FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Goldfinger
Quiz about Goldfinger

10 Questions: Goldfinger Multiple Choice Quiz | Movies


Here are some questions about my favorite James Bond film, "Goldfinger."

A multiple-choice quiz by fdgla. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. James Bond
  8. »
  9. Goldfinger

Author
fdgla
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
104,416
Updated
May 01 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4422
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 136 (8/10), Bawalt (10/10), Guest 98 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following actors played James Bond in "Goldfinger?" Hint


Question 2 of 10
2. Goldfinger is the last name of the film's villain. What is his first name? Hint


Question 3 of 10
3. Goldfinger's verbally challenged manservant, Oddjob, was a lethal aim with his deadly bowler hat. What was the name of the actor who played him? Hint


Question 4 of 10
4. James Bond's car in "Goldfinger" was a wonder to behold. Among its accessories were machine guns, an ejector seat, an oil slick sprayer and a bulletproof shield. What was the make of this car? Hint


Question 5 of 10
5. Probably the most famous line of the film occurs when Goldfinger has Bond bound to a table with a deadly laser beam slowly coming towards him. In order to buy time, Bond asks Goldfinger "Do you expect me to talk?". To which Goldfinger replies "No Mr. Bond, I..."

Answer: (Four Words)
Question 6 of 10
6. Bond's first face to face encounter with Goldfinger occurs where? Hint


Question 7 of 10
7. What was the code name for Goldfinger's plan to destabilize the world's gold supply? Hint


Question 8 of 10
8. The soundtrack to "Goldfinger", composed by John Barry, is very effective. The title song was memorably sung by which artist? Hint


Question 9 of 10
9. The director of "Goldfinger" was Guy Hamilton.


Question 10 of 10
10. How does Goldfinger die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 136: 8/10
Jun 11 2024 : Bawalt: 10/10
Jun 08 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 02 2024 : Guest 2: 7/10
May 31 2024 : Guest 51: 10/10
May 22 2024 : Guest 96: 8/10
May 14 2024 : Guest 159: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following actors played James Bond in "Goldfinger?"

Answer: Sean Connery

"Goldfinger" was Connery's third Bond film, the first being "Dr. No", the second "From Russia with Love."
2. Goldfinger is the last name of the film's villain. What is his first name?

Answer: Auric

The name Auric literally means containing gold. Gert Frobe played the role of Goldfinger, but had such limited English skills that another actor dubbed in his lines.
3. Goldfinger's verbally challenged manservant, Oddjob, was a lethal aim with his deadly bowler hat. What was the name of the actor who played him?

Answer: Harold Sakata

Sakata was a Hawaiian-born actor who was a professional wrestler for a time. He also won a silver medal at the 1948 Olympics for weight lifting.
4. James Bond's car in "Goldfinger" was a wonder to behold. Among its accessories were machine guns, an ejector seat, an oil slick sprayer and a bulletproof shield. What was the make of this car?

Answer: Aston Martin

The Aston Martin DB5 used in "Goldfinger" was also used in the next Bond film, "Thunderball."
5. Probably the most famous line of the film occurs when Goldfinger has Bond bound to a table with a deadly laser beam slowly coming towards him. In order to buy time, Bond asks Goldfinger "Do you expect me to talk?". To which Goldfinger replies "No Mr. Bond, I..."

Answer: expect you to die

Another of my favorite quotes occurs after Bond wakes up. A beautiful girl tells him "My name is Pussy Galore." To which Bond replies "I must be dreaming."
6. Bond's first face to face encounter with Goldfinger occurs where?

Answer: A golf course

Bond and Goldfinger engage in some sinister repartee during their golf game. Bond wins of course. (He cheated!)
7. What was the code name for Goldfinger's plan to destabilize the world's gold supply?

Answer: Operation Grand Slam

Goldfinger planned to detonate a nuclear device inside the gold depository at Fort Knox, thus increasing the value of his sizable gold assets.
8. The soundtrack to "Goldfinger", composed by John Barry, is very effective. The title song was memorably sung by which artist?

Answer: Shirley Bassey

The soundtrack album to "Goldfinger" was the number one bestseller in the United States.
9. The director of "Goldfinger" was Guy Hamilton.

Answer: True

"Goldfinger" was Hamilton's first Bond film but not his last. Among other Bond titles he directed were "Diamonds Are Forever" and "Live and Let Die."
10. How does Goldfinger die?

Answer: He is sucked out the window of a plane in flight.

The image of the rather portly Gert Frobe being sucked out of the tiny window in the plane is very memorable.
Source: Author fdgla

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us