FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Thematic Furniture Quizzes, Trivia and Puzzles
Thematic Furniture Quizzes, Trivia

Thematic Furniture Trivia

Thematic Furniture Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Objects

Fun Trivia
23 Thematic Furniture quizzes and 230 Thematic Furniture trivia questions.
1.
Pass This Way
  Pass This Way   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
This quiz takes you by a few different doors and gates around the world. See if you can answer a few general knowledge questions as you pass the thresholds.
Average, 10 Qns, suomy, Jul 17 21
Average
suomy
Jul 17 21
1888 plays
2.
  Connect the Furniture #2   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
You know the drill. Match these items of furniture with words to create common terms.
Very Easy, 10 Qns, zorba_scank, Apr 22 21
Very Easy
zorba_scank gold member
Apr 22 21
1559 plays
3.
  Connect the Furniture   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
These common items of furniture take on a whole new meaning when they are paired with other words. Can you find the right match?
Very Easy, 10 Qns, zorba_scank, Apr 22 21
Very Easy
zorba_scank gold member
Apr 22 21
1530 plays
4.
  Table Label: What's My Name?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A number of tables have contributed to this quiz. They are wondering if you can identify them by the clues they each provide. Good luck!
Very Easy, 10 Qns, mlcmlc, Apr 22 21
Very Easy
mlcmlc gold member
Apr 22 21
2702 plays
5.
  Clocks that Never Really Were, 1st Hour editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Chronometers, timepieces, watches and clocks abound. How many of these fictional ones can you sort?
Average, 10 Qns, FatherSteve, Apr 22 21
Average
FatherSteve gold member
Apr 22 21
867 plays
6.
  ...And So to Bed   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Avant-GardZ present - our first team quiz! It's all about beds (in some way or another), so get comfy and give it a try!
Average, 10 Qns, guitargoddess, Apr 22 21
Average
guitargoddess gold member
Apr 22 21
1057 plays
7.
  Chest   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
There are lots of different sorts of chest: can you pick the right one from the description?
Very Easy, 10 Qns, davejacobs, Apr 22 21
Very Easy
davejacobs
Apr 22 21
818 plays
8.
  Take a Seat   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Take a seat and enjoy this quiz about chairs and those who inspired, designed or used them, compiled by the team We'd Rather Have Wine, for the Amazing Trivia Race 2.
Average, 10 Qns, invinoveritas, Apr 22 21
Average
invinoveritas gold member
Apr 22 21
2110 plays
9.
  Trivia Reflections   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Alice managed to step into a mirror, but my name isn't Alice so I'll just do a quiz about them instead.
Easier, 10 Qns, 480154st, Jan 22 23
Easier
480154st gold member
Jan 22 23
306 plays
10.
  My Adventures Through the Ventilation Duct   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There are probably more instances than you realize where characters of movies, video games, and TV shows crawl around ventilation ducts. This quiz will explore just ten of those marvelous adventures! Thanks to kyleisalive for this quiz suggestion!
Average, 10 Qns, salami_swami, Apr 22 21
Average
salami_swami gold member
Apr 22 21
554 plays
trivia question Quick Question
Moving staircases are escalators; in 1896, where was the world's first working escalator installed?

From Quiz "How Many More Stairs?"




11.
  Lie Down on the Couch   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If it's not comfortable enough though, we have some more types of seats that you can choose from.
Average, 10 Qns, zorba_scank, Apr 22 21
Average
zorba_scank gold member
Apr 22 21
693 plays
12.
  How Many More Stairs?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As Eddie Cochran (almost) said, there are three steps to quizzing. Step one, you find a quiz to do. Step two, this quiz was made for you. Step three, you cuss and stare so blankly. Welcome to a stairway quiz.
Average, 10 Qns, 480154st, Apr 22 21
Average
480154st gold member
Apr 22 21
325 plays
13.
  Mirror, Mirror, On The Wall    
Multiple Choice
 10 Qns
The questions in this quiz all have something to do with mirrors or reflections.
Average, 10 Qns, Cath8rine, Apr 22 21
Average
Cath8rine gold member
Apr 22 21
360 plays
14.
  Lamps That Never Really Were    
Multiple Choice
 10 Qns
Lamps dispel the darkness and symbolize enlightenment. How many of these lamps from fiction can you recognize?
Average, 10 Qns, FatherSteve, Apr 22 21
Average
FatherSteve gold member
Apr 22 21
395 plays
15.
  Clocks that Never Really Were, 3rd Hour   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Chronometers, timepieces, watches and clocks abound. How many of these fictional ones can you sort?
Average, 10 Qns, FatherSteve, Apr 22 21
Average
FatherSteve gold member
Apr 22 21
472 plays
16.
  Excuse Me, You're in My Seat    
Multiple Choice
 10 Qns
The theme is seats or sitting. Please, take a seat and play!
Average, 10 Qns, DizWiz, Apr 22 21
Average
DizWiz gold member
Apr 22 21
527 plays
17.
  Clocks that Never Really Were, 2nd Hour   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Chronometers, timepieces, watches and clocks abound. How many of these fictional ones can you sort?
Average, 10 Qns, FatherSteve, Apr 22 21
Average
FatherSteve gold member
Apr 22 21
470 plays
18.
  Pass Through the Door    
Multiple Choice
 10 Qns
It's a quiz about doors! Trust me, it's much more exciting than it sounds.
Average, 10 Qns, Joepetz, Apr 22 21
Average
Joepetz gold member
Apr 22 21
500 plays
19.
  Clocks that Never Really Were, 4th Hour    
Multiple Choice
 10 Qns
Chronometers, timepieces, watches and clocks abound. How many of these fictional ones can you sort?
Average, 10 Qns, FatherSteve, Apr 22 21
Average
FatherSteve gold member
Apr 22 21
400 plays
20.
  It's Curtains for You!    
Multiple Choice
 10 Qns
"Curtains for You" may mean you are about to be killed. Or, it may mean you know something about window coverings, films, or music. Have fun finding out.
Average, 10 Qns, gable, Apr 22 21
Average
gable gold member
Apr 22 21
765 plays
21.
  The Password Code is Door    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is a mish-mash of things involving doors... or maybe revolving doors. Please enjoy!
Difficult, 10 Qns, alexis722, Apr 22 21
Difficult
alexis722
Apr 22 21
529 plays
22.
  Just Like Clockwork!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz was proposed by Johnnycat777. It sounded intriguing, so let's hope it runs like clockwork. Have fun!
Tough, 10 Qns, alexis722, Apr 22 21
Tough
alexis722
Apr 22 21
492 plays
23.
  BEDspread    
Multiple Choice
 10 Qns
We spend about a third of our lives there - surely it deserves its own quiz!
Tough, 10 Qns, wajo, Apr 22 21
Tough
wajo
Apr 22 21
593 plays

Thematic Furniture Trivia Questions

1. Who sang about "The Man In The Mirror" on his 1987 "Bad" album?

From Quiz
Trivia Reflections

Answer: Michael Jackson

"Man In The Mirror" was Jackson's fourth single from "Bad" and like the three previous releases ("I Just Can't Stop Loving You", "Bad", "The Way You Make Me Feel") it reached number one on the American charts. One of the songwriters for "Man In The Mirror" was Siedah Garrett, with whom Jackson performed the duet "I Just Can't Stop Loving You".

2. Each step, on a normal staircase, is made of two parts, but what are they called?

From Quiz How Many More Stairs?

Answer: Tread and Riser

The tread is part of the step that you place your foot on and the riser is the vertical piece below it. In open stairs, the riser is omitted, leaving just the tread attached to a frame called a stringer.

3. In which palace would you expect to see the famous Hall of Mirrors?

From Quiz Mirror, Mirror, On The Wall

Answer: Versailles

The Hall of Mirrors in the Palace of Versailles is 73 meters long. 357 mirrors are framed in the 17 arches opposite the windows, reflecting the marble pillars and statuary, gold columns and crystal chandeliers. Work on the huge room started in 1678 and went on for six years. At that time mirrors were very high-end luxury items and to have so many large ones in one hall added to the extreme opulence of the palace. After World War One, the peace treaty, known as the Treaty of Versailles, was signed here on 28 June 1919. Today the hall is used by the French government for official state occasions, such as banquets in honour of foreign heads of state.

4. "The Secret of the Old Clock" was the first-ever mystery in which long-running series of books for girls?

From Quiz Clocks that Never Really Were, 4th Hour

Answer: Nancy Drew

The first Nancy Drew mystery was published in 1930 and ran to 175 volumes before being remade into another series ("The Nancy Drew Files") which ran 124 titles. The books were ostensibly written by Carolyn Keene but this is a nom de plume for a succession of ghostwriters. The first was Mildred Wirt Benson who wrote to plot outlines provided by publisher Edward Stratemeyer.

5. Which Mother Goose rhyme contains the lines "The mouse ran up the clock; The clock struck one, and down he run"?

From Quiz Clocks that Never Really Were, 3rd Hour

Answer: Hickory Dickory Dock

Children's verse unattributable to any other source is often credited to Mother Goose, an unknown and fictitious author. Her name is a sort of shorthand for the oral tradition. The earliest recorded printed version of "Hickory Dickory Dock" is in "Tommy Thumb's Pretty Song Book" (London: 1744).

6. In Lewis Carroll's "Alice's Adventures in Wonderland," which character keeps looking at his pocket watch and fussing about how late he is?

From Quiz Clocks that Never Really Were, 2nd Hour

Answer: The White Rabbit

In the book, the White Rabbit says "Oh dear! Oh dear! I shall be too late!" In the Walt Disney's 1951 movie, he says "I'm late! I'm late! For a very important date! No time to say hello, goodbye! I'm late! I'm late! I'm late!"

7. Which dystopian novel by George Orwell begins "It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen"?

From Quiz Clocks that Never Really Were, 1st Hour

Answer: 1984

Since most clocks which sound the hours follow twelve with one, the effect created by a clock striking thirteen in Orwell's "1984" is unnerving. The underlying sense is that, if one cannot rely upon the clock to tell the truth, probably no other authoritative source is reliable, either. Or there is the riddle recalled from childhood: "What time is it when the clock strikes thirteen?" The answer is "Time to get a new clock!"

8. In the 1983 movie "A Christmas Story," The Old Man (Ralphie's father) wins a lamp as a "major award." In what shape is it?

From Quiz Lamps That Never Really Were

Answer: a woman's leg

The "major award" arrives in a box marked "FRAGILE" and "THIS SIDE UP." The old man, assuming it must be from Italy, insists that the first word be pronounced "frah-JEE-lay" which he claims to be the Italian pronunciation. The lamp is in the shape of a woman's leg, wearing black fish-net stockings.

9. "The Doors" was a rock band featuring which artist?

From Quiz The Password Code is Door

Answer: Jim Morrison

Jim Morrison died of heart failure in a bathtub in Paris in 1971. He is buried in Pere Lachaise Cemetery. Jim was an intelligent, well-read and bizarre individual and gained notoriety for his drinking, drug use and objectionable behavior; he spent some time in jail. Morrison's love of reading and his perusals of existentialist literature made him a charismatic figure on stage and a great writer of poetry and lyrics. After Morrison's death the remaining members of The Doors, an American rock band that played everything from psychedelic rock to blues, jazz and hard rock. continued playing as a trio until disbanding in 1973. They were: Ray Manzarek on keyboard, John Densmore on drums, and Robby Krieger on guitar. The Doors released eight albums between 1967 - 1971, Only one of these failed to make the top ten Billboard list. They garnered 21 gold, 14 platinum and 5 multi-platinum album awards in the U.S. In 1993, The Doors were inducted into the Rock and Roll Hall of Fame.

10. Which royal animal would you be riding if you were using a seat known as howdah?

From Quiz Lie Down on the Couch

Answer: Elephant

A howdah was used by erstwhile royals in India while riding elephants during hunting or while engaged in war. The seat is fitted with a canopy to provide shade and protection from the elements. It also has a railing so that the rider can maintain balance. The symbol of the elephant and castle is believed to have its origins in this practice.

11. The classic dystopian film "A Clockwork Orange" was directed by whom?

From Quiz Just Like Clockwork!

Answer: Stanley Kubrick

Written in 1962 by Anthony Burgess, "A Clockwork Orange" was produced as a film in 1971, starring Malcolm McDowell as Alex DeLarge. Alex and his "droogs" live in a violent world and have become desensitized to the effects of their actions on others. They spend their time drinking drugged milk, stealing, beating up people, and speaking 'nadsat' a modern language comprised mostly of Cockney English and Russian. In their hedonistic world there appear to be no consequences. When Alex is sentenced to fourteen years in prison for murder, he volunteers for aversion therapy to reduce his sentence. He is conditioned to react to his favorite piece of music, "The Ninth Symphony" by Ludwig Von, by getting nauseated and frightened, rather than violent and aroused.

12. In the animated television series "The Flintstones", where did Fred and Wilma live?

From Quiz ...And So to Bed

Answer: Bedrock

Fred Flintstone, his wife Wilma and baby daughter Pebbles resided in the fictional town on Bedrock, in "The Flintstones"(1960). Bedrock was a Stone Age-era midsized city, with both residential and 'downtown' areas. On the show, the Flintstone family lived next door to their best friends, Barney, Betty and Bam Bam Rubble.

13. Which movie is known for a murder scene featuring a shower curtain?

From Quiz It's Curtains for You!

Answer: Psycho

Alfred Hitchcock's 1960 film, "Psycho", featured a murder in a shower at the Bates Motel. Anthony Perkins starred and Janet Leigh was his victim. The film was re-made in 1998 by Gus Van Sant.

14. Who was the owner of the Daily Mirror newspaper, discovered drowned off the coast of the Canary Islands in 1991?

From Quiz Trivia Reflections

Answer: Robert Maxwell

Maxwell was born in Czechoslovakia as Ján Ludvík Hyman Binyamin Hoch and lost most of his family in Auschwitz concentration camp. He transferred from the Czech army to the North Staffordshire Regiment of the British Army in 1943 and served with distinction, winning a Military Cross in the process. He became a British subject in 1946 and changed his name in 1948.

15. Whose address was, "The cupboard under the stairs, 4, Privet Drive, Little Whinging, Surrey?"

From Quiz How Many More Stairs?

Answer: Harry Potter

Harry Potter, son of the late Lily and James Potter, lived here with his aunt and uncle, Petunia and Vernon Dursley, in the books by JK Rowling. His living conditions improved once the Dursleys found out that Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry were aware of his home life.

16. Anyone who looked at the face of the snake-haired Gorgon, Medusa, turned to stone. Who slew her by looking only at her reflection?

From Quiz Mirror, Mirror, On The Wall

Answer: Perseus

Perseus managed to behead Medusa by looking at her reflection in a highly polished shield given to him by the goddess Athena. He kept her head to use as a weapon against his enemies: even after death the sight of it petrified anyone who looked at it. Eventually he gave the head to Athena, who placed it on her shield.

17. Which 1946 black-and-white clock-related motion picture starred Orson Welles as a Nazi war criminal pursued by Edward G. Robinson as a Nazi hunter?

From Quiz Clocks that Never Really Were, 4th Hour

Answer: The Stranger

Nazi war criminal Franz Kindler adopts the identity of Charles Rankin to avoid arrest and prosecution. He teaches prep school in New England and his hobby of working with old clocks leads him to participate in the repair of a 300-year-old church clock in the town square. The film's denouement takes place in that clock's tower.

18. Which Jim Henson movie features a 13-hour clock which counts down the time a girl has to rescue her baby brother from the Goblin King?

From Quiz Clocks that Never Really Were, 3rd Hour

Answer: Labyrinth

Clocks are central to Henson's "Labyrinth" from the clock which strikes seven in the opening scene through the clock which counts down the time she has to prevent her little brother from being turned into a goblin. The faces of clocks appear in both the real world and the world of the Goblin King (David Bowie). The soundtrack includes a song entitled "Thirteen O'clock." In the end, Sarah wakes up in her own living room as the clock strikes midnight.

19. Bill Murray keeps waking up to Sonny & Cher's "I Got You Babe" on the clock radio in which 1993 comedic American film?

From Quiz Clocks that Never Really Were, 2nd Hour

Answer: Groundhog Day

Murray plays Phil Connors, a TV weatherman sent to Punxsutawney, Pennsylvania to cover the Groundhog Day observance where Punxsutawney Phil (a groundhog) predicts the weather. He gets caught in a time loop where the day repeats endlessly. His attempts to destroy the clock radio in order to escape the loop were fruitless.

20. In the first "Back to the Future" movie (1985), what event on 12 November 1955 recharges the DeLorean and allows Marty McFly to return home from the past?

From Quiz Clocks that Never Really Were, 1st Hour

Answer: A lightning bolt strikes the clock tower

The clock tower in Hill Valley, California, is crucial to Doc's plan to harness the energy from a lightning strike to provide the 1.21 gigawatts of power necessary to activate the flux capacitor in the DeLorean. This is not the last time that this clock tower figures importantly in the "Back to the Future" trilogy.

21. A two-minute animation about two balanced-arm desk lamps and a ball made cinema history in 1986. Who produced it?

From Quiz Lamps That Never Really Were

Answer: Pixar

Luxo Senior and Luxo Junior are the two lamps portrayed in this computer-animated film. John Lasseter directed. The short, called "Luxo Jr.," was Pixar's first animation after Lasseter left Industrial Light and Magic. The two-minute film took four and a half months to complete.

22. Which cosmetics company, founded in 1910, uses a red door as its trademark logo?

From Quiz Pass Through the Door

Answer: Elizabeth Arden

Elizabeth Arden was founded in 1910 by Florence Nightingale Graham, a.k.a Elizabeth Arden. In July 2012, the company started its "Look Good Feel Better" campaign to empower women suffering from cancer. The red door is the symbol of the company because its spas were once called red door salons.

23. Which book was published by the wife of a former U.K. politician in 2012?

From Quiz The Password Code is Door

Answer: Behind the Black Door

"Behind The Black Door" was written by the wife of former British prime minister, Gordon Brown, and was published by Mrs. Sarah Brown in 2012. It is a memoir of their time living at 10 Downing Street. "Behind The Red Door" is an episode in the second season of the English drama "The Americans" that ran in 2003. "Behind The Blue Door" was a novel written by David Fulmer (1924-2012), published in 2008. The book was nominated for the Shamus Award for best novel. Fulmer wrote several other books. "Behind the Green Door" was a film of questionable taste made in 1972.

24. British author Philip Pullman has written several 21st century novels. Which 2004 novel, illustrated by Paul Barber, another Brit, deals with an apprentice clock-maker and some devilish antagonists?

From Quiz Just Like Clockwork!

Answer: "Clockwork"

Pullman also wrote the trilogy "His Dark Materials", and his "Northern Lights" was made into a film "The Golden Compass". Pullman is a self-proclaimed agnostic atheist, whose works center around supernatural forces. He has won several literary prizes.

25. Which vegetable follows the word 'couch' to describe a lazy person?

From Quiz Excuse Me, You're in My Seat

Answer: potato

The phrase couch potato was first coined in the 1970s. It was a pun on the phrase boob tubers. Couch potatoes are considered lazy individuals who prefer sitting on a couch and watching excessive amounts of television.

26. Name the type of bed that is hinged at one end to store vertically against the wall or inside a closet or cabinet.

From Quiz ...And So to Bed

Answer: Murphy Bed

Murphy beds are metal or wooden frames with a mattress on top. The design is very simple but extremely useful in small homes or apartments. Pull it down for sleeping and the rest of the time, it hides in the wall and conveniently opens up the living space.

27. In addition to Le Corbusier, what twentieth century architect was among the first to design a curtain wall for his buildings?

From Quiz It's Curtains for You!

Answer: Ludwig Mies van der Rohe

German-born Ludwig Mies van der Rohe is known for using the curtain wall -- creating buildings with an internal steel frame and external skin of non-load bearing glass walls. After establishing himself as an architect in Germany, Mies moved to the US at the age of 57, escaping the pressure of the Nazis. He became the head of the Chicago Institution now known as the Illinois Institute of Technology. The United Nations Secretariat building (designed by Le Corbusier and others) and New York's he Seagram Building (designed by Mies and Philip Johnson) are examples of a glass curtain buildings.

28. In 2006, Tim Allen crawled around in a ventilation duct. Of course, he had been turned into a dog and was in an animal testing lab and needed to escape with a bunch of other animals. What movie remake am I talking about?

From Quiz My Adventures Through the Ventilation Duct

Answer: The Shaggy Dog

In "The Shaggy Dog", Tim Allen plays the father, Dave Douglas, in the movie. Dave gets bitten by a hundreds of years old magical dog. The dog bite causes Dave to turn into a dog quite often. His family does not know it, however. During the movie, Dave, as the dog, has to rescue a bunch of different animals from the animal testing lab. They all crawl out through the ventilation ducts.

29. In the 2001 movie "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring", who was invited to look into the Mirror Of Galadriel, where he saw the Shire being destroyed?

From Quiz Trivia Reflections

Answer: Frodo Baggins

The Mirror Of Galadriel is a silver basin of water that could show the viewer "things that were, and things that are, and things that yet may be." In the book by J.R.R. Tolkien, both Frodo and Samwise Gamgee are invited by Galadriel to look into the mirror and while Sam sees a vision of Frodo asleep under a cliff, and of himself climbing an eternal stairway, Frodo sees a vision of a wizard who resembled Gandalf, but the figure was dressed in white and carried a white staff, so Frodo thought that it was Saruman instead.

30. "Stairway to Heaven" is one of Led Zeppelin's most famous songs, but which country singer recorded a cover of it on the 2002 album "Halos & Horns?"

From Quiz How Many More Stairs?

Answer: Dolly Parton

Dolly is no stranger to cover versions having covered artists such as Collective Soul, Bob Dylan, Bon Jovi and Hannah Montana. Incidentally, "Stairway to Heaven" has twice been top ten in UK charts and both were covers. Rolf Harris took it to number seven in 1993 and Far Corporation went to number eight in 1985. When the original by Led Zeppelin was finally released as a single in 2007, it peaked at number 37.

This is category 23830
Last Updated Jun 22 2024 5:56 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.