FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Outlast
Quiz about Outlast

Outlast Trivia Quiz


This quiz is on the horror game called "Outlast" for PC, PS4, and Xbox One that released in 2013. This will be the death of you. Test your luck!

A multiple-choice quiz by Justinc915. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. O

Author
Justinc915
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
421,454
Updated
Oct 16 25
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
21
Last 3 plays: Guest 38 (3/10), Triviaballer (10/10), workisboring (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. At the beginning of the game, we see an investigative journalist named Miles Upshur driving to the Mount Massive Asylum and listening to the radio. As soon as he gets to the Asylum he gets out of his car. What color is his car? Hint


Question 2 of 10
2. The first jump scare involves a man hanging then falling. Which room does this occur in? Hint


Question 3 of 10
3. Miles carries a gun.


Question 4 of 10
4. During most of the game, a large foe rips peoples heads off when he comes across them. He even refers to Miles as "Little Pig". Who is this guy? Hint


Question 5 of 10
5. What is one object that you can pick up during the course of the game? Hint


Question 6 of 10
6. During the game, Miles come across two naked twins. What do they do when he first encounters them? Hint


Question 7 of 10
7. In the Male Ward Basement, while being chased by three variants, Miles meets a man by the name Richard Trager who tells him to get into a dumbwaiter if he wants to live. Miles ultimately knocks him out, straps him in a wheelchair, and takes him to a torture room. How does Trager torture miles? Hint


Question 8 of 10
8. In the Female Ward, you are required to find three fuses.


Question 9 of 10
9. In the underground lab we see Chris Walker for the very last time as he finally decides to kill Miles once and for all. A chain of events end up occurring and what happens? Hint


Question 10 of 10
10. Does Miles escape the whole building successfully?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 38: 3/10
Oct 18 2025 : Triviaballer: 10/10
Oct 17 2025 : workisboring: 3/10
Oct 17 2025 : Strike121: 4/10
Oct 16 2025 : lethisen250582: 10/10
Oct 16 2025 : Guest 68: 10/10
Oct 16 2025 : Guest 174: 10/10
Oct 16 2025 : Kabdanis: 5/10
Oct 16 2025 : Rizeeve: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the beginning of the game, we see an investigative journalist named Miles Upshur driving to the Mount Massive Asylum and listening to the radio. As soon as he gets to the Asylum he gets out of his car. What color is his car?

Answer: Red

As soon as he gets out, you can see it's a red Jeep.
2. The first jump scare involves a man hanging then falling. Which room does this occur in?

Answer: Library

The jump scare appears to happen in the library, forcing the player to use their camcorder and night vision to see in the dark. As soon as we explore the room we witness a bunch of heads on each shelf and then a man who is struck by a pole tells Miles how dangerous the place is. He needs to get out.
3. Miles carries a gun.

Answer: False

Miles only carries a camcorder which includes night vision because it gets dark most of the time when you play the game.
4. During most of the game, a large foe rips peoples heads off when he comes across them. He even refers to Miles as "Little Pig". Who is this guy?

Answer: Chris Walker

Chris Walker is a big strong guy who can pick up a fully grown man and rip his head off with ease. Throughout the entire game his primary target is Miles.
5. What is one object that you can pick up during the course of the game?

Answer: Batteries

Batteries are seen around the game and used to help the player see through the dark with night vision (because of the battery power in your camcorder). As you up the difficulty you lose battery power quicker and can only carry a certain amount of batteries.

You can also pick up documents that include information about the asylum.
6. During the game, Miles come across two naked twins. What do they do when he first encounters them?

Answer: They talk about the idea of killing Miles

After pressing two pumps and activating the generator in the basement, Miles heads to the security room where he is ambushed by Father Martin, who originally found Miles at the beginning of the game and told him that he could not leave yet (because he needed to explore the whole asylum).

He is then taken in a room where he is awakened after being injected with a needle, and he works his way around just to see the twins. The twins discuss how to kill him, talking about taking out his liver and tongue despite father Martin telling them to leave Miles alone.
7. In the Male Ward Basement, while being chased by three variants, Miles meets a man by the name Richard Trager who tells him to get into a dumbwaiter if he wants to live. Miles ultimately knocks him out, straps him in a wheelchair, and takes him to a torture room. How does Trager torture miles?

Answer: By cutting one finger on each side of his hands with shears

Richard Trager appears to be speaking to the player in a friendly and relaxed voice and refers to him as "Buddy". Crazy as this guy is, he instantly cuts Miles fingers, having cut off his ring finger on his left hand and his index finger on his right hand, leaving miles helpless and screaming and agony. Luckily, Miles manages to escape Trager and kills him by crushing him in the elevator.

In my honest opinion, he is much crazier than any other enemy in the game.
8. In the Female Ward, you are required to find three fuses.

Answer: True

Once you get to the Female Ward, you will need to find three fuses. They will be located in three different rooms. Once you find all three fuses, you will put them in a machine to gain a key behind a grate to access a door that will take you upstairs.
9. In the underground lab we see Chris Walker for the very last time as he finally decides to kill Miles once and for all. A chain of events end up occurring and what happens?

Answer: Chris is killed by the Walrider

A crazy event occurs when Miles first encounters the Walrider and is forced to run away from him to get to a door. As soon as he gets to the door, Chris Walker grabs him and throws him and he's about to kill him. Then comes the Walrider who, incredibly strong and able to overpower any character, picks Chris up and begins slamming him from wall to wall.

He throws him right through a vent with blood splattering everywhere.
10. Does Miles escape the whole building successfully?

Answer: No

At the very end of the game, Miles is then attacked by the Walrider too. Before this event happens, the player must disable Billy's life-support with the instructions of Dr. Wernicke. After successfully doing that Billy is attacked by the Walrider and drops 100 feet from the air to the ground.

The Walrider attack Miles once more which leads Miles to limp his way out to the exit. As he comes across a door we see Dr. Wernicke and a group of soldiers shoot at Miles and he drops dead to the ground.

As the screen goes black, you can also hear Dr. Wernicke tell Miles that he has become a host and a bunch of soldiers scream as they are attacked by the Walrider.
Source: Author Justinc915

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Overcooked! Tough
2. Operation Flashpoint - Coldwar Crisis Difficult
3. Outcast Average
4. Otto Matic Average

10/19/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us