FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Goldfinger Quizzes, Trivia and Puzzles
Goldfinger Quizzes, Trivia

Goldfinger Trivia

Goldfinger Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. James Bond

Fun Trivia
5 Goldfinger quizzes and 55 Goldfinger trivia questions.
1.
  Goldfinger Test editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Have you ever wanted to be James Bond? In this quiz you have the chance to take up the role of 007 and face Auric Goldfinger, reliving the events of "Goldfinger" (1964) in first person.
Easier, 10 Qns, Gil_Galad, Dec 13 12
Easier
Gil_Galad
1406 plays
2.
  10 Questions: Goldfinger Multiple Choice Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions about my favorite James Bond film, "Goldfinger."
Easier, 10 Qns, fdgla, May 01 22
Easier
fdgla
May 01 22
4417 plays
3.
  James Bond: "Goldfinger"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz. I hope you enjoy it.
Easier, 10 Qns, yoshiegg812, Mar 25 18
Easier
yoshiegg812
Mar 25 18
1661 plays
4.
  "Shaken Not Stirred" - "Goldfinger"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about one the best James Bond films of all-time, "Goldfinger"! Good luck!
Average, 10 Qns, thewho13rd, Aug 24 09
Average
thewho13rd
1920 plays
5.
  James Bond No. 3 "Goldfinger"    
Multiple Choice
 15 Qns
Sean Connery returns as James Bond in the third installment of the James Bond collection. This non-stop action film ranks as one of the best action films of all time.
Tough, 15 Qns, bertallica, Aug 06 09
Tough
bertallica
2813 plays
trivia question Quick Question
The soundtrack to "Goldfinger", composed by John Barry, is very effective. The title song was memorably sung by which artist?

From Quiz "Goldfinger"





Goldfinger Trivia Questions

1. Who is the villain in this movie?

From Quiz
James Bond: "Goldfinger"

Answer: Auric Goldfinger

Auric Goldfinger is a very smart man. He plans to rob Fort Knox so he can pay off people he owes money to. He is one of the smartest villains in "James Bond" history in my opinion. Oddjob is his henchman. Obviously James Bond is the hero. Max Zorin is the villain in another "James Bond" film.

2. What card game did Auric Goldfinger play in the opening sequence of "Goldfinger"?

From Quiz "Shaken Not Stirred" - "Goldfinger"

Answer: Gin rummy

Goldfinger cheated at it too, with some help from his lovely assistant, Jill Masterson. Jill and Bond took a night off from their jobs and spent it together, before Goldfinger's assistant, Oddjob, covered Jill with golden paint, which killed her.

3. At the start of the movie, Bond sets a bomb to explode on a timer. What time does he set the detonator for?

From Quiz James Bond No. 3 "Goldfinger"

Answer: 12:20

The bomb is set to blow up an illegal operation.

4. Who is Goldfinger's henchman?

From Quiz James Bond: "Goldfinger"

Answer: Oddjob

Oddjob's main weapon is his hat. He uses his hat a lot in the film. It has razor sharp edges that he uses to kill a girl in the woods. He has the skills of an expert marksman.

5. What was the name of the sexy Miami Beach Hotel assistant whom Bond had the pleasure to know in "Goldfinger"?

From Quiz "Shaken Not Stirred" - "Goldfinger"

Answer: Dink

Bond introduced Dink to Felix Leiter - the CIA worker who assists Bond throughout his missions - before 007 told her to go away for a moment to talk with Leiter. We didn't see her again for the rest of the movie.

6. What does Bond say to the guy after he dies in the bathtub?

From Quiz James Bond No. 3 "Goldfinger"

Answer: Shocking

Bond was visiting a lady before his flight, when someone tried to kill him. The lady that Bond was kissing, was part of the murder plot and at the last second, Bond saw a man behind him through the lady's eyes. The man struck her and then Bond killed the man.

7. Goldfinger is the last name of the film's villain. What is his first name?

From Quiz Goldfinger

Answer: Auric

The name Auric literally means containing gold. Gert Frobe played the role of Goldfinger, but had such limited English skills that another actor dubbed in his lines.

8. What type of golf ball does Bond play with?

From Quiz James Bond: "Goldfinger"

Answer: Penfold Heart

The Penfold Heart golf ball is rare to find in my opinion. Goldfinger hits his ball in a bad spot. Knowing that Goldfinger will cheat, Bond walks over and steps on Goldfinger's real ball as Oddjob drops another one is a better spot. At the end of the game, Goldfinger sinks a putt making him win, but Bond cheats by switching Goldfinger's ball with a ball that they weren't allowed to play with, causing Goldfinger to lose.

9. In "Goldfinger", who said the following quote "You like a close shave, don't you"?

From Quiz "Shaken Not Stirred" - "Goldfinger"

Answer: Pussy Galore

Miss Galore, Goldfinger's personal assistant, said this to 007 after he finished shaving in the airplane bathroom. Galore gave Bond the cold shoulder the first time they met, but by the end of the movie, they were seen kissing on a Mid-Atlantic forest.

10. What card is Goldfinger's pigeon holding onto in the game of bridge that Goldfinger needs?

From Quiz James Bond No. 3 "Goldfinger"

Answer: six of spades

Jill Masterson is up on a balcony spying on the game of cards, telling Goldfinger what cards his opponent has. Bond sees this and pays Miss Masterson a visit. Bond then tells Goldfinger to lose $15,000.

11. Goldfinger's verbally challenged manservant, Oddjob, was a lethal aim with his deadly bowler hat. What was the name of the actor who played him?

From Quiz Goldfinger

Answer: Harold Sakata

Sakata was a Hawaiian-born actor who was a professional wrestler for a time. He also won a silver medal at the 1948 Olympics for weight lifting.

12. What bank is Goldfinger going to rob?

From Quiz James Bond: "Goldfinger"

Answer: Fort Knox

This plan is one of Goldfinger's main plans. He needs money to pay people who eventually die from poisonous gas. Because he kills them, he now does not need to pay them, which is the reason why he killd them. An unknown person wearing a gas mask hits a switch, which releases the gas into the room they are in, killing them.

13. Goldfinger owned what type of car in "Goldfinger"?

From Quiz "Shaken Not Stirred" - "Goldfinger"

Answer: Rolls-Royce

The car was made out of 18 carat gold according to the movie. In the novel of the same name, the car was made out of white gold. The Bond vehicles are always an exciting thing to watch for in the films, and "Goldfinger" marked the first time the famous Aston Martin DB5 appeared in a Bond film.

14. What year is the bottle of Dom Perignon that Bond and Jill Masterson are drinking?

From Quiz James Bond No. 3 "Goldfinger"

Answer: 1953

Bond prefers the 1953 vintage.

15. James Bond's car in "Goldfinger" was a wonder to behold. Among its accessories were machine guns, an ejector seat, an oil slick sprayer and a bulletproof shield. What was the make of this car?

From Quiz Goldfinger

Answer: Aston Martin

The Aston Martin DB5 used in "Goldfinger" was also used in the next Bond film, "Thunderball."

16. Who is Goldfinger's personal pilot?

From Quiz James Bond: "Goldfinger"

Answer: Pussy Galore

She is a Bond girl. She doesn't fall for James in the beginning like most of the other Bonds girls do, but she does when they parachute out of Goldfinger's private plane into water. Later, you see them under a parachute. She is a cunning, smart girl.

17. How does Oddjob die?

From Quiz James Bond: "Goldfinger"

Answer: He gets electrocuted

Oddjob is one of the strongest henchmen. He crushes a golf ball with his bare hands. In Fort Knox, Bond and Oddjob are having a fight. Oddjob throws his hat at Bond. He dodges it, but it hits an electrical wire and breaks it - sparks fly out. Bond picks up the hat and throws it at Oddjob, which he dodges. Oddjob picks it up and throws it at Bond again. He dodges it again, but this time, the hat sticks to metal bars next to the electrical wire. As Oddjob goes over to get his hat, Bond dives, grabs the electrical wires, and touches the metal wires together. As Oddjob holds on to his hat, he gets electrocuted and dies.

18. In "Goldfinger", who warned Bond by saying "Choose your next witticism carefully Mr. Bond, it may be your last"?

From Quiz "Shaken Not Stirred" - "Goldfinger"

Answer: Auric Goldfinger

Goldfinger warned him after Bond thanked the villian for the demonstration of his laser. Soon, he planed to demonstrate the laser on 007! Bond bluffed his way out of the laser's path, however, and so our hero was saved.

19. At the beginning of the golf game, Bond and Goldfinger agree to play for money. How much per hole do they agree on?

From Quiz James Bond No. 3 "Goldfinger"

Answer: one shilling

By the end of the golf game they were playing for the gold bar Bond was carrying.

20. Bond's first face to face encounter with Goldfinger occurs where?

From Quiz Goldfinger

Answer: A golf course

Bond and Goldfinger engage in some sinister repartee during their golf game. Bond wins of course. (He cheated!)

21. Goldfinger is holding you captive in a private estate. Being confined in a cell is hardly fitting for a Double-0 (00) agent! How do you manage to escape?

From Quiz Goldfinger

Answer: You trick the guard into coming in the cell to check on you.

Those guards, will they ever learn? After pacing several times towards the door to get the guard's attention, you suddenly duck down and disappear from his view. Unnerved, slowly but steadily he walks towards the door. Finally, he opens it and comes in the cell. You jump at him from behind and knock him unconscious, then walk out quietly. You may be a rash agent, 007, but you definitely know how to get yourself out of trouble.

22. What color is Goldfinger's gun?

From Quiz James Bond: "Goldfinger"

Answer: Gold

This is shown in the airplane minutes before his death. Goldfinger walks into the room where Bond is sitting and points the gun at him. Bond twists Goldfinger's wrist, causing him to pull the trigger on the gun. The bullet breaks the window in the plane which causes Goldfinger to go flying out the window to his death. Bond doesn't go out the window because he holds on to parts of the plane as he walks up to the cockpit to assist Pussy Galore.

23. What sport is associated with the code name for Goldfinger's dastardly plan in the film "Goldfinger"?

From Quiz "Shaken Not Stirred" - "Goldfinger"

Answer: Baseball

"Operation Grand Slam" involved breaking into the Fort Knox gold reserve and irradiating the gold with a nuclear weapon, thus increasing the value of Goldfinger's own gold tenfold. A grand slam in baseball terms means a player hits a homerun with the bases loaded.

24. What type of ball is Auric Goldfinger playing?

From Quiz James Bond No. 3 "Goldfinger"

Answer: Slazenger 1

Goldfinger played a ball into the tall grass and could not find it. Bond found the real ball and Oddjob placed a fake one so Goldfinger would not loose a shot.

25. What was the code name for Goldfinger's plan to destabilize the world's gold supply?

From Quiz Goldfinger

Answer: Operation Grand Slam

Goldfinger planned to detonate a nuclear device inside the gold depository at Fort Knox, thus increasing the value of his sizable gold assets.

26. At the end of the movie, a plane is taking Bond where?

From Quiz James Bond: "Goldfinger"

Answer: The White House

Because Bond stopped Fort Knox from being blowing up, he is going to have lunch with the President. This is when Goldfinger stows away on the plane to kill Bond.

27. What part of the statue does Oddjob knock off with his special hat?

From Quiz James Bond No. 3 "Goldfinger"

Answer: Head

Oddjob takes off his hat and throws it at a statue to intimidate Bond. His hat knocks the head off.

28. The soundtrack to "Goldfinger", composed by John Barry, is very effective. The title song was memorably sung by which artist?

From Quiz Goldfinger

Answer: Shirley Bassey

The soundtrack album to "Goldfinger" was the number one bestseller in the United States.

29. What color does Goldfinger paint the girl who was helping him cheat at Gin Rummy?

From Quiz James Bond: "Goldfinger"

Answer: Gold

When Goldfinger finds out that the girl helped Bond stop his cheating, he has Oddjob knock Bond out. Then Goldfinger paints her entire body gold, which stops her skin from breathing and kills her.

30. Where does Bond place the small homing device, the first time?

From Quiz James Bond No. 3 "Goldfinger"

Answer: Shoe

Bond places a homing device in his shoe so the CIA can follow him.

This is category 9004
Last Updated May 25 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.