Quiz about SingALong With The Monkees
Quiz about SingALong With The Monkees

Sing-A-Long With The Monkees Trivia Quiz


I give you the line(s), you guess the song title. Some are easy but others may be tricky so be careful !! To make this easier, I'm only using the songs from their first 3 albums. And of course, I hope you find my 'after-the-answer-info' informative.

A multiple-choice quiz by BeatleAnt. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. The Monkees

Author
BeatleAnt
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
78,403
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3362
Last 3 plays: anaw3430 (1/10), Guest 174 (8/10), Guest 204 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'I've done more now than a clear-thinkin' man would do ...' Hint

Sometime In The Morning
Randy Scouse Git
Mary, Mary
This Just Doesn't Seem To Be My Day

2. 'We don't have time to get restless, there's always something new ...' Hint

Look Out (Here Comes Tomorrow)
(Theme From) The Monkees
Tomorrow's Gonna Be Another Day
You Told Me

3. 'People come and people go, movin' fast and movin' slow ...' Hint

Last Train To Clarksville
I Can't Get Her Off My Mind
I'll Spend My Life With You
When Love Comes Knockin' (At Your Door)

4. 'If you love a Wednesday, you'll live your life apart now ...' Hint

Early Morning Blues And Greens
Saturday's Child
Shades Of Gray
The Day We Fall In Love

5. 'I know she's having a fit, she doesn't like me a bit ...' Hint

Your Auntie Grizelda
Forget That Girl
Sunny Girlfriend
Mary, Mary

6. 'In this generation, in this lovin' time ...' Hint

Mr. Webster
Zilch
Papa Gene's Blues
For Pete's Sake

7. 'You know my girl just called me up, and she woke me from my sleep ...' Hint

Gonna Buy Me A Dog
All Of Your Toys
Hold On Girl
The Kind Of Girl I Could Love

8. 'But you won't find my name in your book of Who's Who ...' Hint

Sometime In The Morning
No Time
Sweet Young Thing
(I'm Not Your) Steppin' Stone

9. 'There was a time when she could really love you, when she was thinking only of you ...' Hint

Forget That Girl
I'll Be True To You
She
Take A Giant Step

10. 'You can be be there by four thirty, 'cause I made your reservation ...' Hint

Early Morning Blues And Greens
Sometime In The Morning
Last Train To Clarksville
Laugh


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'I've done more now than a clear-thinkin' man would do ...'

Answer: Mary, Mary

'Mary, Mary' - Glen Campbell (a most sought-out session player at the time) played the opening guitar riff.
2. 'We don't have time to get restless, there's always something new ...'

Answer: (Theme From) The Monkees

'(Theme From) The Monkees' - One of the many Tommy Boyce and Bobby Hart compositions used by the Monkees.
3. 'People come and people go, movin' fast and movin' slow ...'

Answer: I'll Spend My Life With You

'I'll Spend My Life With You' - Another Boyce and Hart collaboration that the Monkees cut twice. First, during the 'More of' sessions (unreleased - available on CD reissues and box sets) and later cut for 'Headquarters'.
4. 'If you love a Wednesday, you'll live your life apart now ...'

Answer: Saturday's Child

'Saturday's Child' - This song was written by David Gates who went on to form the band, 'Bread'.
5. 'I know she's having a fit, she doesn't like me a bit ...'

Answer: Your Auntie Grizelda

'Your Auntie Grizelda' - Jack Keller (one of the co-writers of the tune) was inspired by the Stones' '19th Nervous Breakdown'.
6. 'In this generation, in this lovin' time ...'

Answer: For Pete's Sake

'For Pete's Sake' - Co-written by Peter Tork, this song was used for the closing credits of the second season (show).
7. 'You know my girl just called me up, and she woke me from my sleep ...'

Answer: Gonna Buy Me A Dog

'Gonna Buy Me A Dog' - Originally, the song was to be recorded straight but Micky and Davy started goofin' with it and the producers kept that version.
8. 'But you won't find my name in your book of Who's Who ...'

Answer: (I'm Not Your) Steppin' Stone

'(I'm Not Your) Steppin' Stone' - This Boyce and Hart song was first recorded by 'Paul Revere and the Raiders', six months before the Monkees' release.
9. 'There was a time when she could really love you, when she was thinking only of you ...'

Answer: Forget That Girl

'Forget That Girl' - Written by Chip Douglas using his real name, Douglas Farthing Hatlelid.
10. 'You can be be there by four thirty, 'cause I made your reservation ...'

Answer: Last Train To Clarksville

'Last Train To Clarksville' - Released on August 16, 1966, 'Last Train to Clarksville' was their first single.
Source: Author BeatleAnt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : anaw3430: 1/10
Feb 02 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 30 2023 : Guest 204: 10/10
Jan 20 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 15 2023 : Guest 213: 3/10
Jan 13 2023 : Guest 12: 8/10
Jan 06 2023 : Guest 174: 3/10
Jan 03 2023 : Guest 98: 10/10
Dec 29 2022 : Guest 99: 7/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us