FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about James Bond  Goldfinger
Quiz about James Bond  Goldfinger

James Bond: "Goldfinger" Trivia Quiz


This is my first quiz. I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by yoshiegg812. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. James Bond
  8. »
  9. Goldfinger

Author
yoshiegg812
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
269,697
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1666
Last 3 plays: Guest 136 (7/10), Bawalt (9/10), Guest 98 (8/10).
Question 1 of 10
1. Who is the villain in this movie? Hint


Question 2 of 10
2. Who is Goldfinger's henchman? Hint


Question 3 of 10
3. What type of golf ball does Bond play with? Hint


Question 4 of 10
4. What bank is Goldfinger going to rob? Hint


Question 5 of 10
5. Who is Goldfinger's personal pilot? Hint


Question 6 of 10
6. How does Oddjob die? Hint


Question 7 of 10
7. What color is Goldfinger's gun? Hint


Question 8 of 10
8. At the end of the movie, a plane is taking Bond where? Hint


Question 9 of 10
9. What color does Goldfinger paint the girl who was helping him cheat at Gin Rummy? Hint


Question 10 of 10
10. What card game is Goldfinger playing in the beginning of the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 136: 7/10
Jun 11 2024 : Bawalt: 9/10
Jun 08 2024 : Guest 98: 8/10
May 31 2024 : Guest 51: 9/10
May 30 2024 : Sayhey22: 9/10
May 22 2024 : Guest 96: 7/10
May 15 2024 : Guest 174: 8/10
May 14 2024 : Guest 159: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the villain in this movie?

Answer: Auric Goldfinger

Auric Goldfinger is a very smart man. He plans to rob Fort Knox so he can pay off people he owes money to. He is one of the smartest villains in "James Bond" history in my opinion. Oddjob is his henchman. Obviously James Bond is the hero. Max Zorin is the villain in another "James Bond" film.
2. Who is Goldfinger's henchman?

Answer: Oddjob

Oddjob's main weapon is his hat. He uses his hat a lot in the film. It has razor sharp edges that he uses to kill a girl in the woods. He has the skills of an expert marksman.
3. What type of golf ball does Bond play with?

Answer: Penfold Heart

The Penfold Heart golf ball is rare to find in my opinion. Goldfinger hits his ball in a bad spot. Knowing that Goldfinger will cheat, Bond walks over and steps on Goldfinger's real ball as Oddjob drops another one is a better spot. At the end of the game, Goldfinger sinks a putt making him win, but Bond cheats by switching Goldfinger's ball with a ball that they weren't allowed to play with, causing Goldfinger to lose.
4. What bank is Goldfinger going to rob?

Answer: Fort Knox

This plan is one of Goldfinger's main plans. He needs money to pay people who eventually die from poisonous gas. Because he kills them, he now does not need to pay them, which is the reason why he killd them. An unknown person wearing a gas mask hits a switch, which releases the gas into the room they are in, killing them.
5. Who is Goldfinger's personal pilot?

Answer: Pussy Galore

She is a Bond girl. She doesn't fall for James in the beginning like most of the other Bonds girls do, but she does when they parachute out of Goldfinger's private plane into water. Later, you see them under a parachute. She is a cunning, smart girl.
6. How does Oddjob die?

Answer: He gets electrocuted

Oddjob is one of the strongest henchmen. He crushes a golf ball with his bare hands. In Fort Knox, Bond and Oddjob are having a fight. Oddjob throws his hat at Bond. He dodges it, but it hits an electrical wire and breaks it - sparks fly out. Bond picks up the hat and throws it at Oddjob, which he dodges. Oddjob picks it up and throws it at Bond again.

He dodges it again, but this time, the hat sticks to metal bars next to the electrical wire. As Oddjob goes over to get his hat, Bond dives, grabs the electrical wires, and touches the metal wires together.

As Oddjob holds on to his hat, he gets electrocuted and dies.
7. What color is Goldfinger's gun?

Answer: Gold

This is shown in the airplane minutes before his death. Goldfinger walks into the room where Bond is sitting and points the gun at him. Bond twists Goldfinger's wrist, causing him to pull the trigger on the gun. The bullet breaks the window in the plane which causes Goldfinger to go flying out the window to his death. Bond doesn't go out the window because he holds on to parts of the plane as he walks up to the cockpit to assist Pussy Galore.
8. At the end of the movie, a plane is taking Bond where?

Answer: The White House

Because Bond stopped Fort Knox from being blowing up, he is going to have lunch with the President. This is when Goldfinger stows away on the plane to kill Bond.
9. What color does Goldfinger paint the girl who was helping him cheat at Gin Rummy?

Answer: Gold

When Goldfinger finds out that the girl helped Bond stop his cheating, he has Oddjob knock Bond out. Then Goldfinger paints her entire body gold, which stops her skin from breathing and kills her.
10. What card game is Goldfinger playing in the beginning of the movie?

Answer: Gin Rummy

He loses the game. His cheating plan backfires. He hires a girl in the hotel he is staying in to use a telescope to look at the other player's cards. James Bond finds the girl and talks to Goldfinger through a little ear piece. When Goldfinger loses, he snaps the pencil in half.
Source: Author yoshiegg812

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us