FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 80s One Hit Wonders In Other Words
Quiz about 80s One Hit Wonders In Other Words

80s One Hit Wonders In Other Words Quiz


The titles to these 80s One Hit Wonders songs have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
411,561
Updated
Jan 17 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
272
Awards
Top 10% Quiz
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "The Days To Come Are of Such Brilliance That I Find Myself In Need of Donning Dark Tinted Eye Protection"  
  The Vapors
2. "Changing Into An Indigenous Person of Tokyo"  
  'Til Tuesday
3. "VIII, VI, VII, V, III, O, IX / Female Donkey"  
  Tommy Tutone
4. "Crazy Person Edging"  
  The Waitresses
5. "I Dissolve While We Are Together"  
  Bow Wow Wow
6. "My Desire Is Sweet Confections"  
  Timbuk 3
7. "I Understand the Things Young Lads Rejoice In"  
  Taco
8. "Precipitation Consisting of Human Males"  
  The Weather Girls
9. "Placing It Upon the Small Round Cracker"  
  Modern English
10. "Speaking Sounds Go a Long Way"  
  Red Rider





Select each answer

1. "The Days To Come Are of Such Brilliance That I Find Myself In Need of Donning Dark Tinted Eye Protection"
2. "Changing Into An Indigenous Person of Tokyo"
3. "VIII, VI, VII, V, III, O, IX / Female Donkey"
4. "Crazy Person Edging"
5. "I Dissolve While We Are Together"
6. "My Desire Is Sweet Confections"
7. "I Understand the Things Young Lads Rejoice In"
8. "Precipitation Consisting of Human Males"
9. "Placing It Upon the Small Round Cracker"
10. "Speaking Sounds Go a Long Way"

Most Recent Scores
Apr 13 2024 : mickeyp: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 24: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Days To Come Are of Such Brilliance That I Find Myself In Need of Donning Dark Tinted Eye Protection"

Answer: Timbuk 3

"The Future's So Bright, I Gotta Wear Shades" by Timbuk 3 was released in 1986 and reached number 19 on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Life Is Hard", "All I Want for Christmas (Is World Peace)", "Rev. Jack & His Roamin' Cadillac Church", and "Just Wanna Funk with Your Mind".
2. "Changing Into An Indigenous Person of Tokyo"

Answer: The Vapors

"Turning Japanese" by English band the Vapors was released in 1980 and reached number 36 on the US Billboard Hot 100 chart. The song was featured in the 1997 movie "Beverly Hills Ninja". Other songs by the group include "News at Ten", "Waiting for the Weekend", "Spiders", and "Jimmie Jones".
3. "VIII, VI, VII, V, III, O, IX / Female Donkey"

Answer: Tommy Tutone

"867-5309/Jenny" by Tommy Tutone was released in 1981 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Tommy Tutone include "Angel Say No", "Which Man Are You", "Get Around Girl", and "Time Won't Let Me".
4. "Crazy Person Edging"

Answer: Red Rider

"Lunatic Fringe" by the Canadian rock band Red Rider was released in 1981 and reached number 11 on the U.S. Billboard Mainstream Rock Tracks chart. Other songs by the band include "White Hot", "Don't Fight It", "Human Race", "Power (Strength in Numbers)", and "Big League".
5. "I Dissolve While We Are Together"

Answer: Modern English

"I Melt with You" by the British new wave band Modern English was released in 1982 and reached number 78 on the US Billboard Hot 100 chart. The song was featured in the 1983 film "Valley Girl". Covers of the song were featured in the 2001 film "Not Another Teen Movie", the 2004 film "50 First Dates", and the 2005 film "Mr. and Mrs. Smith".
6. "My Desire Is Sweet Confections"

Answer: Bow Wow Wow

"I Want Candy" by English new wave group Bow Wow Wow was released in 1982 and reached number 62 on the US Billboard Hot 100 chart. The song is a cover of the 1965 song by the Strangeloves that reached number 11 on the US Billboard Hot 100 chart.
7. "I Understand the Things Young Lads Rejoice In"

Answer: The Waitresses

"I Know What Boys Like" by the Waitresses was released in 1982 and reached number 62 on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Christmas Wrapping", "Square Pegs", and "Make the Weather".
8. "Precipitation Consisting of Human Males"

Answer: The Weather Girls

"It's Raining Men" by the American musical duo the Weather Girls was released in 1982 and reached number 46 on the US Billboard Hot 100 chart but reached number one on the US Hot Dance Club Play (Billboard) chart. The song reached the top 10 on charts in 21 other countries.
9. "Placing It Upon the Small Round Cracker"

Answer: Taco

"Puttin' On the Ritz" by Taco was released in 1982 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart. Taco never had another song reach the top 100 on U.S. charts.
10. "Speaking Sounds Go a Long Way"

Answer: 'Til Tuesday

"Voices Carry" by the American rock band 'Til Tuesday was released in 1985 and reached number eight on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Looking Over My Shoulder", "What About Love", "Coming Up Close",
"(Believed You Were) Lucky", and "Everything's Different Now".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us