FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Grosse Pointe Blank Quizzes, Trivia and Puzzles
Grosse Pointe Blank Quizzes, Trivia

Grosse Pointe Blank Trivia

Grosse Pointe Blank Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
4 quizzes and 45 trivia questions.
1.
  10 Grosse Pointe Blank Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
"Even a hitman deserves a second shot!"
Average, 10 Qns, ophelia78, Jul 21 03
Average
ophelia78
2583 plays
2.
  "Grosse Pointe Blank" Guru    
Multiple Choice
 15 Qns
How well did you pay attention to the film? I could watch this film over and over and constantly find something new!
Average, 15 Qns, foster07, Jan 10 07
Average
foster07
2019 plays
3.
  "Grosse Pointe Blank" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This dark distubingly funny comedy is one of my absolute favorite movies. On a further note, John Cusack is one of my favorite actors. If you share the same admiration for this movie and actor as I do, this quiz should be challenging and fun.
Difficult, 10 Qns, 80'sfiend83, Aug 15 05
Difficult
80'sfiend83
1476 plays
4.
  Grosse Pointe Blank: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
'Grosse Pointe Blank' is a dark and witty comedy, this quiz is quite tricky so a fan of the film is a must.
Average, 10 Qns, grimbilly, Jun 03 04
Average
grimbilly
2899 plays
trivia question Quick Question
Who sings the song "Ace of Spades" that the Ultimart clerk is listening to on his headphones?

From Quiz ""Grosse Pointe Blank" Quiz"





Grosse Pointe Blank Trivia Questions

1. What character does Alan Arkin play?

From Quiz
"Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: Dr. Oatman

Alan Arkin plays Martin's psychiatrist.

2. At the start of the movie, when Martin is on the phone with Marcella, what is he ordering?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Guru

Answer: ammunition

As Martin is lining up the assassination of the bicycle courier, he is very calmly giving Marcella an ammunition order.

3. What is Martin Blank's middle initial?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: Q

4. According to the Points High School letter Marcella reads, which one of Martin's fellow alumni owns a cheese shop?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: Sandy Glasser

Brook Stinson was on an outward bound canoe trip. Leslie Gunther was in charge of public appearances for the NFL. Bob Destepello worked at a BMW dealership.

5. What year did Martin graduate from high school?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Guru

Answer: 1986

He left on his graduation night to join the army.

6. When Martin asked his assistant, Marcella, "Did you go to your high-school reunion?", what was her response?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: "Yes I did. It was just as if everybody had swelled."

Marcella also told Martin that she found it amusing that he came from somewhere.

7. Felix turns up at the School reunion and claims to be who?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: Sidney Feldman

Felix choose's his name from the first name badge he looks down on.

8. There are several "Bond" movie references in this movie. The scene where Martin attempts to poison a man by dripping liquid down a string is the fairly obvious one. Which "Bond" movie was that scene referring to?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: You Only Live Twice

"You Only Live Twice" had a scene where a Japanese assassin tried to kill James Bond in the same fashion. However, Bond moved and the killer ended up poisoning the girl next to Bond.

9. Who are "The Queens of the Hotel Hits"?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Guru

Answer: Butch Filipino Ladies

Along with the Maranga Brothers and the East German Ex-Stazi Guys, they are joining Grosser in his union of assassins.

10. Who said, "Where are all the good men dead, in the heart or in the head?"

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: Debi

Debi worked at the local radio station in Grosse Pointe.

11. Bob Destepello sells what make of car?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: BMW

Debbie refers to him at the reunion as 'Bobby Beemer'

12. In what U.S. state were the high school scenes actually shot?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: California

The high school shown in the movie was actually John Marshall High School in Los Angeles. There are two high schools in Grosse Pointe, Grosse Point North and South. Unfortunately the school board would not give the producers permission to shoot. The board felt it would be bad to show someone graduating from a Grosse Pointe's school to become a hit man.

13. What offer does Martin turn down?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Guru

Answer: A Greenpeace hit

"I have scruples" is what Martin says to Marcella when she faxes him the offer.

14. What type of car does Debbie Newberry drive?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: Saab

It's a green convertible.

15. John Cusack co-wrote the screenplay for "Grosse Pointe Blank." It seems that Cusack likes to reference his old movies. Martin kills Felix LaPoubelle with a pen. What other Cusack movie does that pen make a reference to?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: Say Anything

In "Say Anything" Ione Skye's character breaks up with Cusack's character and gives him a pen to write her with. It was a dramatic moment from a very good movie. If you haven't seen it I highly recommend it.

16. With what did Martin kill the president of Paraguay?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Guru

Answer: fork

When Martin is talking with Doctor Oatman, he mentions this.

17. Who sounded like a broken record saying, "Hey Jenny Slater. Hey Jenny Slater. Hey Jenny Slater."?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: Paul

Paul had a thing for Jenny Slater back in high school. He even remembered every class they had together.

18. What type of 'hit' does Martin turn down because he has scruples?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: A Green Peace Boat

This is just before his first meeting with Grocer.

19. What is the address of Pointes High School?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: 736 Lake Pointe Boulevard

It's on the reunion invitation that Martin sticks on his hotel mirror. The invitation also says on the bottom right corner "Dress to Kill."

20. Martin is still in love with Debbie, his high-school sweetheart. For how many years has he been having recurring dreams about her?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Guru

Answer: 10

"Recurring dreams of loss and pain for 10 years, yeah, I would say that is a bit obsessive."

21. This person told Martin, "You're a handsome devil. What's your name?" Who was it?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: Mary Blank

Martin went to visit his mother in a nursing home, but sadly she didn't quite know who he was.

22. What does Martin use to kill Felix?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: A Pen

This is the pen that Ken gave him for all his top shelf clients.

23. John Cusack has a few relatives that sometimes act in his movies. How many of John Cusack's relatives are in this movie?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: 3

Joan, Ann, and Bill are all in this movie. Joan Cusack plays Marcella, Martin's assistant. Bill Cusack plays a waiter. Ann Cusack plays Amy, the drunk woman that talks to Martin and Debbie at the Hippo Club. If you listen close Ann Cusack kind of sounds like Joan Cusack.

24. Who says "leave your life stock alone"?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Guru

Answer: Debbie

When Debbie is doing her radio show, she comments on the up-coming high school reunion. She mentions that people are returning to their old high school to check their life stock and see how they compare with their fellow classmates.

25. At the reunion Martin sees Tracy, what is the name of her baby?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: Robbie

Martin ends up taking a picture of Robbie with Debbie holding him.

26. According to the movie, where did NSA agent Steven Lardner go to college?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: Ohio State

Steve was a redshirt tailback from Ohio State and McCullers was a wrestler from Northwestern.

27. What is Martin's house when he returns to Grosse Pointe?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Guru

Answer: An UltiMart

"You can never go home again, Otaman, but you can shop there."

28. When Debi asked Martin, "So, what have you been doing with your life?", he responded, "Professional Killer." What did she say back to him?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: "Oh...you get dental with that?"

Martin could not believe the reactions he was getting when he told people about his career; no one believed he was a hitman.

29. What is Martin's mothers name?

From Quiz Grosse Pointe Blank

Answer: Mary

30. In the Ultimart shootout a "Pulp Fiction" movie standup gets shot at. Which actor on the standup gets their head blown off?

From Quiz "Grosse Pointe Blank" Quiz

Answer: Bruce Willis

Butch Coolidge gets smoked, it must have been that guy hiding in the bowl of rice.

This is category 1872
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.