FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monkee Mania
Quiz about Monkee Mania

Monkee Mania! Trivia Quiz


Hey this is for all you Monkee fanatics out there...for those of you like me who keep Monkee mania alive! Just give me the title, lyric, or fact depending on the question.

A multiple-choice quiz by PoIson_IvY. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. The Monkees

Author
PoIson_IvY
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,455
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1743
Last 3 plays: Guest 107 (11/15), Guest 174 (2/15), Guest 184 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. Finish the lyric: "I love you, Girl now that's the truth..I need you ..." Hint


Question 2 of 15
2. "If you have the time" is sung by Davy Jones.


Question 3 of 15
3. Give me the song TITLE: "If you think I want the life you choose to live, I don't think I want the love you got to give, If you think my goals could be so trivial and small..." Hint


Question 4 of 15
4. "Nine Times Blue" was written by Peter Tork.


Question 5 of 15
5. "Listen To The Band" is sung by Peter Tork.


Question 6 of 15
6. Finish the lyric: "I know that never in the world could I have found me such a girl who's there to pick me up before I fall ..." Hint


Question 7 of 15
7. Give me the TITLE: "There was a time when she could really love you, When she was thinking only of you, But now she's put herself above you and there's nothing you can do". Hint


Question 8 of 15
8. Finish the lyric: "All men must have someone, Have someone who'd never take advantage of the love bright as the sun, Someone to understand them..." Hint


Question 9 of 15
9. Give me the TITLE: "When the world and I were young just yesterday, Life was such a simple game a child could play, It was easy then to tell right from wrong, Easy then to tell weak from strong, When a man should stand and fight or just go along" Hint


Question 10 of 15
10. Give me the TITLE "Love is understanding don't you know that this is true, love is understanding it's in everything we do..." Hint


Question 11 of 15
11. Finish the lyric: "Everyone in town knew Mr Webster..." Hint


Question 12 of 15
12. Finish the lyric:
"She owns and operates her own sunshine factory...",
Hint


Question 13 of 15
13. Which two Monkees were actual musicians when the series started? Hint


Question 14 of 15
14. "Zilch" is not a song at all, just the boys repeating statements.


Question 15 of 15
15. Give me the TITLE: "Hoba reba siba soben Hoba Seba Snack Seba Rabba Hoba Soben". Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 107: 11/15
May 11 2024 : Guest 174: 2/15
May 11 2024 : Guest 184: 10/15
Apr 29 2024 : Guest 24: 8/15
Apr 27 2024 : Guest 81: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Finish the lyric: "I love you, Girl now that's the truth..I need you ..."

Answer: "Don't be cruel, Don't be cruel"

This is from the song "Apples, Peaches, Bananas, and Pears", sung by George Michael Dolenz. It's also one of Boycee and Hart's songs.
2. "If you have the time" is sung by Davy Jones.

Answer: True

This song is by Chadwick Jones and is sung, of course, by Davy Jones.
3. Give me the song TITLE: "If you think I want the life you choose to live, I don't think I want the love you got to give, If you think my goals could be so trivial and small..."

Answer: "I dont think you know me"

This song is "I Don't Think you know Me".
4. "Nine Times Blue" was written by Peter Tork.

Answer: False

It was written by Michael Nesmith, not Peter Tork, who was originally Peter Torkelson.
5. "Listen To The Band" is sung by Peter Tork.

Answer: False

"Listen To The Band" is sung by Mike Nesmith, who inherited a fortune from his mother, who invented Liquid Paper. He then went on to be a pioneer in the music video.
6. Finish the lyric: "I know that never in the world could I have found me such a girl who's there to pick me up before I fall ..."

Answer: "And if in the end we should go both our separate ways I know the lesson I learned here is worth it all"

It's "Nine Times Blue" by Mike Nesmith; also it was one of the songs he wrote.
7. Give me the TITLE: "There was a time when she could really love you, When she was thinking only of you, But now she's put herself above you and there's nothing you can do".

Answer: "Forget that Girl"

This one is sung by Davy Jones 8-).
8. Finish the lyric: "All men must have someone, Have someone who'd never take advantage of the love bright as the sun, Someone to understand them..."

Answer: "And you just may be the one"

You Just May be the One" is by Mike Nesmith; all of the answers are lines in the song ..just the correct one came next in the lyrics.
9. Give me the TITLE: "When the world and I were young just yesterday, Life was such a simple game a child could play, It was easy then to tell right from wrong, Easy then to tell weak from strong, When a man should stand and fight or just go along"

Answer: "Shades of Gray"

Both Peter Tork and Davy Jones take turns singing the lead in this song.
10. Give me the TITLE "Love is understanding don't you know that this is true, love is understanding it's in everything we do..."

Answer: "For Pete's Sake"

This is sung by Micky Dolenz, who played Circus Boy as a child.
11. Finish the lyric: "Everyone in town knew Mr Webster..."

Answer: "He worked at the bank for 40 years"

This is sung by Micky Dolenz, who was an actor and before the series had never played the drums.
12. Finish the lyric: "She owns and operates her own sunshine factory...",

Answer: "Of painting smiles on dolls and then on me"

This is sung by that hottie Mike Nesmith, who along with Peter Tork were the only two actual musicians in the band.
13. Which two Monkees were actual musicians when the series started?

Answer: Mike Nesmith and Peter Tork

Mike Nesmith and Peter Tork were the only two actual musicians in the band. Micky Dolenz and Davy Jones were just actors, though Davy Jones had a well established career already in musical theatre.
14. "Zilch" is not a song at all, just the boys repeating statements.

Answer: True

"This is not really a song, just the boys repeating statements. THe statements are Peter Tork- Mr. Dobelina Mr. Bob Doubelina....Davy Jones-China clipper calling alameda....Micky Dolenz- Never mind the furthermore the plead is self defense....Mike Nesmith- It isn't my opinion that the people are attending." Well that is according to listening to the track on the album "Headquarters".
15. Give me the TITLE: "Hoba reba siba soben Hoba Seba Snack Seba Rabba Hoba Soben".

Answer: "No Time"

This song is sung by Micky Dolenz.
Source: Author PoIson_IvY

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us