FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Big Brother Season 27
Quiz about Big Brother Season 27

"Big Brother" Season 27 Trivia Quiz


Well we've gone through another season of "Big Brother". This 2025 season, our houseguests spent their summer in the "Big Brother" house, courtesy of "Hotel Mystere".

A multiple-choice quiz by ebanks120. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Big Brother

Author
ebanks120
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
421,078
Updated
Oct 03 25
# Qns
15
Difficulty
New Game
Avg Score
7 / 15
Plays
18
Last 3 plays: Guest 73 (15/15), Kabdanis (6/15), briarwoodrose (15/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which houseguest was revealed to be the Mastermind's accomplice? Hint


Question 2 of 15
2. What professional baseball team did Zach play for?
Hint


Question 3 of 15
3. What did Ashley do in the bathroom of Vince's HOH room for ninety minutes? Hint


Question 4 of 15
4. Who stole Rylie's HOH as a result of the interrogation twist? Hint


Question 5 of 15
5. Which former "Big Brother" winner won the power of veto on Keanu's behalf? Hint


Question 6 of 15
6. Which houseguest changed their eviction vote from Kelley to Jimmy to no avail? Hint


Question 7 of 15
7. What food item was Adrian obsessed with? Hint


Question 8 of 15
8. Who of the following was a member of the Judges Alliance? Hint


Question 9 of 15
9. What did Keanu say to Ava that caused her to snap at him? Hint


Question 10 of 15
10. Which houseguest was unexpectedly eliminated from the game as a result of the White Lotus twist? Hint


Question 11 of 15
11. In the Week 5 Power of Veto competition, Zach gave Will a trip to what international city? Hint


Question 12 of 15
12. How many Masterminds were there? Hint


Question 13 of 15
13. What was Vince's girlfriend's name? Hint


Question 14 of 15
14. Who won $50,000 for being "America's Favorite Houseguest"? Hint


Question 15 of 15
15. Which houseguest won "Big Brother" season 27, taking home the $750,000 USD grand prize? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 73: 15/15
Today : Kabdanis: 6/15
Today : briarwoodrose: 15/15
Today : lethisen250582: 15/15
Today : Kalibre: 4/15
Today : GoodVibe: 2/15
Today : tmathew21: 5/15
Today : Guest 90: 0/15
Today : wdstk: 14/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which houseguest was revealed to be the Mastermind's accomplice?

Answer: Amy

One of the first twists of the season was the Mastermind accomplice twist. The way it works is that there are sixteen houseguests and one accomplice totalling seventeen people in the house. The sixteen houseguests already vying for the $750,000 grand prize must vote on who they think the mastermind's accomplice is. If they guess wrong, then the accomplice becomes the seventeenth houseguest in the running for 3/4 of a million dollars. If they guess right, then the person revealed as the accomplice was eliminated from the game.

The accomplice was Amy, whom no one voted for. I guess they thought someone as motherly and pretty as Amy is least likely to be an accomplice of the Mastermind. She covered her tracks well.
2. What professional baseball team did Zach play for?

Answer: Washington Nationals

Zach Cornell played Minor League baseball known as the "Fredericksburg Nationals", a minor league affiliate to the "Washington Nationals".
3. What did Ashley do in the bathroom of Vince's HOH room for ninety minutes?

Answer: take a shower

During Vince's first HOH reign, Ashley asked him if she could borrow his bathroom to take a shower. Even though she said it was going to be ten minutes, it actually ended up much longer. Many of the other houseguests thought that was inconsiderate and self-centered.
4. Who stole Rylie's HOH as a result of the interrogation twist?

Answer: Mickey

This is one of two secret powers awarded at the "BB Break In" HOH competition. In this competition, Mickey won the right to overthrow the current HOH given that the current HOH didn't correctly guess who dethroned him/her in what was called an HOH interrogation.

In week 4, Rylie won HOH and shortly after, Mickey went into the Diary Room and unleashed her power, activating the HOH interrogation. If Rylie guessed wrong, his HOH duties immediately went to Mickey, which actually happened when he guessed that Ashley was the one that dethroned him. If he guessed Mickey, he would have remained HOH and Mickey's secret power would have been out of play.
5. Which former "Big Brother" winner won the power of veto on Keanu's behalf?

Answer: Kaycee

This is one of two secret powers awarded at the "BB Break In" HOH competition. The way this secret power wored is that Keanu got an opportunity for someone to play alongside him to win the Power of Veto. If that person won, he/she would have won it for Keanu.

The person who played alongside Keanu was Kaycee, the winner of "Big Brother" season 20. She won that particular veto competition and granted Keanu safety for another week. They don't call her the veto queen for nothing.
6. Which houseguest changed their eviction vote from Kelley to Jimmy to no avail?

Answer: Ashley

In week 4, the final nominees for eviction were Kelley and Jimmy. Before Ashley cast her vote, Rachel, who was leaving the Diary Room, seemed to be telling her something. When Ashley made it into the Diary Room, she hesitated and it took her a while to vote. Finally, she cast her vote to evict Kelley.

As she was making her way back into the living room, Ashley rushed back into the Diary Room and frantically changed her eviction vote to Jimmy. Julie said there were no vote changes and only the first vote was validated.
7. What food item was Adrian obsessed with?

Answer: bread

He was even seen in the backyard going on a date with a loaf of bread.
8. Who of the following was a member of the Judges Alliance?

Answer: Morgan

The Judges Alliance consisted of Morgan, Rachel, Vince, Will, and Ashley.
9. What did Keanu say to Ava that caused her to snap at him?

Answer: "I believe you have a prompt"

Ava was hosting the veto competition "Flee the Scene" in which Keanu won. Upon winning Keanu noticed no cheering or congratulatory statements from anyone. That's when he told Ava "I believe you have a prompt", explaining the usual "congratulations you have won the power of veto".

Instead she snapped back at him saying "you believe you have a what" like she was disrespected. Who would have thought a peace loving hippie would have such an edge to her?
10. Which houseguest was unexpectedly eliminated from the game as a result of the White Lotus twist?

Answer: Rachel

As part of the Mastermind's "Month of Mayhem", the houseguests were invited to this resort called the "White Locust". The "White Locust" was like a typical spa and resort, except that it came with a major twist. There was a competition involving a hamster wheel appropriately known as the "Hamster Wheel of Death".

The way that worked is that each houseguest needed to maneuver a ball through a maze within a certain period of time. Each subsequent houseguest had to complete it but with one minute less than the person before them.

When it was Rachel's turn, she had 3:30 to complete it. Unfortunately for her the clock struck zero, and her elimination sent shockwaves in the "Big Brother" house and within the "Big Brother" community.
11. In the Week 5 Power of Veto competition, Zach gave Will a trip to what international city?

Answer: London

This was a classic prize and punishment veto competition. Zack received a trip to London as one of the prizes. He knew that Will always wanted to go to London, so out of the goodness of his heard, he gave the trip to Will.
12. How many Masterminds were there?

Answer: Three

The three Masterminds were Eric from season 8, Jessie from seasons 10 and 11, and Frankie, from season 16.
13. What was Vince's girlfriend's name?

Answer: Kelsey

Despite being in a relationship with Kelsey, Vince spent nearly every waking moment with Morgan, even sharing a bed with her. She was noticeably absent, not in Vince's supporting section on the live finale. I guess Vince lost the grand prize and the girl.
14. Who won $50,000 for being "America's Favorite Houseguest"?

Answer: Keanu

For the majority of the season, it was pretty much Keanu vs. the house. He has gained so much support from "Big Brother" fans who thought he was singled out and unfairly targeted week after week. When it seemed it was his week to go, he won vetos and Blockbusters in moments when it really mattered. In the end he won "America's Favorite Houseguest" with more that 65% of the vote.
15. Which houseguest won "Big Brother" season 27, taking home the $750,000 USD grand prize?

Answer: Ashley

Ashley won by a vote of 6-1. What a "Big Brother" underdog victory for Elle Woods 2.0!
Source: Author ebanks120

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/3/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us