FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs Of 1987 In Other Words
Quiz about Songs Of 1987 In Other Words

Songs Of 1987 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1987 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1987 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,231
Updated
Oct 16 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
400
Awards
Top 35% Quiz
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "All the Time"  
  Huey Lewis and the News
2. "Oh Oh!, I'm Doing It Once More"  
  Bon Jovi
3. "All People Enjoy Yourselves This Evening"  
  Wang Chung
4. "I Believe No One is With Us at This Moment"  
  Chris de Burgh
5. "Right Now"  
  Tiffany
6. "The Young Woman in Crimson Attire"  
  Whitesnake
7. "(At This Moment I) Perished Within Your Arms"  
  Cutting Crew
8. "Regulate"  
  Billy Vera and the Beaters
9. "Cool to Be a Quadrilateral With Even Length Sides"  
  Atlantic Starr
10. "Desired Deceased or Living"  
  Janet Jackson





Select each answer

1. "All the Time"
2. "Oh Oh!, I'm Doing It Once More"
3. "All People Enjoy Yourselves This Evening"
4. "I Believe No One is With Us at This Moment"
5. "Right Now"
6. "The Young Woman in Crimson Attire"
7. "(At This Moment I) Perished Within Your Arms"
8. "Regulate"
9. "Cool to Be a Quadrilateral With Even Length Sides"
10. "Desired Deceased or Living"

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "All the Time"

Answer: Atlantic Starr

"Always" by American R&B group Atlantic Starr was released in 1987 and reached number one on the US Billboard Hot 100, US Adult Contemporary, US Hot R&B/Hip-Hop Songs, and US Cash Box Top 100 charts. Other songs by the band include "Stand Up", "When Love Calls", "Circles", and "Secret Lovers".
2. "Oh Oh!, I'm Doing It Once More"

Answer: Whitesnake

"Here I Go Again" by British rock band Whitesnake was released in 1982 but didn't reach the top spot on the US Billboard Hot 100 chart until 1987. The music video featured "Tawny" Kitaen, who was married to Whitesnake's lead vocalist David Coverdale from 1989 to 1991.
3. "All People Enjoy Yourselves This Evening"

Answer: Wang Chung

"Everybody Have Fun Tonight" by the British new wave group Wang Chung was released in September 1986 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart in 1987. Other songs by the band include "Dance Hall Days", "Let's Go!", and "Praying to a New God".
4. "I Believe No One is With Us at This Moment"

Answer: Tiffany

"I Think We're Alone Now" by Tiffany was released in 1987 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song is a cover of the 1967 song by Tommy James and the Shondells who reached the number four spot on the chart.
5. "Right Now"

Answer: Billy Vera and the Beaters

"At This Moment" by Billy Vera & the Beaters was released in 1986 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1987. The group only had one other song to reach the top ten on U.S. charts with "Between Like and Love" in 1988.
6. "The Young Woman in Crimson Attire"

Answer: Chris de Burgh

"The Lady in Red" by British-Irish singer-songwriter Chris de Burgh was released in 1986 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart in 1987. It was the only song Chris de Burgh had that reached the top 30 on U.S. charts.
7. "(At This Moment I) Perished Within Your Arms"

Answer: Cutting Crew

"(I Just) Died in Your Arms" by the English pop rock band Cutting Crew was released in 1986 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1987. Other songs by the group include "I've Been in Love Before", "One for the Mockingbird", and "Everything but My Pride".
8. "Regulate"

Answer: Janet Jackson

"Control" by American singer Janet Jackson was released in 1986 and reached number five on the US Billboard Hot 100 chart in 1987. Other songs by Jackson include "What Have You Done for Me Lately", "Nasty", "When I Think of You", "Escapade", and "Doesn't Really Matter".
9. "Cool to Be a Quadrilateral With Even Length Sides"

Answer: Huey Lewis and the News

"Hip to Be Square" by Huey Lewis and the News was released 1986 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart in 1987. Other hits by the band include "Do You Believe in Love", "Heart and Soul", "I Want a New Drug", and "The Heart of Rock & Roll".
10. "Desired Deceased or Living"

Answer: Bon Jovi

"Wanted Dead or Alive" by American rock band Bon Jovi is a power ballad that was released in 1987 and reached number seven on the US Billboard Hot 100 chart. Other hits by the band include "Runaway", "You Give Love a Bad Name", "Livin' on a Prayer", and "This Ain't a Love Song".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us