FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Christmas Story A  Quizzes, Trivia and Puzzles
Christmas Story A  Quizzes, Trivia

Christmas Story, A Trivia

Christmas Story, A Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
11 quizzes and 120 trivia questions.
1.
  A Christmas Story - Movie   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This wonderful, funny movie has become a Christmas classic.
Easier, 10 Qns, chunkymunky67, Mar 21 04
Easier
chunkymunky67
19330 plays
2.
  The Quest for Red Ryder   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
'A Christmas Story' is the famous Christmas movie about Ralph Parker's quest for the coveted Red Ryder Carbine-Action 200-shot Range Model Air Rifle and the epic events which led up to Christmas morning. Good luck and enjoy.
Average, 15 Qns, Castleton, Feb 09 05
Average
Castleton
15980 plays
3.
  A Christmas Story Test   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Through the wonders of modern cable TV, it could be safely assumed that most people in the free world have seen 'A Christmas Story'. Take this quiz based solely on one of the best holiday films of all time.
Average, 15 Qns, Ntox40oz, Dec 12 09
Average
Ntox40oz
16004 plays
4.
  "Oooooh Fuuuuudge!"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on my favorite Christmas movie of all time, 'A Christmas Story'. Have fun!
Average, 10 Qns, scarygirl11, Dec 24 19
Average
scarygirl11 gold member
Dec 24 19
3165 plays
5.
  A Christmas Story Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
One of the best Christmas tales of all time! 'You'll shoot your eye out kid!'
Average, 10 Qns, CricketGirl88, Jun 26 16
Average
CricketGirl88
13358 plays
6.
  "A Christmas Story" Quiz/Don't Shoot Your Eye Out   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Merry Christmas! Be careful with this quiz or you'll shoot your eye out just like Ralphie did!
Easier, 10 Qns, korngurl04, Aug 25 23
Easier
korngurl04
Aug 25 23
8682 plays
7.
  A Christmas Story: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
For those of you who have seem this movie as many times as I have...
Tough, 10 Qns, lauramae917, Jan 23 20
Tough
lauramae917
Jan 23 20
11996 plays
8.
  A Very Merry "Christmas Story"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the great comedy, "A Christmas Story".
Easier, 10 Qns, Ash_the_great, Oct 10 08
Easier
Ash_the_great
6572 plays
9.
  Ralphie's "Christmas Story"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A true Christmas classic; "A Christmas Story" is one of my favorites!
Average, 10 Qns, HannahConner88, Dec 12 11
Average
HannahConner88
1805 plays
10.
  Average A Christmas Story Quiz - 10 Questions   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Questions from one of the funniest movies of all time. Be careful not to shoot your eye out.
Average, 10 Qns, rieker01, Sep 23 10
Average
rieker01 gold member
1667 plays
trivia question Quick Question
What does Santa suggest as a gift for Ralph after he can't think of anything ?

From Quiz "The Quest for Red Ryder"




11.
  A Very Merry 'Christmas Story'    
Multiple Choice
 10 Qns
It's that time of the year again, so this should be fun!
Average, 10 Qns, jhuml, Nov 08 04
Average
jhuml
7660 plays
Related Topics
  A Christmas Carol [Literature] (8 quizzes)

  Children's Christmas Books [For Children] (6 quizzes)

  Christmas [World] (70 quizzes)

  Christmas Movies [Movies] (23 quizzes)

  Christmas Music [Music] (119 quizzes)

  Christmas Songs for Kids [For Children] (5 quizzes)

  Christmas Vacation [Movies] (10 quizzes)

  Christmas Word Play [Brain Teasers] (34 quizzes)

  How the Grinch Stole Christmas [Movies] (4 quizzes)

  Nightmare Before Christmas [Movies] (7 quizzes)

  The Christmas Story [Religion] (14 quizzes)

  The Muppets Christmas Carol [Movies] (4 quizzes)

  White Christmas [Movies] (4 quizzes)


Christmas Story, A Trivia Questions

1. What is the topic of Mr. Parker's crossword puzzle?

From Quiz
Ralphie's "Christmas Story"

Answer: Great Characters in American Literature

During breakfast, Mr. Parker is doing yet another crossword puzzle. He is stumped by a clue that asks for the name of the Lone Ranger's nephew's horse. Mrs. Parker tells her husband the correct answer is Victor, and then she asks what the topic of the puzzle is.

2. What song was written on the blackboard behind Ms. Shields?

From Quiz A Christmas Story

Answer: Yankee Doodle

We saw the song on the board as Ms. Shields graded the children's themes. She was extremely upset with the effort the children had put into their theme. She came to Ralphie's theme and was so overjoyed she went around the room giving Ralphie A plus marks. Tedde Moore played the role of Ms. Shields. After Ralphie received his grade on the theme, we saw Ms. Shields dressed as a witch telling Ralphie he would shoot his eye out. Ralphie's mom was dressed as a jester and also chanted along with Ms. Shields.

3. 'A Christmas Story' was based on a book by author Jean Shepherd. What was the full title of the book?

From Quiz "Oooooh Fuuuuudge!"

Answer: In God We Trust: All Others Pay Cash

Jean Shepherd, who was born in Chicago, Illinois, started his career in radio in 1948 in Cincinnati, Ohio. He was also an actor, as well as being a writer. His book, 'In God We Trust: All Others Pay Cash', was a collection of short stories from which the movie was taken. This book was released in 1966. He was also the narrator of 'A Christmas Story', telling the story through the eyes of Ralphie Parker as an adult.

4. What does Ralphie want for Christmas?

From Quiz A Very Merry "Christmas Story"

Answer: BB gun

He had his heart set on getting one. He ended up receiving it, though his mother thought it was dangerous.

5. When Ralphie is sitting on Santa's lap his mind goes blank and he can't remember what he wants for Christmas. What does Santa suggest he bring Ralphie?

From Quiz "A Christmas Story" Quiz/Don't Shoot Your Eye Out

Answer: A nice football

Ralphie finally remembers what he wants while he starts going down the slide. He stops himself, and turns around and tells Santa he wants a Red Ryder BB Gun. Santa says, "you'll shoot your eye out kid."

6. How many times a day had Ralphie heard his old man use the "F" word?

From Quiz A Christmas Story

Answer: 10

"Now I had heard that word at least 10 times a day from my old man..."

7. In the beginning of the movie, what Disney character is in the toy display window with the Red Ryder?

From Quiz A Very Merry 'Christmas Story'

Answer: Snow White

She can be seen when the kids are staring at all the toys in the opening credits.

8. Whose book was this movie based upon?

From Quiz The Quest for Red Ryder

Answer: Jean Shepherd

The book was named 'In God We Trust, All Others Pay Cash.'Shepherd makes a cameo in the movie as an angry customer in line for Santa at Higbee's department store.

9. What is Ralphie's brother's name?

From Quiz A Christmas Story

Answer: Randy

'I can't put my arms down!'

10. Ralphie Parker and his family lived on what street?

From Quiz A Christmas Story

Answer: Cleveland Street

The film was set in Northern Indiana, but the actual filming took place in Cleveland, Ohio. The name of Ralph's street is possibly a tribute to that fact.

11. When Ralphie tells his father he'll never guess what he got him for Christmas, what does his father guess?

From Quiz Ralphie's "Christmas Story"

Answer: Furnace

Ralphie tells his mother and father he heard that some grizzly bears were spotted near Pulaski's candy store. Ralphie does this because he thinks it's a good segue to ask for the Red Ryder BB gun he wants for Christmas. When the situation does not go as planned, Ralphie quickly changes the subject by mentioning the gift he got his father.

12. What Disney character was on display at Highbee's store?

From Quiz A Christmas Story

Answer: Doc

We saw Doc and Snow White cutouts in the window as the boys looked at the toy displays. We saw many toys in the window, but Ralphie found what he was looking for. Ralphie found his heart's desire, The Red Ryder Air Rifle. There was also a cutout display of Red Ryder in the store window. We saw Mickey and Minnie in the Christmas Parade, but Dopey was not represented in the movie at all. Doc was the leader of the dwarfs in "Snow White and The Seven Dwarfs. The movie was the first full length animated feature to be released to theatres. It was released in December of 1937. Walt was awarded 8 Academy Awards for the film, one full size and seven smaller versions. The award was presented to him by Shirley Temple. Roy Atwell did the voice of Doc for the film.

13. What department store window were Ralphie and his friends looking into when he saw the Red Ryder, carbon action, 200-shot, range model, air rifle?

From Quiz "Oooooh Fuuuuudge!"

Answer: Higbees

This scene was in the beginning of the film. Ralphie and his friends were looking through the Higbees store window at all the Christmas toys and scenery. That's when, among everything else in that window, Ralphie noticed the Red Ryder BB Gun on display, which had a stand-up cutout picture of Mr. Red Ryder himself, as well as a certificate of authentication. For Ralphie, seeing that BB Gun was definitely love at first sight!

14. What do Santa, Ralphie's mother, and his teacher say about the gift he wants?

From Quiz A Very Merry "Christmas Story"

Answer: "You'll shoot your eye out."

He even envisions them chanting that and making fun of him. They think that he should ask for a football.

15. What does Ralphie say Flick saw, by the candy store?

From Quiz "A Christmas Story" Quiz/Don't Shoot Your Eye Out

Answer: Grizzly Bears

He used this as a hint to his parents to let him have his Red Ryder BB Gun.

16. In how many years had Ralphie's mother not had a hot meal for herself?

From Quiz A Christmas Story

Answer: 15

"My mother had not had a hot meal for herself in 15 years."

17. What did Ralphie want for Christmas?

From Quiz A Very Merry 'Christmas Story'

Answer: Red Ryder carbine action 200 shot range model air rifle

Wow... Why did everyone think he would shoot his eye out?

18. Which store window did Ralph see the Air Rifle in when he went into town?

From Quiz The Quest for Red Ryder

Answer: Higbee's

There were also toy soldiers, a tank, and a train set, among other things, in the front window.

19. From whom did Ralphie tell his mom he picked up 'the bad word'?

From Quiz A Christmas Story

Answer: Schwartz

20. Early in the movie, Ralph's dad was griping about the fact that the Chicago White Sox traded this baseball player?

From Quiz A Christmas Story

Answer: Bullfrog

Apparently his ball playing skills weren't what they were 'croaked' up to be.

21. In Ralphie's daydream where he defeats Black Bart, what does he call his Red Ryder BB gun?

From Quiz Ralphie's "Christmas Story"

Answer: Ol' Blue

After Ralphie fails to convince his parents to allow him to have a Red Ryder BB gun for Christmas, he daydreams that he saves his family by defeating Black Bart and his gang of robbers with the gun, which he calls Ol' Blue.

22. Which character from "The Wizard of Oz" did Ralphie tell to leave him alone?

From Quiz A Christmas Story

Answer: Wicked Witch

The Witch approached Ralphie and Randy while they waited in line to see Santa. Ralphie told the Witch to leave him alone, he was thinking. The Witch gave Ralphie a bewildered look and moved on. Ralphie was contemplating how to ask Santa for his beloved air rifle. "The Wizard of Oz" was released in 1939. It was based on the book entitled "The Wonderful Wizard of Oz" by L. Frank Baum. I have adored this movie for the longest time. I can remember anticipating it coming to television and watching it with my mom. My favorite scene was always when the Wizard scared the Cowardly Lion and he ran out of his throne room and jumped out a window.

23. Ralphie placed an advertisement about the Red Ryder BB Gun in between the pages of one of his mother's magazines for her to find. What was the name of the magazine?

From Quiz "Oooooh Fuuuuudge!"

Answer: Look

As Mrs. Parker was calling Ralphie and his brother Randy to the table, he was up in his parent's bedroom strategically placing the ad for the BB Gun in between the pages of her magazine. After doing so, he carefully placed the magazine against her pillow on her bed for her to find. This was one of his plans to subliminally let his parent's know what he wanted for Christmas. In Ralphie's mind, this was a genius idea.

24. What language does Ralphie's dad think "fragile" is in?

From Quiz A Very Merry "Christmas Story"

Answer: Italian

He says "F-r-a-g-e-e-l-e-y, hmm, must be Italian." I don't think that his dad is very bright.

25. What is the name of Ralphie's teacher?

From Quiz "A Christmas Story" Quiz/Don't Shoot Your Eye Out

Answer: Miss Shields

Ralphie gives Miss Shields a big fruit basket for her Christmas present in hopes that he will get a good grade on his "What I Want For Christmas" theme.

26. How many children were shown sitting on Santa's lap before Ralphie sat on his lap?

From Quiz A Christmas Story

Answer: more than 2

The wet kid that smelled like tapioca, the kid with the goggles, and Randy.

27. What was the name of the Ralphie's mother's magazine that he put a Red Ryder ad in?

From Quiz A Very Merry 'Christmas Story'

Answer: Look

I don't think this magazine is in circulation any more. In the movie, Ralphie slipped the ad in while his mother was yelling at him and Randy to come down for dinner.

28. According to Ralph, what was getting Randy ready for school like preparing for?

From Quiz The Quest for Red Ryder

Answer: Extended deep-sea diving

'He looked like a tick about to pop.' - Ralph Randy's snowsuit was so tight, he couldn't even move his arms. 'You can put your arms down when you get to school.' -Mrs. Parker

This is category 7831
Last Updated Jul 13 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.