FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about James Bond No 3 Goldfinger
Quiz about James Bond No 3 Goldfinger

James Bond No. 3 "Goldfinger" Trivia Quiz


Sean Connery returns as James Bond in the third installment of the James Bond collection. This non-stop action film ranks as one of the best action films of all time.

A multiple-choice quiz by bertallica. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. James Bond
  8. »
  9. Goldfinger

Author
bertallica
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,098
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
2817
Last 3 plays: Guest 174 (3/15), Guest 136 (6/15), Bawalt (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. At the start of the movie, Bond sets a bomb to explode on a timer. What time does he set the detonator for? Hint


Question 2 of 15
2. What does Bond say to the guy after he dies in the bathtub?

Answer: (One Word)
Question 3 of 15
3. What card is Goldfinger's pigeon holding onto in the game of bridge that Goldfinger needs? Hint


Question 4 of 15
4. What year is the bottle of Dom Perignon that Bond and Jill Masterson are drinking? Hint


Question 5 of 15
5. Bond's Astin Martin has three different licence plates. Which of the following is false? Hint


Question 6 of 15
6. At the beginning of the golf game, Bond and Goldfinger agree to play for money. How much per hole do they agree on? Hint


Question 7 of 15
7. What type of ball is Auric Goldfinger playing? Hint


Question 8 of 15
8. What part of the statue does Oddjob knock off with his special hat?

Answer: (One Word)
Question 9 of 15
9. Where does Bond place the small homing device, the first time? Hint


Question 10 of 15
10. What is the name of Pussy Galore's flying school?

Answer: (Two Words)
Question 11 of 15
11. How many troops are stationed around Fort Knox? Hint


Question 12 of 15
12. How does Mr. Solo get killed? Hint


Question 13 of 15
13. What is the five digit code for the vault at Fort Knox? Hint


Question 14 of 15
14. How much time is left on the nuclear bomb when it is disarmed in the movie? Hint


Question 15 of 15
15. How does Oddjob die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 174: 3/15
Jun 12 2024 : Guest 136: 6/15
Jun 11 2024 : Bawalt: 10/15
Jun 08 2024 : Guest 98: 7/15
May 14 2024 : Guest 159: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the start of the movie, Bond sets a bomb to explode on a timer. What time does he set the detonator for?

Answer: 12:20

The bomb is set to blow up an illegal operation.
2. What does Bond say to the guy after he dies in the bathtub?

Answer: Shocking

Bond was visiting a lady before his flight, when someone tried to kill him. The lady that Bond was kissing, was part of the murder plot and at the last second, Bond saw a man behind him through the lady's eyes. The man struck her and then Bond killed the man.
3. What card is Goldfinger's pigeon holding onto in the game of bridge that Goldfinger needs?

Answer: six of spades

Jill Masterson is up on a balcony spying on the game of cards, telling Goldfinger what cards his opponent has. Bond sees this and pays Miss Masterson a visit. Bond then tells Goldfinger to lose $15,000.
4. What year is the bottle of Dom Perignon that Bond and Jill Masterson are drinking?

Answer: 1953

Bond prefers the 1953 vintage.
5. Bond's Astin Martin has three different licence plates. Which of the following is false?

Answer: SW-6465-26

Now Bond can blend in throughout Europe.
6. At the beginning of the golf game, Bond and Goldfinger agree to play for money. How much per hole do they agree on?

Answer: one shilling

By the end of the golf game they were playing for the gold bar Bond was carrying.
7. What type of ball is Auric Goldfinger playing?

Answer: Slazenger 1

Goldfinger played a ball into the tall grass and could not find it. Bond found the real ball and Oddjob placed a fake one so Goldfinger would not loose a shot.
8. What part of the statue does Oddjob knock off with his special hat?

Answer: Head

Oddjob takes off his hat and throws it at a statue to intimidate Bond. His hat knocks the head off.
9. Where does Bond place the small homing device, the first time?

Answer: Shoe

Bond places a homing device in his shoe so the CIA can follow him.
10. What is the name of Pussy Galore's flying school?

Answer: Flying Circus

11. How many troops are stationed around Fort Knox?

Answer: 41,000

12. How does Mr. Solo get killed?

Answer: Shot

Mr. Solo does not want to stick around for the heist, so he asks Goldfinger for his money immediately. Oddjob then drives Mr. Solo towards the airport and then shoots him. After Solo is shot he takes the car to a metal crushing plant and has the car crushed.
13. What is the five digit code for the vault at Fort Knox?

Answer: 36104

14. How much time is left on the nuclear bomb when it is disarmed in the movie?

Answer: 0:07

What do you know, it stopped on the same number as Bond's MI6 number.
15. How does Oddjob die?

Answer: Electrocuted

Source: Author bertallica

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us