscar for Best Original Song.
5. "Largest Section of Myself"

Answer: Ambrosia

"Biggest Part of Me" by American band Ambrosia was released in 1980 and reached number three on both the US Billboard Hot 100 and Adult Contemporary charts. Other songs by the group include "Holdin' on to Yesterday", "How Much I Feel", and "You're the Only Woman (You & I)".
6. "It Happens to Be the Thing"

Answer: Kenny Loggins

"This Is It" by American musician Kenny Loggins was released in October 1979 and reached number 11 on the U.S. Billboard Hot 100 chart in 1980. Other hits by Loggins include "I'm Alright", "Footloose", "Danger Zone", and "For the First Time".
7. "Of Greater Length"

Answer: Dan Fogelberg

"Longer" by the American singer-songwriter Dan Fogelberg was released in December on 1979 and reached number one on the U.S. Billboard Adult Contemporary chart in 1980. Other songs by Fogelberg include "Heart Hotels", "Same Old Lang Syne", "Leader of the Band", "Run for the Roses" and "Rhythm of the Rain".
8. "Public Esteem"

Answer: Irene Cara

"Fame" by Irene Cara was released in 1980 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Cara include "Out Here on My Own", "Flashdance... What a Feeling", "Why Me?", and "Breakdance".
9. "Blood Pumping Organ Destroyer"

Answer: Pat Benetar

"Heartbreaker" by American singer Pat Benatar was released in October 1979 and reached number 23 on the U.S. Billboard Hot 100 chart in 1980. Other hits by Benatar include "We Live for Love", "You Better Run", "Hit Me with Your Best Shot", "We Belong", and "Love Is a Battlefield".
10. "Elephant's Ivory Protrusion"

Answer: Fleetwood Mac

"Tusk" by British-American rock band Fleetwood Mac was released in September 1979 and reached number eight on the US Billboard Hot 100 chart in 1980. The band had the University of Southern California's Trojan Marching Band play on the track.
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 66: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 71: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 47: 0/10
Jan 20 2023 : Guest 107: 6/10
Jan 17 2023 : Guest 1: 7/10
Jan 16 2023 : Guest 50: 6/10
Jan 16 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 15 2023 : Guest 35: 6/10
Jan 15 2023 : Guest 75: 3/10

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us