FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Law Really Is an Ass Mr Dickens
Quiz about The Law Really Is an Ass Mr Dickens

The Law Really Is an Ass, Mr Dickens Quiz


Here are a few laws still on the books in America from a time when these laws were considered necessary. Why, I'm not sure. So settle yourself down and be prepared for a chuckle or two while court is in session.

A multiple-choice quiz by Creedy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. The Law
  8. »
  9. U.S. Law

Author
Creedy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
318,647
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
971
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (8/15), panagos (14/15), Guest 4 (4/15).
- -
Question 1 of 15
1. In Florida, unmarried women are still not allowed to do what on a Sunday? Hint


Question 2 of 15
2. In Florida, it is illegal to have sexual relations with what? Hint


Question 3 of 15
3. Still law in Florida today, it is considered an offence to do what? Hint


Question 4 of 15
4. In Alabama, the death penalty can be put in place for anyone putting what on a railroad track? Hint


Question 5 of 15
5. In Wisconsin, whenever two trains meet at an intersection of track, what is the legal procedure? Hint


Question 6 of 15
6. In Arizona, donkeys are not allowed to do what? Hint


Question 7 of 15
7. In Arkansas, what can a man still legally do to his wife? Hint


Question 8 of 15
8. In Arkansas, a driverless vehicle is not allowed to do what? Hint


Question 9 of 15
9. In Connecticut, for a pickle to be legally a pickle, it must have the ability to do what? Hint


Question 10 of 15
10. In Georgia on Sundays, what are you not allowed to carry in your back pocket? Hint


Question 11 of 15
11. In Indiana it is illegal for a man to do what in public? Hint


Question 12 of 15
12. In Iowa, who must play the piano without being paid for the service? Hint


Question 13 of 15
13. In Louisiana, it is illegal to rob a bank and then do what? Hint


Question 14 of 15
14. In New Hampshire, what is it illegal for citizens to do on Sundays?

Hint


Question 15 of 15
15. In West Virginia, what is prohibited whilst under water? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 174: 8/15
May 15 2024 : panagos: 14/15
May 02 2024 : Guest 4: 4/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Florida, unmarried women are still not allowed to do what on a Sunday?

Answer: Go parachuting

This was considered immodest behaviour on the part of unmarried women and liable to inflame the senses of the male of the species. Apparently, married women who were rash enough to leap out of planes on Sundays lack the same appeal.
2. In Florida, it is illegal to have sexual relations with what?

Answer: A porcupine

It is unclear whether this law was put in place to protect the interests of unfortunate porcupines, or of desperate gentlemen, but in either case, this law has my hearty endorsement.
3. Still law in Florida today, it is considered an offence to do what?

Answer: Shower naked

Many bathrooms of the time were public bathrooms, and to be seen showering completely naked in such locations was to invite disaster, either by way of assault, or by having one's clothing stolen, or by contravening the laws of public decency.
4. In Alabama, the death penalty can be put in place for anyone putting what on a railroad track?

Answer: Salt

It was believed that putting salt on a railroad track would interfere with the traction of the wheels of the train, thus causing an accident. Since the law was enacted, it has been established that salt on the tracks has no effect at all. The law, however, still remains.
5. In Wisconsin, whenever two trains meet at an intersection of track, what is the legal procedure?

Answer: Neither shall proceed until the other has

This badly worded law was established in an attempt to prevent the incidence of train accidents at a time when many more trains were around than there are today. However, this law could also possibly explain why, even today, many trains are still late in arriving at their destinations.
6. In Arizona, donkeys are not allowed to do what?

Answer: Sleep in bathtubs

This is apparently the result of a 1924 case where a man's donkey began sleeping in an old bathtub that was supposed to hold its drinking water. During a flood, both the donkey and tub were washed away. The rescue attempt created a lot of time and effort for the annoyed locals, who, as a result, got up a petition for the law to be enacted.
7. In Arkansas, what can a man still legally do to his wife?

Answer: Beat her, but not more than once a month

This archaic law is a leftover from the days when wives were considered more the property of their husbands rather than their partners in life. The law was instigated in order to protect women from too regular a beating at the hands of their devoted spouses.
8. In Arkansas, a driverless vehicle is not allowed to do what?

Answer: Exceed 60 miles an hour

This law eventuated as a result of people, in the early days of automobiles, leaving their slow travelling vehicles to deliver goods etc before running back to the still moving vehicles and boarding them again. It took considerable energy to start a motor car in those days.

This usually involved having to very briskly turn a crankshaft several times round until the engine turned over. The crankshaft was located at the front of the vehicle - and it could sometimes take five to ten minutes of energetic turning to get the vehicle started each time.
9. In Connecticut, for a pickle to be legally a pickle, it must have the ability to do what?

Answer: Bounce

Apparently this was a test carried out frequently on samples of pickles to ensure they were suitable for preserving. Pickles sampled from any group which did not bounce were liable to spoil too quickly. This had to do with the correct balance between oxygen and water within the cucumbers used for pickling.
10. In Georgia on Sundays, what are you not allowed to carry in your back pocket?

Answer: An ice cream cone

This law was created following the assault on a Georgian church minister. The minister complained too vehemently that the ice cream cone in the back pocket of one of his younger parishioners had dripped all over the new carpet in his church. The boy's mother took offence at the minister's comments and assaulted him with her parasol.
11. In Indiana it is illegal for a man to do what in public?

Answer: Become sexually aroused

As a result of a local travelling salesman becoming a little too agitated prior to entering a house of ill repute in Indiana, and shocking a nearby group women on their way to church, the birth of this law came about. I hate to sound indelicate, but - er - how does one go about enforcing such a law?
12. In Iowa, who must play the piano without being paid for the service?

Answer: One-armed people

Following the American Civil War, many veterans attempted to earn a living in any manner they could. Unfortunately the audience of one one-armed veteran's attempt to tickle the ivories failed to appreciate his services both to them and to his country - and refused to pay for his services. The court case which ensued saw the enactment of this law.
13. In Louisiana, it is illegal to rob a bank and then do what?

Answer: Shoot the teller with a water pistol

This followed an actual incident when a light-hearted bank robber shot a water pistol at a terrified teller. The teller promptly had a seizure and later sued the bank for failing to offer adequate protection to its employees.
14. In New Hampshire, what is it illegal for citizens to do on Sundays?

Answer: Relieve themselves while looking up

On Sundays, it was considered irreligious if suddenly called upon to relieve oneself on a nearby unsuspecting bush, to be looking up to the Lord's throne on high while the task was being carried out. Instead, out of respect and reverence for this day, the eyes had to be meekly lowered to the ground until the job was finished. Good to the last drop, you could say.
15. In West Virginia, what is prohibited whilst under water?

Answer: Whistling

This isn't about scaring the fish as you may be inclined to think, and is not nearly as silly as it sounds. For recreational diving, whistles, used underwater, are best reserved for emergencies to get attention so that hand signals can then be used. An excess of whistling is a little like crying wolf and a loss of life could be the result of too many wolf whistles being ignored. Ah me, memories are sweet.
Source: Author Creedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series History Allsorts 5:

Ten quizzes on various historical topics. Have fun. "History never really says "Goodbye". History says "See you later"...Eduardo Galeano.

  1. There's Many a Slip Betwixt Cup and Lip Tough
  2. The Law Really Is an Ass, Mr Dickens Tough
  3. All About Beards Average
  4. Hail To The Chief Average
  5. The Disastrous Marriage of George IV Average
  6. Sumptuary Laws Average
  7. Australia's Colourful Prime Ministers Average
  8. Hey, It Works Better If You Plug It In! Very Easy
  9. Baroque History For Kids! Easier
  10. Inventions Which Helped Develop Trade Easier

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us