FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The James Bond Henchmen and Women
Quiz about The James Bond Henchmen and Women

The James Bond Henchmen (and Women) Quiz


Everyone remembers Jaws and OddJob but how much do you know about the other henchmen in the James Bond series?

A multiple-choice quiz by lincolnshep. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. James Bond

Author
lincolnshep
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,043
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
3198
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Bawalt (17/20), fgrozalen (19/20), Guest 51 (16/20).
- -
Question 1 of 20
1. In "Dr No", Anthony Dawson played which crooked scientist? Hint


Question 2 of 20
2. In "From Russia With Love" Robert Shaw plays one of the most dangerous henchmen in the series. When he is recruited, how does Rosa Klebb test his strength? Hint


Question 3 of 20
3. In "Goldfinger", how does OddJob die? Hint


Question 4 of 20
4. Who is the beautiful assassin in "Thunderball"? Hint


Question 5 of 20
5. Karin Dor played a femme fatale in "You Only Live Twice". She was a member of SPECTRE, what was her number? Hint


Question 6 of 20
6. In "On Her Majesty's Secret Service", what character did Ilse Steppat play? Hint


Question 7 of 20
7. In "Diamonds Are Forever" Bond is harassed by a pair of camp assassins called Wint and Kidd. How do they die? Hint


Question 8 of 20
8. In "Live And Let Die", Dr Kananga has a huge henchman called Tee Hee. What body part is Tee Hee missing? Hint


Question 9 of 20
9. How tall was Herve Villechaize, who played Nick Nack in "The Man With The Golden Gun"? Hint


Question 10 of 20
10. In "The Spy Who Loved Me", which actor plays Jaws? Hint


Question 11 of 20
11. Jaws makes a reappearance in "Moonraker" when Drax's first henchman is killed. What was his name? Hint


Question 12 of 20
12. In "For Your Eyes Only", Emile Leopold Locque is described by Bond as Q makes a photo-fit. What shape glasses does Locque wear? Hint


Question 13 of 20
13. In "Octopussy", what is the name of Prince Kamal Khan's huge manservant? Hint


Question 14 of 20
14. Which singer plays the statuesque May Day in "A View To A Kill"? Hint


Question 15 of 20
15. In "The Living Daylights" how does Necros die? Hint


Question 16 of 20
16. Which actor, later to appear in "The Usual Suspects" played a henchman in "Licence To Kill"? Hint


Question 17 of 20
17. In "Goldeneye", Famke Janssen plays the deadly Xenia Onatopp. Where was Ms Janssen born? Hint


Question 18 of 20
18. Stamper, one of Elliott Carver's henchmen in "Tomorrow Never Dies" was whose protege? Hint


Question 19 of 20
19. Maria Grazia Cucinotta plays which assasin in "The World Is Not Enough"? Hint


Question 20 of 20
20. In the James Bond film "Die Another Day", Will Yun Lee plays Colonel Moon. Which 007 author wrote a Bond novel called Colonel Sun? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Bawalt: 17/20
Jun 07 2024 : fgrozalen: 19/20
Jun 01 2024 : Guest 51: 16/20
May 27 2024 : Guest 86: 12/20
May 26 2024 : Guest 136: 9/20
May 26 2024 : TonyC8: 10/20
May 25 2024 : Sayhey22: 20/20
May 18 2024 : Guest 172: 19/20
May 02 2024 : Guest 24: 12/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Dr No", Anthony Dawson played which crooked scientist?

Answer: Professor Dent

Dent was supposed to kill Bond using a tarantula. Needless to say, Bond survives and exacts a ruthless revenge.
2. In "From Russia With Love" Robert Shaw plays one of the most dangerous henchmen in the series. When he is recruited, how does Rosa Klebb test his strength?

Answer: Punching him with a knuckle duster

Bond and Shaw have one of the best fights in the whole series on board the Orient Express.
3. In "Goldfinger", how does OddJob die?

Answer: Electrocuted

OddJob's steel-rimmed bowler hat gets jammed between some metal bars. As he's trying to release it, Bond puts a live electrical cable to one of the bars.
4. Who is the beautiful assassin in "Thunderball"?

Answer: Fiona Volpe

Fiona was played by the stunning Luciana Paluzzi.
5. Karin Dor played a femme fatale in "You Only Live Twice". She was a member of SPECTRE, what was her number?

Answer: 11

No. 11's real name was Helga Brandt. She meets a nasty end when she is dumped into a pool of pirahnas by Blofeld.
6. In "On Her Majesty's Secret Service", what character did Ilse Steppat play?

Answer: Irma Bunt

Irma Bunt shoots Tracy, Bond's wife, as they leave on their honeymoon.
7. In "Diamonds Are Forever" Bond is harassed by a pair of camp assassins called Wint and Kidd. How do they die?

Answer: Kidd is set ablaze and Wint is blown up

They meet their ends in the middle of the Atlantic. Mr Kidd is attacking Bond with some flaming skewers and Bond throws a bottle of Brandy over him. Meanwhile, Mr Wint has a bomb with which he intended to kill Bond, he ends up with the bomb attached to his coat tails and it explodes as Bond pitches him off the side of the ship.
8. In "Live And Let Die", Dr Kananga has a huge henchman called Tee Hee. What body part is Tee Hee missing?

Answer: An arm

Tee Hee lost his arm to a huge crocodile called Albert.
9. How tall was Herve Villechaize, who played Nick Nack in "The Man With The Golden Gun"?

Answer: 3' 11"

"The Man With The Golden Gun" was Herve's first big role but he went on to greater success playing Tattoo in the TV series "Fantasy Island".
10. In "The Spy Who Loved Me", which actor plays Jaws?

Answer: Richard Kiel

Richard Kiel was the original choice to play The Incredible Hulk but, after a couple of pilot episodes, it was decided he was not "bulky" enough.
11. Jaws makes a reappearance in "Moonraker" when Drax's first henchman is killed. What was his name?

Answer: Chang

Although he's credited as Chang, it seems to be pronounced Char.
12. In "For Your Eyes Only", Emile Leopold Locque is described by Bond as Q makes a photo-fit. What shape glasses does Locque wear?

Answer: Octagonal

We are told that Locque is a convicted murderer who originally became known as an enforcer in the Brussels underworld. He escaped from prison by strangling his psychiatrist.
13. In "Octopussy", what is the name of Prince Kamal Khan's huge manservant?

Answer: Gobinda

Gobinda was played by Kabir Bedi.
14. Which singer plays the statuesque May Day in "A View To A Kill"?

Answer: Grace Jones

Eventually May Day saves the day but she is killed in the process.
15. In "The Living Daylights" how does Necros die?

Answer: Falls from an airplane

Necros and Bond have a fight whilst hanging from a cargo net trailing from the back of a cargo plane. There's only one winner!
16. Which actor, later to appear in "The Usual Suspects" played a henchman in "Licence To Kill"?

Answer: Benicio Del Toro

Benicio Del Toro played Dario in "Licence To Kill" and Fred Fenster in "The Usual Suspects".
17. In "Goldeneye", Famke Janssen plays the deadly Xenia Onatopp. Where was Ms Janssen born?

Answer: Amsterdam

Famke wears UK size 9 shoes (US size 11, Eur 43). They were specially made for her role in "Goldeneye".
18. Stamper, one of Elliott Carver's henchmen in "Tomorrow Never Dies" was whose protege?

Answer: Dr Kauffman

Stamper was played by Gotz Otto and Dr Kauffman was played by Vincent Schiavelli.
19. Maria Grazia Cucinotta plays which assasin in "The World Is Not Enough"?

Answer: Cigar Girl

She meets her end when she deliberately blows up the hot-air balloon in which she is flying.
20. In the James Bond film "Die Another Day", Will Yun Lee plays Colonel Moon. Which 007 author wrote a Bond novel called Colonel Sun?

Answer: Robert Markham

Robert Markham was a pen name for Kingsley Amis. He only wrote one 007 novel.
Source: Author lincolnshep

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us