FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Grosse Pointe Blank Quiz
Quiz about Grosse Pointe Blank Quiz

"Grosse Pointe Blank" Quiz


This dark distubingly funny comedy is one of my absolute favorite movies. On a further note, John Cusack is one of my favorite actors. If you share the same admiration for this movie and actor as I do, this quiz should be challenging and fun.

A multiple-choice quiz by 80'sfiend83. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Grosse Pointe Blank

Author
80'sfiend83
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
168,631
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1482
Last 3 plays: Guest 51 (3/10), Guest 23 (4/10), Guest 98 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What character does Alan Arkin play? Hint


Question 2 of 10
2. According to the Points High School letter Marcella reads, which one of Martin's fellow alumni owns a cheese shop? Hint


Question 3 of 10
3. There are several "Bond" movie references in this movie. The scene where Martin attempts to poison a man by dripping liquid down a string is the fairly obvious one. Which "Bond" movie was that scene referring to? Hint


Question 4 of 10
4. In what U.S. state were the high school scenes actually shot? Hint


Question 5 of 10
5. John Cusack co-wrote the screenplay for "Grosse Pointe Blank." It seems that Cusack likes to reference his old movies. Martin kills Felix LaPoubelle with a pen. What other Cusack movie does that pen make a reference to? Hint


Question 6 of 10
6. What is the address of Pointes High School? Hint


Question 7 of 10
7. John Cusack has a few relatives that sometimes act in his movies. How many of John Cusack's relatives are in this movie? Hint


Question 8 of 10
8. According to the movie, where did NSA agent Steven Lardner go to college? Hint


Question 9 of 10
9. In the Ultimart shootout a "Pulp Fiction" movie standup gets shot at. Which actor on the standup gets their head blown off? Hint


Question 10 of 10
10. Who sings the song "Ace of Spades" that the Ultimart clerk is listening to on his headphones? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 19 2024 : Guest 51: 3/10
Mar 17 2024 : Guest 23: 4/10
Mar 17 2024 : Guest 98: 4/10
Mar 16 2024 : Guest 216: 5/10
Mar 09 2024 : Guest 89: 5/10
Mar 05 2024 : Guest 97: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What character does Alan Arkin play?

Answer: Dr. Oatman

Alan Arkin plays Martin's psychiatrist.
2. According to the Points High School letter Marcella reads, which one of Martin's fellow alumni owns a cheese shop?

Answer: Sandy Glasser

Brook Stinson was on an outward bound canoe trip. Leslie Gunther was in charge of public appearances for the NFL. Bob Destepello worked at a BMW dealership.
3. There are several "Bond" movie references in this movie. The scene where Martin attempts to poison a man by dripping liquid down a string is the fairly obvious one. Which "Bond" movie was that scene referring to?

Answer: You Only Live Twice

"You Only Live Twice" had a scene where a Japanese assassin tried to kill James Bond in the same fashion. However, Bond moved and the killer ended up poisoning the girl next to Bond.
4. In what U.S. state were the high school scenes actually shot?

Answer: California

The high school shown in the movie was actually John Marshall High School in Los Angeles. There are two high schools in Grosse Pointe, Grosse Point North and South. Unfortunately the school board would not give the producers permission to shoot. The board felt it would be bad to show someone graduating from a Grosse Pointe's school to become a hit man.
5. John Cusack co-wrote the screenplay for "Grosse Pointe Blank." It seems that Cusack likes to reference his old movies. Martin kills Felix LaPoubelle with a pen. What other Cusack movie does that pen make a reference to?

Answer: Say Anything

In "Say Anything" Ione Skye's character breaks up with Cusack's character and gives him a pen to write her with. It was a dramatic moment from a very good movie. If you haven't seen it I highly recommend it.
6. What is the address of Pointes High School?

Answer: 736 Lake Pointe Boulevard

It's on the reunion invitation that Martin sticks on his hotel mirror. The invitation also says on the bottom right corner "Dress to Kill."
7. John Cusack has a few relatives that sometimes act in his movies. How many of John Cusack's relatives are in this movie?

Answer: 3

Joan, Ann, and Bill are all in this movie. Joan Cusack plays Marcella, Martin's assistant. Bill Cusack plays a waiter. Ann Cusack plays Amy, the drunk woman that talks to Martin and Debbie at the Hippo Club. If you listen close Ann Cusack kind of sounds like Joan Cusack.
8. According to the movie, where did NSA agent Steven Lardner go to college?

Answer: Ohio State

Steve was a redshirt tailback from Ohio State and McCullers was a wrestler from Northwestern.
9. In the Ultimart shootout a "Pulp Fiction" movie standup gets shot at. Which actor on the standup gets their head blown off?

Answer: Bruce Willis

Butch Coolidge gets smoked, it must have been that guy hiding in the bowl of rice.
10. Who sings the song "Ace of Spades" that the Ultimart clerk is listening to on his headphones?

Answer: Motorhead

Nothing interesting about "Ace Of Spades," I just love the song. The clerk at Ultimart is listening to it on headphones while playing Doom II.
Source: Author 80'sfiend83

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Grosse Pointe Blank" Guru Average
2. Grosse Pointe Blank Average
3. Grosse Pointe Blank Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us