FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Vinyl Hiccups
Quiz about Vinyl Hiccups

Vinyl Hiccups Trivia Quiz


I love old vinyl records. I've played mine so often with worn out styluses that the records skip. Can you help me remember the words that the tone arm jumped over in some of these songs? Most of them are from the '60s and '70s.

A multiple-choice quiz by CmdrK. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 1960s and '70s Mix

Author
CmdrK
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
367,512
Updated
Jul 19 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1631
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 142 (6/10), Guest 86 (7/10), Guest 216 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What got skipped over in this Paul and Linda McCartney song?

"We're so sorry Uncle Albert but we haven't done a bloody thing all day.
We're so sorry Uncle Albert but the ____ on the boil and we're so easily called away".
Hint


Question 2 of 10
2. "If she is ____ he can't see it, she can do no wrong,
Turn his back on his best friend if he put her down".

What is missing from this Percy Sledge song?
Hint


Question 3 of 10
3. "I like to dream yes, yes, right between my sound machine
On a cloud of ____ I drift in the night, any place it goes is right".

Oops, what did the record player skip over on this Steppenwolf song?
Hint


Question 4 of 10
4. Even royalty like the Duke of Earl isn't immune to vinyl hiccups. What word goes in the space here?

"And when I hold you, you will be my Duchess, Duchess of Earl.
We'll walk through my ____ and the paradise we will share".
Hint


Question 5 of 10
5. I like the Joan Osborne song "Spider Web" but it skipped over something to do with Ray Charles. Which of these possibilities was it?

"He said, 'Since I got my eyesight back, my voice has just deserted me.
No "Georgia On My Mind" no more. I stay in bed with ____'."
Hint


Question 6 of 10
6. "Listen, please listen, that's the way it should be
Peace in the ____, people got to be free".

The record player skipped over a word in this song, too! Which word is it?
Hint


Question 7 of 10
7. He said 'In winter 1963 it felt like the ____ would freeze
With John F. Kennedy and the Beatles".'

Do you remember what the Dream Academy was worried about in this song?
Hint


Question 8 of 10
8. Creedence Clearwater Revival was in a hurry in this song but who or what are they missing?

"Take me to the hotel, ____ gone, oh well.
Come on, come on, won't you get me to my room".
Hint


Question 9 of 10
9. I thought the video for this one set the style for 80s music videos. Which word in this song by M got skipped?

"Radio, video, boogie with a suitcase
You're living in a ____, forget about the rat race".
Hint


Question 10 of 10
10. "Then I saw her ____, now I'm a believer, not a trace of doubt in my mind.
I'm a believer, I couldn't leave her if I tried".

What did the tone arm skip over in this Monkees song?

Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 24 2023 : Guest 142: 6/10
Nov 23 2023 : Guest 86: 7/10
Nov 21 2023 : Guest 216: 9/10
Nov 21 2023 : Guest 120: 8/10
Nov 18 2023 : Guest 174: 9/10
Nov 17 2023 : Guest 69: 9/10
Nov 16 2023 : silvester: 6/10
Nov 16 2023 : Guest 86: 6/10
Nov 12 2023 : Guest 98: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What got skipped over in this Paul and Linda McCartney song? "We're so sorry Uncle Albert but we haven't done a bloody thing all day. We're so sorry Uncle Albert but the ____ on the boil and we're so easily called away".

Answer: kettle's

"Uncle Albert/Admiral Halsey" by Paul and Linda McCartney in 1971 was Paul's first number one hit (on the "Billboard Hot 100") after leaving the Beatles.
2. "If she is ____ he can't see it, she can do no wrong, Turn his back on his best friend if he put her down". What is missing from this Percy Sledge song?

Answer: bad

"When a Man Loves a Woman" was a 1966 song by Percy Sledge. It frequently makes the lists of the best rock and roll love songs.
3. "I like to dream yes, yes, right between my sound machine On a cloud of ____ I drift in the night, any place it goes is right". Oops, what did the record player skip over on this Steppenwolf song?

Answer: sound

"Magic Carpet Ride" by Steppenwolf has been used in many films including "Star Trek: First Contact".
4. Even royalty like the Duke of Earl isn't immune to vinyl hiccups. What word goes in the space here? "And when I hold you, you will be my Duchess, Duchess of Earl. We'll walk through my ____ and the paradise we will share".

Answer: dukedom

The Duke of Earl, Gene Chandler, sung about himself in "The Duke of Earl" in 1962.
5. I like the Joan Osborne song "Spider Web" but it skipped over something to do with Ray Charles. Which of these possibilities was it? "He said, 'Since I got my eyesight back, my voice has just deserted me. No "Georgia On My Mind" no more. I stay in bed with ____'."

Answer: MTV

Spider Web" was on Joan Osborne's 1995 "Relish" album. Actually, this was a CD not a vinyl record so I'm not sure why it skipped. There must have been a smudge on the disc. Or something.
6. "Listen, please listen, that's the way it should be Peace in the ____, people got to be free". The record player skipped over a word in this song, too! Which word is it?

Answer: valley

The Rascals (formerly the Young Rascals) gave us "People Got to Be Free" in 1968.
7. He said 'In winter 1963 it felt like the ____ would freeze With John F. Kennedy and the Beatles".' Do you remember what the Dream Academy was worried about in this song?

Answer: world

1986 saw the Dream Academy bring us "Life in a Northern Town".
8. Creedence Clearwater Revival was in a hurry in this song but who or what are they missing? "Take me to the hotel, ____ gone, oh well. Come on, come on, won't you get me to my room".

Answer: baggage

"Travelin' Band" was a 1970 single by Creedence and was on their "Cosmo's Factory" album.
9. I thought the video for this one set the style for 80s music videos. Which word in this song by M got skipped? "Radio, video, boogie with a suitcase You're living in a ____, forget about the rat race".

Answer: disco

It could have been a perfect 1980s song but "Pop Muzik" by M peaked a little early, coming out in 1979.
10. "Then I saw her ____, now I'm a believer, not a trace of doubt in my mind. I'm a believer, I couldn't leave her if I tried". What did the tone arm skip over in this Monkees song?


Answer: face

It was their second 1966 record and The Monkees took "I'm a Believer" to number one on the "Billboard Hot 100".
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series "Rockin' Down the Highway":

What's a road trip without tunes? Here you go: load em' up and let's hit the highway!

  1. Road Trip Tunes Average
  2. Name That "Time" Tune Average
  3. One More Look at the British Invasion Average
  4. We Loved the 80s Average
  5. Are You Ready for the Acid Test? Average
  6. The Rock Music Prayer Book Average
  7. Buried Treasures of Rock and Roll, Volume I Difficult
  8. Buried Treasures of Rock and Roll, Volume II Average
  9. All You Need Is Lyrics Easier
  10. Vinyl Hiccups Average
  11. A Lonely Number Easier
  12. Did Ringo Sing That One? Average

12/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us