FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Finding the Right Tennis Home Trivia Quiz
In the tennis world there are a lot of players with Spanish or Portuguese names. can you sort these 16 male and female players in the proper category of their nationality?
A classification quiz
by James25.
Estimated time: 3 mins.
Last 3 plays: genoveva (16/16), Edzell_Blue (8/16), lg549 (16/16).
Spain
Argentina
Brazil
Colombia
Catalina CastanoJuan Carlos FerreroSantiago GiraldoGustavo KuertenFernando MeligeniGabriela SabatiniPaola SuarezMaria BuenoFabiola ZuluagaConchita MartinezRafael NadalArantxa Sanchez VicarioAlejandro FallaTeliana PereiraDavid NalbandianJuan Martin Del Potro
* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.
Most Recent Scores
Today
:
genoveva: 16/16 Today
:
Edzell_Blue: 8/16 Today
:
lg549: 16/16
Oct 06 2025
:
grompit: 16/16
Oct 06 2025
:
egads53: 12/16
Oct 05 2025
:
Guest 77: 6/16
Oct 04 2025
:
Dreessen: 16/16
Oct 04 2025
:
tiye: 16/16
Oct 04 2025
:
wjames: 16/16
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Conchita Martinez
Answer: Spain
Conchita Martinez was born on the 16th of April 1972 in Monzon, Spain. She won 33 titles in singles and 12 in doubles. Her only Grand Slam in singles was winning Wimbledon in 1994, defeating Martina Navratilova. She also has two silver Olympic medals in doubles, along with a bronze medal.
2. Rafael Nadal
Answer: Spain
Rafael Nadal was born on 3rd June 1986 in Manacor, Spain. He won 92 titles in singles and 11 in doubles, making him one of the most successful male players of all time ... 22 of his singles titles are Grand Slams (14 of those were won at Roland Garros).
In doubles he never won a Grand Slam, but won Indian Wells twice. He also has an Olympic gold medal in both singles (2008) and doubles (2016).
3. Arantxa Sanchez Vicario
Answer: Spain
Arantxa Sanchez Vicario was born on 18th December 1971 in Barcelona, Spain. She won 29 titles in singles and 69 in doubles. In singles, she won Roland Garros three times and the US open once. In doubles she won six Grand Slams (3 Australian Opens, two US Opens and one Wimbledon).
She won two Olympic silver medals (one in singles and one in doubles), and two Olympic bronze medals (again one in singles and one in doubles).
4. Juan Carlos Ferrero
Answer: Spain
Juan Carlos Ferrero was born on 12th February 1980 in Ontinyent, Spain. He won 16 titles in singles, but none in doubles. His only Grand Slam win in singles was at Roland Garros in 2003, defeating Martin Verkerk. He also won Monte Carlo two years in a row (2002 and 2003).
5. Paola Suarez
Answer: Argentina
Paola Suarez was born on 23rd June 1976 in Pergamino, Argentina. She won 4 titles in singles and 44 in doubles. In singles she won the tournament of Bogota twice, in doubles she won 8 Grand Slam titles (four at Roland Garros, three US Opens and one Australian Open) with her Spanish partner, Virginia Ruano Pascual. She also has a bronze Olympic medal in doubles (2004 Athens).
6. David Nalbandian
Answer: Argentina
David Nalbandian was born on 1st January 1982 in Cordoba, Argentina. He won 11 titles in singles, but no doubles titles. He reached his only Grand Slam final at Wimbledon in 2002, but lost to Lleyton Hewitt. He won the Masters Cup in singles in 2005, defeating Roger Federer.
7. Gabriela Sabatini
Answer: Argentina
Gabriela Sabatini was born on 16th May 1970 in Buenos Aires, Argentina. She won 27 titles in singles and 14 in doubles. She won her only Grand Slam title in singles at the 1990 US Open defeating Steffi Graf, but won two Masters Championships in 1988 and 1994. She won a Grand Slam in doubles at 1988 Wimbledon, with Steffi Graf. She also has a silver Olympic medal in singles (1988 Seoul).
8. Juan Martin Del Potro
Answer: Argentina
Juan Martin Del Potro was born on 23rd September 1988 in Tandil, Argentina. He won 22 titles in singles and 1 title in doubles. He won his only Grand Slam in singles at the US Open in 2009, defeating Roger Federer. He also has a silver (2016 Rio) and bronze (2012 London) Olympic medal in singles.
9. Maria Bueno
Answer: Brazil
Maria Bueno was born on 11th October 1939 in Sao Paulo, Brazil. She won 65 titles in singles and 90 in doubles. In singles she won 7 Grand Slam tournaments (four times the US Open and three times Wimbledon), in doubles she won 11 Grand Slam titles (five times Wimbledon, four times US Open and Roland Garros and the Australian Open both once). In 1960 she won all Grand Slams in doubles.
10. Gustavo Kuerten
Answer: Brazil
Gustavo Kuerten was born on 10th September 1976 in Florianopolis, Brazil. He won 20 titles in singles and 8 titles in doubles. He won three Grand Slam titles in singles, all at Roland Garros (1997, 2000 and 2001). He also won the Masters tournament in 2000, defeating Andre Agassi.
11. Teliana Pereira
Answer: Brazil
Teliana Pereira was born on 20th July 1988 in Santana do Ipanema, Brazil. She won two titles in singles (plus 1 at the WTA 125 level), but no doubles titles. Her singles titles were both in South America, Bogota in 2015 (defeating Yaroslava Shvedova) and Florianopolis in 2015 (defeating Annika Beck).
12. Fernando Meligeni
Answer: Brazil
Fernando Meligeni was born on 12th April 1971 in Buenos Aires, Argentina. He moved to Brazil later with his family and has represented Brazil in tennis. He won three titles in singles and seven in doubles. He made the semifinal of Roland Garros in 1999, losing to Andrei Medvedev.
13. Catalina Castano
Answer: Colombia
Catalina Castano was born on 7th July 1979 in Pereira, Colombia. She made one final in singles at the Budapest tournament in 2005, losing to Anna Smashnova. She won a doubles title at the 2012 Bastad tournament, alongside Mariana Duque Marino. She also won the singles and doubles title at the 2013 WTA 125 event in Cali.
14. Alejandro Falla
Answer: Colombia
Alejandro Falla was born on 14th November 1983 in Cali, Colombia. He was unable to win an ATP event, in singles or doubles. He made a singles final at the 2013 Bogota tournament (losing to Ivo Karlovic) and the 2014 Halle tournament (losing to Roger Federer). He made one final in doubles at the 2011 San Jose tournament (with Xavier Malisse).
15. Fabiola Zuluaga
Answer: Colombia
Fabiola Zuluaga was born on 7th January 1979 in Cucuta, Colombia. She won five singles titles, but no doubles titles. Four of her singles titles were at the Bogota tournament (1999, 2002, 2003 and 2004). Her other singles title was at the 1999 Sao Paulo tournament. She made one final in doubles at the 2002 Quebec tournament (with Maria Emilia Salerni).
16. Santiago Giraldo
Answer: Colombia
Santiago Giraldo was born on 27th November 1987 in Pereira, Colombia. He did not win any titles in singles or doubles at the ATP tour. He made two singles finals, at the 2011 Santiago tournament (losing to Tommy Robredo) and at the 2014 Barcelona tournament (losing to Kei Nishikori). He also made the doubles final at the 2012 Gstaad tournament (with Robert Farah).
This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.