FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Usual Suspects The  Quizzes, Trivia and Puzzles
Usual Suspects The  Quizzes, Trivia

Usual Suspects, The Trivia

Usual Suspects, The Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z

Fun Trivia
'The Usual Suspects' (1995) was directed by Bryan Singer. The cast included Kevin Spacey, Chazz Palminteri, and Gabriel Byrne. Spacey won an Oscar for his supporting role, and the film won an Oscar for the best screenplay written directly for the screen.
6 quizzes and 70 trivia questions.
1.
  The Search for "The Usual Suspects"    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is my quiz on one of my favorite crime dramas, "The Usual Suspects". Have fun trying to catch Keyser Soze! Warning, this quiz contains spoilers!
Average, 10 Qns, AlienGoddess, Feb 23 05
Average
AlienGoddess
4171 plays
2.
  Unusual "Suspects"    
Multiple Choice
 15 Qns
I hope everyone enjoys this quiz as much as I enjoy the movie!
Tough, 15 Qns, JennaV, Feb 11 13
Tough
JennaV
4132 plays
3.
  The Usual Suspects    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see how much you know about the characters, from what is possibly the greatest movie of all time, 'The Usual Suspects'!
Average, 10 Qns, saracen, Nov 08 05
Average
saracen
5008 plays
4.
  Not Your 'Usual Suspects'    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you as smart as Keyser Soze? Let's find out....
Tough, 10 Qns, Nightlover, Aug 24 06
Tough
Nightlover
4160 plays
5.
  "The Usual Suspects": Behind the Scenes    
Multiple Choice
 15 Qns
If you've perused the "Usual Suspects" DVD, you should be familiar with most of the information discussed in this quiz. Have fun, and watch your back.
Difficult, 15 Qns, enfranklopedia, Sep 02 04
Difficult
enfranklopedia
1928 plays
6.
  The Characters Of 'The Usual Suspects'    
Multiple Choice
 10 Qns
Find out how much you know about the characters of the amazing film, 'The Usual Suspects'.
Average, 10 Qns, soph22, Jul 28 03
Average
soph22
3187 plays
trivia question Quick Question
Who was the informant that the Hungarians had on board their ship?

From Quiz "Not Your 'Usual Suspects'"





Usual Suspects, The Trivia Questions

1. What is Hockney's first name?

From Quiz
The Characters Of 'The Usual Suspects'

Answer: Todd

Todd Hockney is played by Kevin Pollack who describes his character in the movie as "a lovable sociopath".

2. In Christopher McQuarrie's original script, the "boogeyman" character now known as Keyser Soze was not known by that name. What was the initial name of that character?

From Quiz "The Usual Suspects": Behind the Scenes

Answer: Keyser Sume

Chris McQuarrie named the character after a man he worked with at a law firm. The real-life Keyser Sume was flattered by the reference until he read the script; he then requested that the name of the character be changed so that his reputation did not suffer from comparisons to the mass-murdering character in the film.

3. What is Fenster doing when the police come to arrest him in the beginning of the movie?

From Quiz Unusual "Suspects"

Answer: walking down the street

McManus is sleeping, Hockney is working on a car, Keaton is eating dinner, and they do not show Kint being arrested.

4. Which organization gave Kevin Spacey a 'Best Supporting Actor' award, for his role as Verbal Kint?

From Quiz Not Your 'Usual Suspects'

Answer: Boston Society of Film Critics Awards

EAP Awards picked Usual Suspects as 'Best Picture', the ISA picked Benicio Del Toro as 'Best Supporting Actor' and Kevin Spacey lost to Brad Pitt at the Golden Globes.

5. When facing the line-up, what position is Keaton in? Please note that the order of the line-up seen in some promotionals (video boxes, posters, etc.) is not always the same as what's in the movie. Consider the order in the MOVIE for this question.

From Quiz The Search for "The Usual Suspects"

Answer: Second from the right

The order of their positions in the line-up is, starting from the left: Hockney, McManus, Fenster, Keaton, and Verbal.

6. What is the name of the actor who played the character Michael?

From Quiz The Characters Of 'The Usual Suspects'

Answer: Stephen Baldwin

McManus's role in the group is that of entry man.

7. After the line-up, Kint tells the others that 'Verbal' is a nickname. What does he say his real first name is?

From Quiz Unusual "Suspects"

Answer: Roger

He's been quiet the whole time they're in the cell, and then he tells them that people say he talks too much. Hockney says, "Yeah, I was just gonna tell you to shut up."

8. Who had the 'gem buying' affiliate, Redfoot in California?

From Quiz The Usual Suspects

Answer: McManus

It was through McManus's affiliate Redfoot that took them to California where they were then recruited to do a job for Kayser Soze.

9. What is the significance of the order each character receives their personal envelopes from Kobayashi?

From Quiz Not Your 'Usual Suspects'

Answer: It's in the same order they are killed

The order that the personal packages are given to everyone in the pool room is the same order in which the characters die -- Fenster, Hockney, McManus and then Keaton. Verbal is the last one to get his package.

10. In Detective Rabin's office, Verbal mentions that he belonged to a barbershop quartet in Illinois. In what town was this located?

From Quiz The Search for "The Usual Suspects"

Answer: Skokie

Verbal got this idea, along with many others, from Rabin's bulletin board. The "barbershop quartet" is the first clue that Kujan spots after Verbal leaves.

11. When 'New York's Finest Taxi Service' picks up the jewel smuggler, he hands one of the cops an envelope full of money and asks, "Will this get me to ___________?" Where did he ask to go?

From Quiz Unusual "Suspects"

Answer: Staten Island

He says, "Will this get me to Staten Island?" The cop looks in the envelope and says, "Shoot, this will get you to Cape Cod!"

12. Who said to the police interrogators 'Flip you for real'?

From Quiz The Usual Suspects

Answer: Fenster

Fenster is well known for his unintelligible speech!

13. In the Line-Up scene of the movie, what is the actual order of each Suspect, from left to right?

From Quiz Not Your 'Usual Suspects'

Answer: Hockney, McManus, Fenster, Keaton and Kint

On the publicity shot found on the poster and video cover, it shows Hockney, McManus, Keaton, Fenster and {Kint;} but in the movie, the actual order is Hockney, McManus, Fenster, Keaton and Kint.

14. During the robbery of New York's Finest Taxi Service, what does McManus call the cops after he rips the windshield off?

From Quiz The Search for "The Usual Suspects"

Answer: "My little pork chops."

McManus specifically says, "Good afternoon, my little pork chops!" A funny line! This is one of my favorite parts.

15. What is the name of Keaton's love interest?

From Quiz The Characters Of 'The Usual Suspects'

Answer: Edie Finneran

Edie Finneran, played in the film by Suzy Amis, is both Keaton's love interest and his lawyer.

16. What was the approximate budget of "The Usual Suspects"?

From Quiz "The Usual Suspects": Behind the Scenes

Answer: $4 million

Amazingly, the film was made for a mere four million dollars, according to director Brian Singer (www.imdb.com lists the budget at six million dollars, for some reason). The film's domestic gross was twenty-three million dollars. Not bad, boys.

17. When they rob N.Y. Finest Taxi Service, who is driving the lead van(the van directly in front of the cop car)?

From Quiz Unusual "Suspects"

Answer: Keaton

Keaton is driving the van directly in front of the cop car with Kint riding in the back, Hockney is in the van that pulls up next to the car on the driver's side, Fenster is in the van parked on the passenger side.

18. Dean Keaton's lawyer and love interest is 'Edie' who?

From Quiz The Usual Suspects

Answer: Finneran

19. Which day of the week do the 'Usual Suspects' board the ship?

From Quiz Not Your 'Usual Suspects'

Answer: Friday

Kobayashi tells them 'Get your rest, Gentlemen. The boat will be ready for you on Friday'

20. What does Redfoot says Saul's occupation is?

From Quiz The Search for "The Usual Suspects"

Answer: Jeweler

Pretty stupid of Saul not to give up his case; it earned him a nice bullet-hole in his forehead. But it turned out not to be jewels in the case after all...

21. What job does Kobayashi do for Keyser Soze?

From Quiz The Characters Of 'The Usual Suspects'

Answer: Attorney

Kobayashi is played by the British actor Pete Postlethwaite who is most famous for his Oscar nominated performance in "In The Name of The Father".

22. How long was the principal shoot for "The Usual Suspects"?

From Quiz "The Usual Suspects": Behind the Scenes

Answer: 35 days

Brian Singer states this figure several times on the DVD. Most of the shoot took place in the Los Angeles area, but there were two days of shooting in New York City, as well.

23. When the group meets Redfoot in L.A., he tells them about another job involving a jeweler named Saul. Where does he say Saul is from?

From Quiz Unusual "Suspects"

Answer: Texas

Redfoot says, "There's this jeweler out of Texas, does free appraisals for people..."

24. Which character is interrogated by Agent Kujan throughout the movie?

From Quiz The Usual Suspects

Answer: Kint

Although Kint is Soze, Kujan was interrogating the character Kint.

25. Which government department does Agent David Kujan works for?

From Quiz Not Your 'Usual Suspects'

Answer: U.S. Customs Agency

U.S. Customs special agent David Kujan grills Verbal Kint to find out what really happened to Dean Keaton.

26. Which character faked his own death earlier in his career?

From Quiz The Characters Of 'The Usual Suspects'

Answer: Dean Keaton

Keaton faked his own death in an attempt to escape his previous crimes and start afresh.

27. There is a clue in the translation of Keyser Soze's name that suggests his true identity. What English word or phrase is the clue?

From Quiz "The Usual Suspects": Behind the Scenes

Answer: "Talks too much"

"Keyser," in German, means "king." "Soze," in Turkish, means "talks too much." Roger Kint's nickname is "Verbal," remember? He even points out that people say he talks too much.

28. When they go to rob Saul, who is shown walking through the parking garage talking as Saul and his bodyguards go to their car?

From Quiz Unusual "Suspects"

Answer: Fenster and Hockney

Fenster and Hockney are wearing Hawaiian shirts and are talking loudly as they walk through the garage. McManus is working under the hood of a car and they show him holding his gun behind his back. Kint and Keaton are not seen until they attack Saul and his men.

29. In whose office did Agent Kujan conduct his interrogations?

From Quiz The Usual Suspects

Answer: Rabin

Rabin is seen throughout the movie fetching coffee or listening at the tape player that records Kint's story.

30. What did Fenster and McManus supposedly steal from Keyser Soze?

From Quiz Not Your 'Usual Suspects'

Answer: wiring

Fenster and McManus hijacked a twin-prop cargo flight out of Newark airport that was carrying platinum and gold wiring set for Pakistan.

This is category 843
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.