FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Monkees The Quizzes, Trivia and Puzzles
Monkees The Quizzes, Trivia

The Monkees Trivia

The Monkees Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
21 The Monkees quizzes and 215 The Monkees trivia questions.
1.
  Hey, Hey We're The Monkees!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
And now appearing for the first time in concert on Funtrivia...Davy Jones, Mike Nesmith, Micky Dolenz and Peter Tork! You say you are a "Day Dream Believer", then click "play now" to hear The Monkees in concert!
Average, 10 Qns, JuniorTheJaws, Jan 26 14
Average
JuniorTheJaws gold member
3873 plays
2.
  Monkees Lyrics Quiz for Experts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Yes, I'll admit it! I was a fan then, and I'm a fan now. I recently had the opportunity to see Micky and Davy in concert and it made me feel 10 years old again. You know the drill, I give you some lyrics, you tell me the name of the song.
Average, 10 Qns, skunkee, Apr 11 03
Average
skunkee editor
4444 plays
3.
  Hey, Hey, Who Sings the Songs?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Identify the lead vocalist from these ten songs performed by The Monkees.
Average, 10 Qns, bernie73, Jul 07 18
Average
bernie73 gold member
Jul 07 18
367 plays
4.
  The Monkees Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
The Monkees were one of the most popular groups of the 1960s. Test your knowledge of their songs here. I will give you a lyric and you pick the correct song. Good luck!
Average, 10 Qns, Velvet_Rain, Aug 11 17
Average
Velvet_Rain
Aug 11 17
532 plays
5.
  Sing-A-Long With The Monkees    
Multiple Choice
 10 Qns
I give you the line(s), you guess the song title. Some are easy but others may be tricky so be careful !! To make this easier, I'm only using the songs from their first 3 albums. And of course, I hope you find my 'after-the-answer-info' informative.
Average, 10 Qns, BeatleAnt, Aug 15 11
Average
BeatleAnt
3408 plays
6.
  Monkee Mayhem   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
The Monkees are one of my favorite bands, not just of the 60s, EVER! Now lets see how well you know Micky, Mike, Peter, Davy, and their great sound. Enjoy :)
Tough, 20 Qns, dormouse99, Mar 31 02
Tough
dormouse99
1808 plays
7.
  Monkees Lyrical Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
I really enjoy the Monkees music. See if you can guess which song these lyrics come from.
Average, 10 Qns, pringlesRF, Oct 17 21
Average
pringlesRF
Oct 17 21
1751 plays
8.
  10 Questions: Monkees lyrics Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I've always enjoyed the music of the Monkees. See how well you do with this lyrics quiz. Enjoy!
Average, 10 Qns, ARE7, May 27 01
Average
ARE7
5225 plays
9.
  Do You Know Your Monkees Music?    
Multiple Choice
 10 Qns
Monkees mania! Do you know their songs by heart, know which songs Mike Nesmith wrote, and have 'I'm A Believer' constantly ringing in your head? This quiz might be for you.
Tough, 10 Qns, JediSlider, Jul 22 01
Tough
JediSlider
2592 plays
10.
  I'm a Believer   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Think you know about The Monkees? Put your knowledge to the test!
Average, 10 Qns, BT_Man, Mar 07 12
Average
BT_Man
770 plays
trivia question Quick Question
Who sang lead on this Monkees song: "Your Auntie Grizelda"?

From Quiz "Monkee-mania: Who Sang Lead?"




11.
  Monkees Tunes    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll quote some lyrics, you name the song.
Tough, 10 Qns, junkyardwillie, Aug 03 05
Tough
junkyardwillie
1647 plays
12.
  Last Three Monkees Albums of the 1960s    
Multiple Choice
 10 Qns
Not many people even know the last 3 Monkees albums ("Instant Replay", "Present", "Changes") were even made. There are some quality tunes. I will quote some lyrics, you try to guess the song.
Average, 10 Qns, junkyardwillie, Sep 06 12
Average
junkyardwillie
465 plays
13.
  Monkees for all!    
Multiple Choice
 15 Qns
If you call yourself a die-hard fan, this quiz will be right up your alley.
Tough, 15 Qns, cjp7213, Oct 01 08
Tough
cjp7213
1223 plays
14.
  Monkee-mania: Who Sang Lead?    
Multiple Choice
 10 Qns
I am still a huge fan of The Monkees, who first appeared on TV in 1966. In this quiz I will list the name of a song and you determine who sings the lead vocal. This quiz does not focus on their biggest hits but still songs most of you have heard.
Tough, 10 Qns, BAMBOOMANIA, Dec 25 19
Tough
BAMBOOMANIA
Dec 25 19
300 plays
15.
  Monkee Mania!    
Multiple Choice
 15 Qns
Hey this is for all you Monkee fanatics out there...for those of you like me who keep Monkee mania alive! Just give me the title, lyric, or fact depending on the question.
Average, 15 Qns, PoIson_IvY, Jul 30 15
Average
PoIson_IvY
1742 plays
16.
  15 Monkees Lyrics Questions    
Multiple Choice
 15 Qns
This is my Monkees lyrics quiz. If it is a fill-in-the-blank question, then answer with the actual lyric- don't replace "I", "my", or "me" with "he", "his", or "him".
Tough, 15 Qns, mew, Mar 14 14
Tough
mew
1163 plays
17.
  The Ultimate Davy Jones Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the short, British, and most people's (mine anyway) favourite Monkee. Feel free to email me if you want to talk about the Monkees coz they rule! Groovy!
Average, 10 Qns, MonkeeBeatle, Jul 19 18
Average
MonkeeBeatle
Jul 19 18
813 plays
18.
  Davy Jones    
Multiple Choice
 5 Qns
Well here it is. My final quiz on the members of the group and television series 'The Monkees'. This one is all about Davy Jones. Have fun and good luck!
Average, 5 Qns, magnoliasims, Aug 29 14
Average
magnoliasims
1190 plays
19.
  Michael Nesmith    
Multiple Choice
 5 Qns
An easy quiz for all fans of former Monkee Michael Nesmith.
Average, 5 Qns, magnoliasims, Jan 25 03
Average
magnoliasims
995 plays
20.
  Micky Dolenz    
Multiple Choice
 5 Qns
An easy quiz on my favourite Monkee.
Tough, 5 Qns, magnoliasims, Jan 24 03
Tough
magnoliasims
887 plays
21.
  Peter Tork    
Multiple Choice
 5 Qns
A quiz on the cutest Monkee (well I think he is!).
Difficult, 5 Qns, magnoliasims, Jan 24 03
Difficult
magnoliasims
745 plays

The Monkees Trivia Questions

1. Which Monkee sang lead vocals for "Last Train to Clarksville"?

From Quiz
Hey, Hey, Who Sings the Songs?

Answer: Micky Dolenz

Micky Dolenz was the lead vocalist for "Last Train to Clarksville". Written by Tommy Boyce and Tommy Hart, the song appeared on "The Monkees" (1966), the first album from the group. The album dates from the early days of the group where studio musicians played most of the instruments--in this case the Candy Store Prophets, who often worked with Boyce and Hart. The song tells the story of a man who asks a woman to meet him at a train station before he leaves town, perhaps forever. The song reached number one on the US Billboard Hot 100 chart.

2. In which song would you find the following lyrics? "I thought love was more or less a given thing, Seems the more I gave the less I got. What's the use in tryin'? All you get is pain."

From Quiz The Monkees Lyrics

Answer: I'm A Believer

"I'm A Believer" (1966) was written by Neil Diamond and sung by Micky Dolenz. It comes from the album "More of the Monkees" (1967). It got to number one in the UK, Australia, Canada, and Ireland.

3. Who sang lead on this Monkees song: "Mary, Mary"?

From Quiz Monkee-mania: Who Sang Lead?

Answer: Micky Dolenz

One of my favorite Monkee songs. It was from the second album entitled "More of the Monkees".

4. What are the names of the four Monkees?

From Quiz I'm a Believer

Answer: Micky, Davy, Peter, Mike

They were Micky Dolenz, Davy Jones, Peter Tork, and Michael Nesmith.

5. The first song released for radio from "Instant Replay" includes the lyric "I'm about as low as I've been in a long time." What is the name?

From Quiz Last Three Monkees Albums of the 1960s

Answer: Tear Drop City

"Tear Drop City" charted at #56 on Billboard's pop charts in 1969. It was actually recorded around the time of the sessions for the second album, "More Of The Monkees", but left in the can. It was written by Tommy Boyce and Bobby Hart, and was a "sideways 'Last Train to Clarksville.'" "Someday Man" was never on an album, but was on the same single as "Listen To The Band" and a delightful tune in its own right.

6. Which song from 1968 began with the lyric: "My, my, the clock in the sky is pounding away with so much to say. A face, a voice, the overdub has no choice, and each cannot retrace."?

From Quiz Monkees Tunes

Answer: The Porpoise Song

This was the theme song to the movie "Head". It was written by Gerry Goffin and Carole King (the one and same).

7. 'But when I need you beside me, stay close enough to guide me, confide in me...'

From Quiz Monkees Lyrics

Answer: I Wanna Be Free

Written by Tommy Boyce and Bobby Hart this song appeared on 'The Monkees' album and was considered by many to be their version of The Beatles 'Yesterday'.

8. When was Davy born?

From Quiz Davy Jones

Answer: 30th December, 1945

Davy was born in Manchester, England. He shares his birthday with Mike Nesmith, although Mike was born in 1942.

9. Why does Micky sing "I wish I had another drink"?

From Quiz Monkees Lyrics

Answer: It wouldn't be so hard to sink

This is from "Goin' Down" from the "Greatest Hits" album. This song was written by all of the Monkees, along with Diane Hildebrand.

10. Finish the lyric: "I love you, Girl now that's the truth..I need you ..."

From Quiz Monkee Mania!

Answer: "Don't be cruel, Don't be cruel"

This is from the song "Apples, Peaches, Bananas, and Pears", sung by George Michael Dolenz. It's also one of Boycee and Hart's songs.

11. Davy appeared on Broadway in 'Oliver' in 1962. Which character did he play?

From Quiz Davy Jones

Answer: The Artful Dodger

Davy returned to 'Oliver' after the Monkees playing Fagin.

12. What year was Peter born?

From Quiz Peter Tork

Answer: 1942

Peter was born on February 13th, 1942 in Washington D.C.

13. What is Micky's full name?

From Quiz Micky Dolenz

Answer: George Michael Dolenz

When Micky was in 'Circus Boy' when he was 10 he worked under the pseudonym Micky Braddock.

14. Which pseudonym did Michael work under before he became a Monkee?

From Quiz Michael Nesmith

Answer: Michael Blessing

Michael released a few singles on the Colpix label using this name.

15. 'I've done more now than a clear-thinkin' man would do ...'

From Quiz Sing-A-Long With The Monkees

Answer: Mary, Mary

'Mary, Mary' - Glen Campbell (a most sought-out session player at the time) played the opening guitar riff.

16. Who is listed as Music Supervisor on More of the Monkees?

From Quiz Monkees for all!

Answer: Don Kirshner

17. Which song was The Monkees first number one hit?

From Quiz Monkee Mayhem

Answer: 'Last Train To Clarksville'

'Last Train To Clarksville' was a last minute composition of Boyce and Hart when it was noticed The Monkees were a few songs short of a full (debut) album. So, it was quite a shock when it hit number one so quickly. 'Saturday's Child' was also on their debut album, yet 'Your Auntie Grizelda' was on their second album, 'More Of The Monkees'.

18. Complete the lyric, 'It was easy then to tell right from wrong....' ?

From Quiz Do You Know Your Monkees Music?

Answer: Easy then to tell weak from strong.

'When a man should stand and fight, or just go along.' Yep, it's 'Shades of Gray'.

19. Name the song with these lyrics: 'Seems the more I gave the less I got'

From Quiz Monkees lyrics

Answer: I'm A Believer

20. Which Monkee sang lead vocals for "Your Auntie Grizelda"?

From Quiz Hey, Hey, Who Sings the Songs?

Answer: Peter Tork

Peter Tork (born 1942) performed lead vocals on "Your Auntie Grizelda", a song where the narrator complains to his girlfriend about her disagreeable relative. Never released as a single, the song appeared on the group's second album, "More of the Monkees" (1967), which was the number one album on the US Billboard 200 chart for 18 weeks. Music for the song was written by Jack Keller and lyrics by Diane Hildebrand. Tork, a talented instrumental musician, would eventually play several instruments--most often bass guitar or keyboards--on several albums.

21. In which song would you find these lyrics? "See Mrs. Gray she's proud today because her roses are in bloom Mr. Green he's so serene, He's got a t.v. in every room"

From Quiz The Monkees Lyrics

Answer: Pleasant Valley Sunday

"Pleasant Valley Sunday" (1967) was written by Gerry Goffin and Carole King. Micky Dolenz is on lead vocals. It comes from the album "Pisces, Aquarius, Capricorn & Jones Ltd." (1967). It got to number three in the UK, number eleven in the US and number two in Canada.

22. Who sang lead on this Monkees song: "Papa Gene's Blues"?

From Quiz Monkee-mania: Who Sang Lead?

Answer: Mike

This song was from the debut album simply entitled "The Monkees" released by Colgems in October 1966. "Last Train to Clarksville" was the first big hit from this LP.

23. What was the Monkees' first single?

From Quiz I'm a Believer

Answer: "Last Train To Clarksville"

"Last Train To Clarksville" was released in August 1966, just weeks before their first television broadcast.

24. A single from "The Monkees Present" has a lyric "There's a smile on the wind as it touches my face and starts to erase all the blues." What was the song?

From Quiz Last Three Monkees Albums of the 1960s

Answer: Good Clean Fun

Released as single #5005 from Colgems, "Good Clean Fun" charted at 82 on Billboard's pop charts in 1969. The song has nothing at all to do with good, clean fun, but Mike purposely wrote a song with that title as almost a "middle finger" to a studio executive. The song would probably have charted better if fans would have known what to ask for when they called in to disc jockeys.

25. Which song contains the lyrics: "I can tell by your face, that you're looking to find a place, to settle your mind and reveal who you are."?

From Quiz Monkees Tunes

Answer: As We Go Along

This was the B-Side to the "Porpoise Song", and also penned by Carole King.

26. 'I knew I should have taken off my shoes, it's front page news...'

From Quiz Monkees Lyrics

Answer: Goin' Down

Released in the fall of 1967 as the flip side of 'Daydream Believer', this song gives writing credit to Diane Hilderbrand, and all four of the Monkees.

27. Which instruments does Davy play?

From Quiz Davy Jones

Answer: Tamborine, maracas, bass, drums

Heaps of (girl) fans bought mini-tamborines to be just like Davy in the 60s.

28. Why does Micky sing that he's "gonna buy a dog"?

From Quiz Monkees Lyrics

Answer: Because I need a friend now

This is from "Gonna Buy Me A Dog" from "The Monkees" album. "I'm leaving in the morning" is from "Last Train to Clarksville", also on "The Monkees".

29. "All men must have someone, have someone who would never take advantage of a love bright as the sun..."

From Quiz Monkees Lyrical Trivia

Answer: You Just May Be the One

"All men must have someone, have someone who would never take advantage of a love bright as the sun. Someone to stand beside them, and you just may be the one." - from "Headquarters", sung by Mike, written by Mike Nesmith.

This is category 1687
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.