FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monkees Lyrics
Quiz about Monkees Lyrics

15 Monkees Lyrics Questions | Music Trivia Quiz


This is my Monkees lyrics quiz. If it is a fill-in-the-blank question, then answer with the actual lyric- don't replace "I", "my", or "me" with "he", "his", or "him".

A multiple-choice quiz by mew. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. The Monkees

Author
mew
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
115,235
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1166
Last 3 plays: Guest 174 (5/15), Guest 166 (11/15), bernie73 (6/15).
- -
Question 1 of 15
1. Why does Micky sing "I wish I had another drink"? Hint


Question 2 of 15
2. Why does Micky sing that he's "gonna buy a dog"? Hint


Question 3 of 15
3. Why does Peter sing that your Auntie Grizelda is "having a fit"? Hint


Question 4 of 15
4. What do Peter and Micky "sing the praise" of?

Answer: (2 Words, song from "Head")
Question 5 of 15
5. When does Mike not want you to "call on him"? Hint


Question 6 of 15
6. Why does Mike "feel like such a fool"? Hint


Question 7 of 15
7. What does Davy NOT say will happen if you "listen to Linda"? Hint


Question 8 of 15
8. What does Davy sing his daddy would do when "when I fell and hurt my knee"? Hint


Question 9 of 15
9. When did Micky become a "believer"?

Answer: (3 Words ("when I __ __ __"))
Question 10 of 15
10. What does Mike say happened to "The seeds of doubt you planted"? Hint


Question 11 of 15
11. Which of these does Peter NOT say Lady's Baby does? Hint


Question 12 of 15
12. Why does Davy sing that "this just doesn't seem to be my day"?

Answer: (3 Words)
Question 13 of 15
13. Where does Mike sing he should be instead of "hangin' 'round"?

Answer: (3 Words ("I should be... __ __ __"))
Question 14 of 15
14. Why does Micky have "No time for you"? Hint


Question 15 of 15
15. What does Davy sing "life can be" in "Someday Man"?

Answer: (2 or 3 Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 174: 5/15
Jun 21 2024 : Guest 166: 11/15
Jun 18 2024 : bernie73: 6/15
May 11 2024 : Guest 174: 1/15
May 06 2024 : Guest 71: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Why does Micky sing "I wish I had another drink"?

Answer: It wouldn't be so hard to sink

This is from "Goin' Down" from the "Greatest Hits" album.
This song was written by all of the Monkees, along with Diane Hildebrand.
2. Why does Micky sing that he's "gonna buy a dog"?

Answer: Because I need a friend now

This is from "Gonna Buy Me A Dog" from "The Monkees" album.
"I'm leaving in the morning" is from "Last Train to Clarksville", also on "The Monkees".
3. Why does Peter sing that your Auntie Grizelda is "having a fit"?

Answer: She doesn't like me a bit

This is from "Your Auntie Grizelda" from the "More of the Monkees" album.
A "git" is another word for a "fool".
4. What do Peter and Micky "sing the praise" of?

Answer: Never change

This is from "Can You Dig It?" from the "Head" album.
5. When does Mike not want you to "call on him"?

Answer: When you're feeling footloose and fancy-free

This is from "Don't Call On Me" from the "Pisces, Aquarius, Capricorn, and Jones, Ltd." album.
6. Why does Mike "feel like such a fool"?

Answer: For making you crawl back to me

This is from "Nine Times Blue" from the "Missing Links" album.
If you play "Nine Times Blue" backwards, you can hear some of "Listen to the Band"!
7. What does Davy NOT say will happen if you "listen to Linda"?

Answer: You'll look like a fool

This is from "Don't Listen to Linda" from the "Instant Replay" album.
8. What does Davy sing his daddy would do when "when I fell and hurt my knee"?

Answer: He would run to comfort me

This is from "Daddy's Song" from the "Head" album.
Mike was supposed to sing this song originally, but Davy was the one who sang it for the movie (I can't even imagine Mike doing the dance to "Daddy's Song"...)
9. When did Micky become a "believer"?

Answer: saw her face

This is from "I'm a Believer" from the "More of the Monkees" album.
"I'm a Believer" was covered by Smash Mouth and used in the movie "Shrek".
10. What does Mike say happened to "The seeds of doubt you planted"?

Answer: They've started to grow wild

This is from "Sweet Young Thing" from "The Monkees" album.
11. Which of these does Peter NOT say Lady's Baby does?

Answer: cooks my meals

This is from "Lady's Baby" from the "Missing Links" album.
12. Why does Davy sing that "this just doesn't seem to be my day"?

Answer: She went away

This is from "This Just Doesn't Seem To Be My Day" from "The Monkees" album.
13. Where does Mike sing he should be instead of "hangin' 'round"?

Answer: On that train

This is from "What Am I Doin' Hangin' 'Round" from the "Pisces, Aquarius, Capricorn, and Jones Ltd." album.
14. Why does Micky have "No time for you"?

Answer: Got lots of better things to do

This is from "No Time" from the "Headquarters" album.
15. What does Davy sing "life can be" in "Someday Man"?

Answer: a sweet holiday

This is from "Someday Man" from the "Listen to the Band" boxed set.
"Someday Man" was never released in the '60s, only in the "Listen to the Band" set.
Source: Author mew

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us