FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1960s and 70s Mix Quizzes, Trivia and Puzzles
1960s and 70s Mix Quizzes, Trivia

1960s and '70s Mix Trivia

1960s and '70s Mix Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Fun Trivia
30 quizzes and 375 trivia questions.
1.
  Your Song   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Take a trip back in time and see if you can name the Golden Oldies from the lyrics given.
Easier, 10 Qns, leith90, Jul 19 22
Easier
leith90 gold member
Jul 19 22
9670 plays
2.
  10 of My Favourite Songs from the 60s and 70s   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know how hard it is to pick just ten songs? This is not necessarily a quiz just about the songs, but the groups behind them.
Average, 10 Qns, DaveH1960, Feb 21 19
Average
DaveH1960
Feb 21 19
6599 plays
3.
  Beatles, Rolling Stones, Who, or Queen?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Beatles, The Rolling Stones, The Who, and Queen: four iconic British bands. From the lyrics provided, see if you know which recorded them.
Easier, 10 Qns, darksplash, Jul 19 22
Easier
darksplash
Jul 19 22
2038 plays
4.
  Finish The 60s and 70s Lyrics   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The songs in this quiz range between the mid 60s to the late 70s. I hope you enjoy the challenge of filling in the missing words!
Average, 10 Qns, FussBudget, Sep 25 05
Average
FussBudget gold member
10074 plays
5.
  Which Word Is Missing?    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a lyric from a classic oldies song. You fill in the missing word.
Average, 10 Qns, mcateeman, Jul 19 22
Average
mcateeman
Jul 19 22
11185 plays
6.
  More Wacky 60s and 70s Tunes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I was going through some of my old vinyl 45s (remember those?) and came across these wacky 60s and 70's songs. So, for fun, I will give you some lyrics and you give me the song title/artist.
Average, 15 Qns, sunshine7, Sep 05 22
Average
sunshine7
Sep 05 22
5439 plays
7.
  For the Music Lovers   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz for all of the audiophiles out there. I am one myself. I will give you some lyrics or a subject, and you tell me the artist. They are all from the late 50's to the early 70's. Good luck!
Average, 10 Qns, Thewrights04, Jul 18 22
Average
Thewrights04
Jul 18 22
4814 plays
8.
  Vinyl Hiccups   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I love old vinyl records. I've played mine so often with worn out styluses that the records skip. Can you help me remember the words that the tone arm jumped over in some of these songs? Most of them are from the '60s and '70s.
Average, 10 Qns, CmdrK, Jul 19 22
Average
CmdrK gold member
Jul 19 22
1770 plays
9.
  Classic Rock Albums   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on my Top 10 favorite classic rock albums of all time (I need to say "album" because CDs weren't released yet).Most of these came out in the late 1960s/early 70s. Good luck with the quiz.
Tough, 10 Qns, diamondjim68, Jul 22 22
Tough
diamondjim68
Jul 22 22
3108 plays
10.
  Sixties and Seventies Songs with False Endings   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Several US singles from the sixties and seventies have been released that featured false endings. This quiz is about some of them.
Difficult, 10 Qns, shanteyman, Jul 20 22
Difficult
shanteyman
Jul 20 22
753 plays
trivia question Quick Question
And this song is often mis-titled by it's opening line, what is the correct word? "Jeremiah was a ______ Was a good friend of mine"

From Quiz "Finish The 60s and 70s Lyrics"




11.
  Songs That Make Me Feel Young    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz based on songs I listened to in my youth, on AM radio in Houston, Texas. They are mostly from the early 1970s. I'll give you the song title and some lyrics. Can you name the band?
Average, 10 Qns, OutlookDude, Jul 19 22
Average
OutlookDude gold member
Jul 19 22
986 plays
12.
  Artists of the 60's & 70's: Musical Pursuit    
Multiple Choice
 10 Qns
Many of us love the great music of the classic rock era- the 1960's and 1970's. This quiz features some of the best known songs of the era. You know the name, but do you know the artist?
Average, 10 Qns, ninny490, Jul 18 22
Average
ninny490
Jul 18 22
3354 plays
13.
  Sixtyseventy Fun I    
Multiple Choice
 20 Qns
Just taking you down the Nostalgia Road.
Average, 20 Qns, rincad, Jan 28 24
Average
rincad
Jan 28 24
3098 plays
14.
  Good Old Rock Oldies    
Multiple Choice
 10 Qns
My very first quiz, mostly related to the 70s.
Average, 10 Qns, buckeyegal, Jul 19 22
Average
buckeyegal
Jul 19 22
2023 plays
15.
  Music ABCs 60s and 70s    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz features music of the 1960s and 1970s. The first answer starts with the letter A, and the rest continue on alphabetically. Questions include lyrics, name the artist, and a bit of general. Enjoy!
Average, 20 Qns, ARE7, Jun 19 23
Average
ARE7
Jun 19 23
4915 plays
16.
  Sixtyseventyfun III    
Multiple Choice
 20 Qns
Considering the feedback, I'm really starting to enjoy this! Thanks to everyone who wrote. I'm hoping to keep up the standard with part III.
Tough, 20 Qns, rincad, Nov 12 23
Tough
rincad
Nov 12 23
2283 plays
17.
  Albums from the 60s and 70s    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the album title. You guess the band. These are albums that were put out in the 60s and 70s.
Average, 10 Qns, smoothie, Jul 22 22
Average
smoothie
Jul 22 22
4616 plays
18.
  One Liners, Couplets And A Challenge To All Users    
Multiple Choice
 25 Qns
Here's a quickie I threw together. You get a line or two from songs from (mostly) the 60s & 70s. You'll be given four choices as to who SANG it and the song's name. You makes your pick, you takes your chances.
Tough, 25 Qns, UglyPancake, Jul 19 22
Tough
UglyPancake
Jul 19 22
396 plays
19.
  My CD Collection    
Multiple Choice
 10 Qns
The other night I was moving my CDs to a new rack. Memories of the 60s and 70s were evoked. So here's a quiz about different CDs in my collection. Enjoy the quiz and "Long Live Rock".
Tough, 10 Qns, btsyshsbnd, Jul 22 22
Tough
btsyshsbnd
Jul 22 22
1393 plays
20.
  Sixtyseventyfun II    
Multiple Choice
 20 Qns
I have had a few positive mails for my first one, which has encouraged me to do another. I hope you enjoy this as much as the first.
Average, 20 Qns, rincad, May 25 13
Average
rincad
1919 plays
21.
  60s and 70s Mix    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about as trivial and random as it gets.
Difficult, 10 Qns, ZzBridges, Feb 13 11
Difficult
ZzBridges
2085 plays
22.
  More Older Rock    
Multiple Choice
 10 Qns
Some more older rock lyrics and artists. Get out your memory caps.
Average, 10 Qns, casper423, Jul 19 22
Average
casper423
Jul 19 22
5900 plays
23.
  Great Songs: Year by Year    
Multiple Choice
 15 Qns
I'll give you some rock lyrics from 15 different songs. You name the artist or band. The first song is from 1965 and it continues through 1979. Just say no to Disco. Have fun!
Tough, 15 Qns, malcolmsex, Nov 16 07
Tough
malcolmsex
1683 plays
24.
  Sixtyseventyfun IV    
Multiple Choice
 20 Qns
Again, thanx to everyone who wrote all the positive stuff. Also, there were some minor corrections to be made. Thanks to all those who drew my attention to those little glitches. So, here we go with number IV (It gets harder...)
Tough, 20 Qns, rincad, Sep 04 10
Tough
rincad
1260 plays
25.
  My Record Collection    
Multiple Choice
 10 Qns
I've taken some obscure albums from my extensive record collection and built a quiz around them. To be fair, I have limited myself to albums from the 60s and 70s...y'know, the good stuff. Enjoy.
Very Difficult, 10 Qns, matriplex, Jul 22 22
Very Difficult
matriplex
Jul 22 22
1040 plays
26.
  Good Old Oldies    
Multiple Choice
 10 Qns
Golden Oldie Hits of the 60's and 70's
Average, 10 Qns, geebee22, Jul 18 22
Average
geebee22
Jul 18 22
5687 plays
27.
  Songs From My (Eclectic) Childhood    
Multiple Choice
 10 Qns
I was exposed to many different kinds of music as a child, but I will stick to popular music from the late 60's through mid-70's for this quiz. Have fun!
Tough, 10 Qns, chemquiz, Jul 19 22
Tough
chemquiz
Jul 19 22
1397 plays
28.
  1960s and 1970s Musicians [ 1 ]    
Multiple Choice
 10 Qns
An interesting, and rewarding look at important historical information about famous bands of this era.
Difficult, 10 Qns, Bellevue, Jun 18 10
Difficult
Bellevue
1166 plays
29.
  Slice Of Psychadelic Pie    
Multiple Choice
 10 Qns
If you love classic music from the 60's and 70's you're sure to know these. Have fun and good luck.
Average, 10 Qns, whorocker51, Jul 19 22
Average
whorocker51
Jul 19 22
878 plays
30.
  1960s and 1970s Musicians [ 2 ]    
Multiple Choice
 10 Qns
Important information about bands and songs of the era, for serious music lovers.
Difficult, 10 Qns, Bellevue, Jun 18 10
Difficult
Bellevue
928 plays

1960s and '70s Mix Trivia Questions

1. 'And when I see a little temp'rature rise, you know I wasn't surprised' What's the name of the song and who sang it?

From Quiz
One Liners, Couplets And A Challenge To All Users

Answer: Cheap Trick-"Hot Love"

From Cheap Trick's self titled debut album from 1977. As far as hard rock/hard pop (and back then they genuinely were more rock than pop) debut albums go... did it ever get better than that record? Not for me it did not. And as the original vinyl pressings were labeled 'Side 1' and 'Side A' I just always assumed "Hot Love" was the opening track. And I do not care what sort of historical revisionism has been done in the cd era with them now claiming "Elo Kiddies" was REALLY the opening track. For decades my playing this album with "Hot Love" first made it THE PERFECT record. When I saw them play it live a ways back on the tour where they were playing their albums in their entirety I heard them do it reversed (well - reversed for ME) starting with what I always thought would have been 'side 2' ("Elo Kiddies"). OOOOOH let me tell ya: what a perfect lesson in how utterly crucial song order choices can be! When you play the side with "Hot Love" first you have an exciting hard rock masterpiece. When you play it starting with the "Elo Kiddies" side the album really starts to drag in points! NOT a masterpiece any longer! Don't try this at home kids...

2. What got skipped over in this Paul and Linda McCartney song? "We're so sorry Uncle Albert but we haven't done a bloody thing all day. We're so sorry Uncle Albert but the ____ on the boil and we're so easily called away".

From Quiz Vinyl Hiccups

Answer: kettle's

"Uncle Albert/Admiral Halsey" by Paul and Linda McCartney in 1971 was Paul's first number one hit (on the "Billboard Hot 100") after leaving the Beatles.

3. The Beatles crooned which song that featured the lyrics: "Suddenly, I'm not half the man I used to be, There's a shadow hanging over me."

From Quiz Your Song

Answer: Yesterday

"Yesterday", an acoustic ballad written by Lennon-McCartney, was recorded by The Beatles for their 1965 album "Help!". Although the writing was credited to Lennon-McCartney, it is claimed that McCartney alone wrote the song. The music was written before the lyrics and for a time, the working title was "Scrambled Eggs". The song met some resistance from other band members and also their record producer. Singer Chris Farlowe was offered the song but rejected it, saying it was "too soft". Eventually The Beatles recorded the ballad and it made the coveted Number One spot on the US Billboard Hot 100 in 1965.

4. Which 1965 US Number Four hit by The Gentrys had a false ending?

From Quiz Sixties and Seventies Songs with False Endings

Answer: Keep on Dancing

After "Keep on Dancing" faded out drummer Larry Wall played a drum fill to kick off another verse. Although the Gentrys had two strong singers with Jimmy Hart and Bruce Bowles, guitarist Larry Raspberry sang "Keep on Dancing", their highest charting single. The Gentrys formed in Memphis, Tennessee, in 1963 by students at Treadwell High School. When "Keep on Dancing" became successful the group appeared on "Hullabaloo", "Shindig!" and "Where the Action Is". They and also toured with Sonny and Cher, The Beach Boys and Dick Clark's tours. By the early seventies the band had gone through several members and eventually dissolved. Founding member Jimmy Hart found success in professional wrestling as a manager called "The Mouth of the South". "Break Away (from That Boy)" was a Top Forty by The Newbeats. Mitch Ryder and The Detroit Wheels released "Jenny Take a Ride" and "Just a Little" was by The Beau Brummels.

5. Which Led Zeppelin song contained the lyrics "I couldn't get no silver, I couldn't get no gold"?

From Quiz Good Old Rock Oldies

Answer: Gallows Pole

Zeppelin was originally formed as The New Yardbirds but changed their name. Drummer John Bonham died in 1980 from asphyxiation after drinking too much and inhaling his own vomit.

6. 'Suite: Judy Blue Eyes' by Crosby, Stills and Nash was released in 1969. Crosby, Stills and Nash occasionally teamed up with another person; who was he?

From Quiz 10 of My Favourite Songs from the 60s and 70s

Answer: Neil Young

What a great song! Crosby, Stills and Nash performed this song about Judy Collins, a former girlfriend of Stephen Stills. Neil Young joined forces with Stephen Stills, Graham Nash and David Crosby on a fairly regular basis - most notably for the 'Deja Vu' album, released in 1970, which includes another of my favourites, 'Teach Your Children' Useless information: All four members of Crosby, Stills, Nash and Young have been inducted into the Rock and Roll Hall of Fame twice.

7. Besides her wonderful vocals, what instrument was Karen Carpenter known for playing in her band, The Carpenters?

From Quiz 1960s and 1970s Musicians [ 2 ]

Answer: Drums

She was a fine drummer. Eventually, though, the manager of The Carpenters desired her to be more visible, closer to the stage front--and so she was.

8. What band was known for smashing their instruments?

From Quiz 1960s and 1970s Musicians [ 1 ]

Answer: The Who

It was very, very unusual for the time and hampered them financially for a few years. Later, Jimi Hendrix copied this move.

9. The song, "Long Live Rock", that I quoted in the introduction was recorded by which British band?

From Quiz My CD Collection

Answer: The Who

This was the last song that was played while the closing credits rolled on the documentary "The Kids Are Alright."

10. Which member of Led Zeppelin had the nickname "Percy"?

From Quiz 60s and 70s Mix

Answer: Robert Plant

Robert Plant was called Percy because he lived on a farm and it was in reference to Percy Thrower the gardener on television. (Courtesy of "The Rambler" Thank You) He was almost dropped from the band early on due to his mannerisms, at least until Jimmy Page saw the girls screaming at him.(This may or may not be true, but it was mentioned in "The Hammer Of The Gods" biography)

11. What was featured on the cover of the Beatles "Sgt. Pepper" album?

From Quiz Classic Rock Albums

Answer: a picture of the group and all their favorite celebrities

'Sgt. Pepper' was released in 1967. Paul McCartney came up with the idea to use famous celebrities for the cover, despite the objections of Brian Epstein, their manager, who originally wanted to use a brown paper bag. The Beatles also demonstrated a psychedelic mood. The Beatles recorded it in three months and used many special effects. Many well known songs on the release were 'Lucy In The Sky With Diamonds', 'A Day In The Life' and 'With a Little Help From My Friends'.

12. Who sings the line, "He not busy being born is busy dying"?

From Quiz For the Music Lovers

Answer: Bob Dylan

This is from "It's Alright, Ma".

13. "Mr. Bojangles", the Nitty Gritty Dirt Band's biggest hit, is the second track on side two of this album. What is the album's title?

From Quiz My Record Collection

Answer: Uncle Charlie and his Dog Teddy

"Uncle Charlie and his Dog Teddy" is a great album, period. Released in 1970, this is the album that really established the Nitty Gritty Dirt Band as an important band. In addition to "Bojangles", the album contains covers of Kenny Loggins "House at Pooh Corner", Randy Newman's "Living Without You" and Mike Nesmith's lovely "Propinquity". Add to that some brilliant instrumentals and a really cool album cover and you have one of the great country rock albums of all time.

14. Who was going to be a "Big Time Operator", back in the mid-Sixties?

From Quiz Sixtyseventyfun III

Answer: Zoot Money

It would seem that Zoot Money thoroughly enjoyed making this one. The song certainly puts over that impression. It was released under the whole band's name, which was Zoot Money and the Big Roll Band.

15. Who was it that "...called to say you can make it ok..." in "The Ballad of John and Yoko"?

From Quiz Sixtyseventyfun II

Answer: Peter Brown

The trials and tribulations of getting a wedding together as described by Lennon, taking us on these trips halfway around Europe. It was Peter Brown who suggested that he and Yoko could get married in Gibraltar. "The Ballad of John and Yoko" was banned in several countries, because there was a fuss in some quarters about the word "Christ", the first word of the chorus.

16. Which band did Brian Johnson sing for before joining AC/DC?

From Quiz Sixtyseventy Fun I

Answer: Geordie

After Bon Scott died, there was doubt whether anyone could replace him. Looking back, this Newcastle lad, Brian Johnson, was really the only contender.

17. This song was filmed in the mail carriage of a train. Can you guess the missing word? "I should have known better with a girl like you That I would _____ everything that you do"

From Quiz Finish The 60s and 70s Lyrics

Answer: love

The song is "I Should Have Known Better" by the Beatles, from the album and film "A Hard Day's Night".

18. Who sang this in 1965? "He said it's 3 A.M., there's too much noise, don't you people ever wanna go to bed?"

From Quiz Great Songs: Year by Year

Answer: The Rolling Stones

This is a line from "Get Off of My Cloud", released as a single in the U.S. on September 25, 1965, and in the U.K. a month later. The B-side of the U.S. single was a song called "I'm Free". The B-side of the U.K. single was "The Singer Not the Song". Great lyrics in this song if you can understand them.

19. Which song do these lyrics come from: "Being good isn't always easy, no matter how hard I try."?

From Quiz Songs From My (Eclectic) Childhood

Answer: Son Of A Preacher Man

Dusty Springfield sang this song, which most recently appeared on the "Pulp Fiction" soundtrack. It tells the story of a young girl's relationship with Billy Ray, the local clergyman's son. "For Your Love," by the Yardbirds, mainly lists the objects the singer will give his beloved to demonstrate the depth of his devotion. "Life's Been Good" by Joe Walsh is about the life of a rock star. "Spirit In The Sky," by Norman Greenbaum, had a catchy tune but was NOT about resisting temptation.

20. "I went to a dance, looking for ________. Saw Barbara Ann so I thought I'd take a chance."

From Quiz Which Word Is Missing?

Answer: romance

The song is "Barbara Ann", released in 1965 and recorded by the Beach Boys.

21. "Ooh ooh, You might not ever get rich, But let me tell ya it's better than diggin' a ditch. There ain't no tellin' who you might meet, A movie star or maybe even an Indian chief"

From Quiz More Wacky 60s and 70s Tunes

Answer: "Car Wash" by Rose Royce

This hit song was featured in the 1976 movie "Car Wash." The group of Rose Royce, based in Los Angeles, California, is still singing today.

22. Who recorded the 1973 hit 'Don't Expect Me to Be Your Friend'?

From Quiz Good Old Oldies

Answer: Lobo

23. 'The Low Spark Of High Heeled Boys':

From Quiz Albums from the 60s and 70s

Answer: Traffic

Produced by Steve Winwood in 1971.

24. Finish the lyric: Thunder only happens when it's raining, players only love you - - -

From Quiz More Older Rock

Answer: when they're playing& when theyre playing

From Fleetwood Mac Rumors

25. 'And just when I climbed this whole mountainside, to wash my eyelids in the rain' What's the name of the song and who sang it?

From Quiz One Liners, Couplets And A Challenge To All Users

Answer: Leonard Cohen-"So Long Marianne"

Leonard how some of us do truly miss thee. A beautiful track from Leonard's debut album 'Songs Of Leonard Cohen' from 1967. You either love or hate Leonard Cohen (and he'll even write an album about that as well ;-) ). But as a lyricist it has rarely gotten any better than him. And as a singer... again: he falls into the same category as Bob Dylan in that you either love his voice or hate it. But never be too quick to knock him as a singer. His phrasing was something many a singer could take lessons from. The way he phrases the above line (especially on some later period live versions from the seventies and eighties) falls into the realm of vocal genius. As an aside: he was also one of the single most charming and kind "celebrities" I have ever met in my life. What a great man Leonard was.

26. "If she is ____ he can't see it, she can do no wrong, Turn his back on his best friend if he put her down". What is missing from this Percy Sledge song?

From Quiz Vinyl Hiccups

Answer: bad

"When a Man Loves a Woman" was a 1966 song by Percy Sledge. It frequently makes the lists of the best rock and roll love songs.

27. "Where did you come from, baby? How did you know, I needed you?" Which 1975 song had Hot Chocolate believing in miracles?

From Quiz Your Song

Answer: You Sexy Thing

Penned by lead singer Errol Brown, "You Sexy Thing" reached number two on the UK Singles Chart in 1975 and has featured in many movies, including the 1997 hit "The Full Monty". It was originally released as a 'B' side, but later remixed and released as an 'A' side when it became the group's biggest and most well-known song.

28. Which One-Hit Wonder band released the 1964 Top Forty US single, "She's the One", that featured a false ending?

From Quiz Sixties and Seventies Songs with False Endings

Answer: The Chartbusters

The Chartbusters formed in Washington, D.C. They qualified for One-Hit Wonder status when "She's the One" hit the Top Forty, peaking at Number 33. "She's The One" was turned down by 20 record labels before Mutual Records took a chance on it. The group also released several singles in 1964 on the Diplomat label using the name The Manchesters to capitalize on the British Invasion sound. Tom Hanks related in a "People" magazine interview that The Chartbusters were the inspiration for his 1996 film "That Thing You Do". "Rip Van Winkle" by The Devotions reached Number 36 in 1964. "Farmer John" was a 1964 Top Twenty from The Premiers and "(Just Like) Romeo and Juliet" was a 1964 single by The Reflections.

29. Pink Floyd released an album in 1973 which contained another of my favourite tracks, 'Breathe'. Which album was this from?

From Quiz 10 of My Favourite Songs from the 60s and 70s

Answer: Dark Side of the Moon

'Dark Side of the Moon' was Pink Floyd's fabulous concept album. The music for 'Breathe' is credited to David Gilmour and Richard Wright, with the lyrics credited to Roger Waters. Useless Information: 'Dark Side of the Moon' remained on the Billboard 200 chart for a staggering 741 weeks - more than any other album - and has sold more than 45 million copies world-wide.

30. In which city did the Jimi Hendrix Experience get its start?

From Quiz 1960s and 1970s Musicians [ 2 ]

Answer: London

Their manager Chas Chandler, formerly of The Animals, believed that the music of the Experience would be best appreciated in London. Plus, the other two members of the band were British.

This is category 24792
Last Updated Jun 22 2024 5:56 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.