FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Faculty The  Quizzes, Trivia and Puzzles
Faculty The  Quizzes, Trivia

Faculty, The Trivia

Faculty, The Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
7 Faculty, The quizzes and 85 Faculty, The trivia questions.
1.
  Easy The Faculty Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of these are easy, some are hard. If you've seen the movie you should get most of these correct. If you didn't notice, Zeke is my man and so I'm sorry if it seems like that's all this quiz is about. Have fun.
Easier, 10 Qns, intel, Jul 01 12
Easier
intel
5861 plays
2.
  Trapped Inside 'The Faculty'    
Multiple Choice
 15 Qns
It was a dark night. I popped 'The Faculty' into the VCR and tried to relax. Suddenly my room disappeared & I emerged in familiar surroundings. I saw a note pinned to a tree 'Find the Queen to be set free or be trapped inside 'The Faculty'. Help me!
Easier, 15 Qns, dizzyangel, Feb 23 03
Easier
dizzyangel
3728 plays
3.
  Test yourself! The Faculty Quiz    
Multiple Choice
 20 Qns
This one should be easy for fans of the movie!
Average, 20 Qns, Ophelia78, May 12 06
Average
Ophelia78
5880 plays
4.
  'The Faculty' Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
Who said it?
Average, 10 Qns, happymal, Jan 21 04
Average
happymal
3849 plays
5.
  The Faculty Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Good luck everybody :)
Average, 10 Qns, Justine2872, Feb 06 10
Average
Justine2872
3163 plays
6.
  'The Faculty' Stuff    
Multiple Choice
 10 Qns
This movie was kind of creepy.
Average, 10 Qns, littleangelsam, Apr 29 02
Average
littleangelsam
3041 plays
7.
  The Faculty    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the awesome sci-fi flick "The Faculty". Good luck!
Average, 10 Qns, fluffy_mcducky, Jun 21 03
Average
fluffy_mcducky
2342 plays
trivia question Quick Question
Who is the 'queen' alien?

From Quiz "The Faculty"





Faculty, The Trivia Questions

1. At the beginning of the film, Casey is elbowed to the ground after he gets off the bus. What does Stokely say as she passes him?

From Quiz
The Faculty

Answer: "Crash and burn, Casey!"

Casey responds to this by apologizing to the student who knocked him down. Casey is portrayed by Elijah Wood.

2. What did they say Nurse Harper had that she was prone to having attacks by?

From Quiz 'The Faculty' Stuff

Answer: epilepsy

They said she was having an attack and that the coach was able to get her medicine from her purse.

3. 'I don't believe a person should run unless he's being chased.'

From Quiz 'The Faculty' Quotes

Answer: Casey

Casey said this to the coach.

4. Who was allergic to the asprin?

From Quiz The Faculty

Answer: Mary-Beth & mary-beth & mary beth & Marybeth

It wasn't true!

5. Who is Salma Hayek's character?

From Quiz The Faculty

Answer: Nurse Harper

Remember that Marybeth always introduced herself with her full name.

6. What is the name of the high school in the film?

From Quiz The Faculty

Answer: Herrington High

7. What is the name of Zeke's mouse?

From Quiz The Faculty

Answer: Oscar

He says this softly when he is putting the alien into Oscar's cage.

8. Wed 6:10pm - I'd better follow Principle Drake, maybe she can help me get out of here. There she is, running down the corridor away from the Coach. (Gasp) Oh my gosh, I think Miss Drake has been killed! What is that Miss Olsen has in her hand?

From Quiz Trapped Inside 'The Faculty'

Answer: Scissors

'I always wanted to do that.' Miss Olsen and the Coach.

9. Where does Casey's mom think he is hiding drugs?

From Quiz 'The Faculty' Stuff

Answer: spine of books

His dad rips it up then Casey tells him it was school property.

10. 'Let's see if anybody's talking.'

From Quiz 'The Faculty' Quotes

Answer: Zeke

He said this in the car when he was tuning the radio.

11. Where does the movie take place?

From Quiz The Faculty

Answer: Ohio

12. Who was the first teacher to be changed?

From Quiz The Faculty

Answer: Coach Willis

You don't actually see Coach Willis get changed, but it is easily assumed.

13. Where did the new girl, Mary-Beth Louise Hutchinson, say she was from?

From Quiz The Faculty

Answer: Atlanta

14. When Zeke's two "clients" are asking him for drugs, he tells them he doesn't have any more on him, but slips some back into his pocket. How many do we see him put back?

From Quiz The Faculty

Answer: three

He keeps these because he is suspicious of why they are asking for so much.

15. When the coach is talking to Casey's dad in the car after he drops Casey off at school we see Casey slowly going towards the school..what is in the truck that pulls up just in front of him?

From Quiz 'The Faculty' Stuff

Answer: water

That is a lot of water.

16. 'I'm not putting that hack-drug up my nose- it's so '80s.'

From Quiz 'The Faculty' Quotes

Answer: Stokely

Everyone has their own excuse not to take the scat.

17. Who quit the football team?

From Quiz The Faculty

Answer: Stan & stan

He wanted to concentrate on his schoolwork.

18. Who finds the interesting alien specimen?

From Quiz The Faculty

Answer: Casey

The specimen only lives in the organs of certain squid and octopi, according to Mr. Furlong. Talk about foreshadowing-the aliens look quite a lot like a squid.

19. Where did Casey first find the alien parasite?

From Quiz The Faculty

Answer: football field

20. Which characters say "100% guaranteed to jack you up"?

From Quiz The Faculty

Answer: Nobody says this

Casey and Zeke both say "guaranteed to jack you up". Zeke says it when he is dealing drugs in the bathroom and Casey says it just before he stabs the queen in the eye.

21. Thurs 9:05am - A girl called Marybeth just walked up and introduced herself to me. She's new, she just moved here from...ummm...it was...hmmm...where did she say she came from?

From Quiz Trapped Inside 'The Faculty'

Answer: Atlanta

Marybeth Louise Hutchinson, played by Laura Harris, came from Atlanta, which she pointed out to nearly everyone she met. The school itself was in Ohio.

22. Where is MaryBeth from?

From Quiz 'The Faculty' Stuff

Answer: Atlanta

So she says...

23. 'I've always wanted to do that.' (2 people say this)

From Quiz 'The Faculty' Quotes

Answer: The coach and Mrs. Olson

They both say this when they stab Principal Drake.

24. Who was Mary-Beth's first friend?

From Quiz The Faculty

Answer: Stokely & stokely & stokley & Stokley

The one who was supposed to be a lesbian...

25. What makes up most of Zeke's 'magic dust'?

From Quiz The Faculty

Answer: caffeine pills

Care for some hyper fun? Hehehe...

26. Slacker Zeke sells naked videos of which two actresses from the trunk of his car?

From Quiz The Faculty

Answer: Neve Campbell and Jennifer Love Hewitt

27. What does Marybeth tell Zeke she has a low tolerance for?

From Quiz The Faculty

Answer: aspirin

She tells him this when he offers her his "Magic Dust".

28. Thurs 9:10am - Oops, just slipped into the boys toilets by mistake. I don't think I should have been there as I caught Zeke selling drugs and fake IDs. (Don't worry, I won't tell anyone.) I bet you'll never guess how much they cost.

From Quiz Trapped Inside 'The Faculty'

Answer: $50

Zeke, played by Josh Hartnett, was the rebel of the school. He spent all his time doing something illegal like 'borrowing' supplies from the storeroom.
'I prefer to think of it as stealing actually.' Zeke.

29. Where is MaryBeth really from?

From Quiz 'The Faculty' Stuff

Answer: space

Somewhere out there....

30. 'My Mom and Dad are dead too.'

From Quiz 'The Faculty' Quotes

Answer: Zeke

Then he says 'Well they're still breathing, but for all intents and purposes they're very much dead.'

This is category 974
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.