FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Excuse Me Youre in My Seat
Quiz about Excuse Me Youre in My Seat

Excuse Me, You're in My Seat Trivia Quiz


The theme is seats or sitting. Please, take a seat and play!

A multiple-choice quiz by DizWiz. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Objects
  8. »
  9. Thematic Furniture

Author
DizWiz
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
348,971
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
527
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 89 (8/10), Guest 97 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which one does not belong? I don't think it has a leg to stand on. Hint


Question 2 of 10
2. Which vegetable follows the word 'couch' to describe a lazy person? Hint


Question 3 of 10
3. What woman refused to give up her seat on a bus in Montgomery, Alabama in 1955? Hint


Question 4 of 10
4. In Magic Kingdom at Walt Disney World, there are two statues sitting together on a bench. One is Minnie Mouse, but who is sitting next to her? Hint


Question 5 of 10
5. The song "Sit Down, You're Rockin' the Boat" is from what 1955 movie musical? Hint


Question 6 of 10
6. What do you call an uncovered passenger seat in the back of a car? Hint


Question 7 of 10
7. Who sang "(Sittin' on) The Dock of the Bay"? Hint


Question 8 of 10
8. The electric chair was invented in 1881 by Alfred P. Southwick. What was his profession? Hint


Question 9 of 10
9. What would be considered good seats at an event? Hint


Question 10 of 10
10. Sitting Bull was a member of what Indian nation? The name rhymes with a North and South State. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 15 2024 : Guest 89: 8/10
Jun 03 2024 : Guest 97: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which one does not belong? I don't think it has a leg to stand on.

Answer: hammock

While the other three pieces of furniture have legs, a hammock does not. Hammocks are usually strung between two anchoring beams with cords used at the ends that create a swinging motion. Hammocks are typically found outdoors, under a shady tree and used for an afternoon nap.
2. Which vegetable follows the word 'couch' to describe a lazy person?

Answer: potato

The phrase couch potato was first coined in the 1970s. It was a pun on the phrase boob tubers. Couch potatoes are considered lazy individuals who prefer sitting on a couch and watching excessive amounts of television.
3. What woman refused to give up her seat on a bus in Montgomery, Alabama in 1955?

Answer: Rosa Parks

Rosa Parks was a Civil Rights' activist who refused to give up her seat on a bus to a white passenger. In the 1950s, U.S. busses were segregated by white and colored (African American) sections. Rosa was arrested and lost her job as a seamstress. She became a symbol of the fight for racial equality.

When she died in 2005, she was the first woman to lie in state in the U.S. Capitol's rotunda.
4. In Magic Kingdom at Walt Disney World, there are two statues sitting together on a bench. One is Minnie Mouse, but who is sitting next to her?

Answer: Roy O. Disney

Most people know of the famous "Partners" statues of Walt Disney and Mickey Mouse in Disneyland and Walt Disney World. The same sculptor, Blaine Gibson, created the "Sharing the Magic" statue of Walt's brother Roy O. Disney and Minnie Mouse that sits at the beginning of Main Street in Town Square. Roy handled the financial side of the business, while Walt handled the creative side.
5. The song "Sit Down, You're Rockin' the Boat" is from what 1955 movie musical?

Answer: Guys and Dolls

Stubby Kaye sang the lead in "Sit Down, You're Rockin' the Boat" in the 1955 movie musical "Guys and Dolls". His character was named Nicely-Nicely Johnson. Frank Sinatra sang in the chorus of the song. It was written by Frank Loesser in 1950 for the Broadway play also called "Guys and Dolls".
6. What do you call an uncovered passenger seat in the back of a car?

Answer: rumble seat

The rumble seat provided extra seating on early automobiles. It was also known as the mother-in-law seat because the driver could isolate his wife's mother to a place outside of the auto's main cab. After World War I, rumble seats folded down into the body of the car when not in use.
7. Who sang "(Sittin' on) The Dock of the Bay"?

Answer: Otis Redding

Otis co-wrote "(Sittin' on) The Dock of the Bay" with guitarist Steve Cropper. He recorded the song twice. The second release was in 1968, just a month after Otis died in a plane crash. His song reached number one on the U.S. charts.
8. The electric chair was invented in 1881 by Alfred P. Southwick. What was his profession?

Answer: Dentist

The electric chair was the brainchild of a dentist named Alfred P. Southwick from Buffalo, New York. It was supposed to be a more humane way of execution than hanging. After being strapped to the chair, electrical currents pass into the body, destroying the internal organs and the brain.
9. What would be considered good seats at an event?

Answer: ringside seats

Ringside seats refer to up front or close seating to any main event or action. Sitting ringside at a boxing or wrestling match means to sit in the front row next to the ring or stage. Ringside can also refer to a good viewpoint to watch something happening.
10. Sitting Bull was a member of what Indian nation? The name rhymes with a North and South State.

Answer: Lakota

Sitting Bull was a member of the Lakota nation which was a branch of the Sioux tribe. They were primarily located in North and South Dakota. Sitting Bull's tribe was victorious over General Custer at the Battle of Little Big Horn. In 1890, Sitting Bull was shot in the head by a police officer named Red Tomahawk.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us