FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about James Bond PreCredit Scenes
Quiz about James Bond PreCredit Scenes

James Bond Pre-Credit Scenes Trivia Quiz


This quiz is on the pre-credit scenes from each of the Bond films. Enjoy! :)

A multiple-choice quiz by Legend007. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. James Bond

Author
Legend007
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,139
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
1706
Last 3 plays: Guest 73 (5/20), Guest 2 (9/20), Guest 91 (19/20).
- -
Question 1
1. There was no pre-credit scene for "Dr. No", but immediately following the credits where is the first scene? Hint


Question 2
2. Which training school was the pre-credit location for "From Russia With Love"?

Answer: (One Word)
Question 3
3. What were James Bond's departing words at the end of the pre-credit scene in "Goldfinger"? Hint


Question 4
4. During the pre-credit scene from "Thunderball", which of these does NOT happen? Hint


Question 5
5. James Bond supposedly dies in the pre-credit scene for "You Only Live Twice".


Question 6
6. In the pre-credit scene for "On Her Majesty's Secret Service", James Bond stops Tracey from what? Hint


Question 7
7. In the "Diamonds Are Forever" pre-credit scene, it appeared that Bond killed Blofeld.


Question 8
8. How many workers of the British government were killed in the pre-credit scene of "Live And Let Die"? Hint


Question 9
9. In the pre-credit scene for "The Man with the Golden Gun", we see Scaramanga's "House of ______"? Hint


Question 10
10. In the pre-credit scene for "The Spy Who Loved Me", what logo is seen on the outside of his parachute?

Answer: (Two Words)
Question 11
11. In the pre-credit scene for "Moonraker", Jaws and Bond fight in mid-air. After Jaws' parachute doesn't open, where does he land? Hint


Question 12
12. Which enemy did Bond finally kill in "For Your Eyes Only"?

Answer: (One Word, surname only)
Question 13
13. What were James Bond's words to the gas station attendant at the end of the "Octopussy" pre-credit scene? Hint


Question 14
14. Was the "James Bond Theme" playing whilst Bond snowboarded down the mountain in the pre-credit scene for "A View to a Kill"?


Question 15
15. What was the location for the pre-credit scene for "The Living Daylights"? Hint


Question 16
16. In the pre-credit scene for "Licence to Kill", did James Bond capture drug baron Franz Sanchez?


Question 17
17. After Alec Trevelyan was captured in the weapons facility in the pre-credit scene for "GoldenEye", Bond changed the time of the charges for the bomb from six minutes to what time? Hint


Question 18
18. What was Bond's code name in the pre-credit scene for "Tomorrow Never Dies"? Hint


Question 19
19. What was the amount of money, in Pounds Sterling, that Bond had retrieved in the pre-credit scene of "The World Is Not Enough"? Hint


Question 20
20. The "Die Another Day" pre-credit scene saw Bond in a thrilling chase on what vehicle?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 73: 5/20
Sep 26 2023 : Guest 2: 9/20
Sep 15 2023 : Guest 91: 19/20
Sep 14 2023 : Guest 172: 17/20
Sep 14 2023 : Guest 172: 17/20
Sep 04 2023 : Guest 207: 15/20
Sep 01 2023 : Guest 90: 12/20
Aug 31 2023 : Guest 70: 9/20
Aug 30 2023 : knives1990: 12/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There was no pre-credit scene for "Dr. No", but immediately following the credits where is the first scene?

Answer: Kingston, Jamaica

The first scene was in Kingston, Jamaica. The first shot is of three blind men walking down the street.
2. Which training school was the pre-credit location for "From Russia With Love"?

Answer: SPECTRE

"From Russia With Love" was the first James Bond movie to contain a pre-credit scene and it involved the evil henchmen Red Grant. He was on his training course in the maze system.
3. What were James Bond's departing words at the end of the pre-credit scene in "Goldfinger"?

Answer: "Shocking. Positively shocking."

This is straight after he knocks the lamp in the bathtub and electrocutes the villain that was trying to kill him.
4. During the pre-credit scene from "Thunderball", which of these does NOT happen?

Answer: James Bond shoots Jacques Bouvard

James Bond doesn't actually shoot Bouvard, he chokes him after they have a very destructive fight.
5. James Bond supposedly dies in the pre-credit scene for "You Only Live Twice".

Answer: True

James Bond faked his own death so he could continue to find Blofeld without having henchmen continuously trying to kill him.
6. In the pre-credit scene for "On Her Majesty's Secret Service", James Bond stops Tracey from what?

Answer: Committing suicide

James Bond witnesses Tracey preparing to go out into the ocean to die, so he went down and saved her.
7. In the "Diamonds Are Forever" pre-credit scene, it appeared that Bond killed Blofeld.

Answer: False

Bond didn't kill Blofeld he actually killed an impostor.
8. How many workers of the British government were killed in the pre-credit scene of "Live And Let Die"?

Answer: 3

The British U.N representative was killed during a United Nations meeting in New York, a British agent was killed in New Orleans and another agent was killed in San Monique.
9. In the pre-credit scene for "The Man with the Golden Gun", we see Scaramanga's "House of ______"?

Answer: Fun

In the "House of Fun", Scaramanga killed an American agent in the pre-credit scene. Later on in the movie he versus Bond in the very same place.
10. In the pre-credit scene for "The Spy Who Loved Me", what logo is seen on the outside of his parachute?

Answer: Union Jack

According to the documentary on "James Bond Special Edition: The Spy Who Loved Me", the audience at a particular theatre irrupted in applause when the parachute opened to reveal the Union Jack.
11. In the pre-credit scene for "Moonraker", Jaws and Bond fight in mid-air. After Jaws' parachute doesn't open, where does he land?

Answer: A Circus

The whole pre-credit scene took 83 takes to complete.
12. Which enemy did Bond finally kill in "For Your Eyes Only"?

Answer: Blofeld

Bond, after visiting his late wife's grave, gets into a helicopter to go back to MI6. Whilst in mid air, the pilot is killed and Blofeld takes over the controls from a rooftop and takes Bond for a spin. Bond eventually gains control of the helicopter and scoops up Blofeld with it. He then drops him down the chimneystack of a near by factory.
13. What were James Bond's words to the gas station attendant at the end of the "Octopussy" pre-credit scene?

Answer: "Fill her up please."

Bond after using his plane to destroy a hangar in an air force base parked it outside a petrol station and asked for it to be filled up.
14. Was the "James Bond Theme" playing whilst Bond snowboarded down the mountain in the pre-credit scene for "A View to a Kill"?

Answer: No

"California Girls" by the Beach Boys was playing.
15. What was the location for the pre-credit scene for "The Living Daylights"?

Answer: Gibraltar

James Bond and two other "00" agents were on a training mission in Gibraltar when it suddenly became more serious. Someone, instead of shooting the paintballs, started shooting live ammunition. Bond gave chase and ended up on top of a moving truck with the enemy inside. Bond killed the villain and finished up on a boat with a near naked lady.
16. In the pre-credit scene for "Licence to Kill", did James Bond capture drug baron Franz Sanchez?

Answer: Yes

Bond was lowered from a helicopter onto Sanchez's plane and he hooked a cable on the back of the plane.
17. After Alec Trevelyan was captured in the weapons facility in the pre-credit scene for "GoldenEye", Bond changed the time of the charges for the bomb from six minutes to what time?

Answer: Three minutes

After Bond changed the timer, he escaped through a conveyer belt and ended up jumping off a cliff and into a plane. He gained control of the plane and escaped the area as the bombs went off.
18. What was Bond's code name in the pre-credit scene for "Tomorrow Never Dies"?

Answer: White Knight

James Bond was at an illegal weapons facility when it was discovered there were plutonic missiles on a plane. Unfortunately, the British fired a missile to destroy the place. Bond had to get that plane and fly it safely away from the facility.
19. What was the amount of money, in Pounds Sterling, that Bond had retrieved in the pre-credit scene of "The World Is Not Enough"?

Answer: 3,030,030

The amount was exactly the same as the ransom demand by Elektra King's kidnapping. Yet, Robert King was using the money to buy stolen reports about plans to attack his pipeline.
20. The "Die Another Day" pre-credit scene saw Bond in a thrilling chase on what vehicle?

Answer: Hovercraft

Bond chased down Colonel Moon until forcing him off into a waterfall. Bond was captured by Moon's father and tortured for 14 months.
Source: Author Legend007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us